12.10.2015,  22:31:31 | 10 comentarii | 1065 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică din Petroşani a trecut şi de ultimul hop: Seminarul de închidere şi diseminare a rezultatelor
de Corneliu BRAN
Luni, 12 octombrie, Sala de Marmură a Primăriei municipiului Petroşani a fost gazda seminarului final, de închidere şi diseminare a rezultatelor, al proiectului prin care municipiul nostru intră pe harta localităţilor în care turiştii sunt întâmpinaţi de clădiri ultramoderne în care funcţionează aceste Centre Naţionale de Informare şi Promovare Turistică.
 
„Acest Centru Naţional...
...de Informare şi Promovare Turistică din Petroşani presupune, după cum cetăţenii au putut deja să constate, o construcţie nouă în apropiere de clădirea Parchetului, o construcţie sub formă circulară, dotată cu absolut tot ce trebuie pentru această activitate. Ne bucurăm că am reuşit să implementăm acest proiect, iar această dezbatere de azi are rolul de a face public absolut tot ce a ţinut de implementarea acestui proiect. Să sperăm că acest centru va aduce turiştilor, în mod special, toate informaţiile de interes general, astfel încât calitatea turismului local să crească şi din acest punct de vedere”, ne-a declarat, înainte de eveniment, Paulina Dragoş, director executiv în cadrul Direcţiei Tehnice a Primăriei municipiului Petroşani, cea care s-a ocupat de implementarea acestui proiect, ca manager, împreună cu o echipa din care au mai făcut parte alţi nouă angajaţi ai administraţiei locale.
 
Sală plină
De altfel, tot Paulina Dragoş a fost şi persoana care a prezentat proiectul celor prezenţi, oferind toate datele cerute şi răspunsuri la întrebările adresate din sală. Ca de obicei la astfel de acţiuni, sala a fost aproape plină, asistenţa din oameni care au de-a face cu turismul, oameni care deţin unităţi de cazare în Parâng. Apoi, n-au lipsit salvamontiştii, în frunte cu Mitu Bârlida şi Tomi Coconea, dar nici membrii ai unor asociaţii cunoscute şi care se ocupă, printre altele, cu promovarea imaginii Petroşaniului şi a Văii Jiului, cum ar fi reprezentanţii Asociaţiei „Pro Parâng” sau Asociaţiei „Petro Aqua”.
În afară de cei menţionaţi, în sală s-au mai aflat şi numeroşi reprezentanţi ai unor ONG-uri şi asociaţii de pe raza Petroşaniului, inclusiv din partea filialei locale a Crucii Roşii, un reprezentant al bisericii care de multă vreme a reuşit ca la Biserica Sfânta Varvara să promoveze printre alte activităţi religioase sau sociale tradiţiile locale, e vorba de părintele ortodox Octavian Pătraşcu, precum şi câţiva directori sau proprietari de firme, unii dintre aceştia participând şi la implementarea proiectului, cum ar fi de exemplu lupeneanul Costel Dicu, patronul firmei DIACOM, firma care s-a ocupat de crearea site-ului acestui centru, care va porni în zilele următoare (după ce toate detaliile tehnice vor fi asigurate). 
Nu în ultimul rând trebuie amintit faptul că în sală am fost prezenţi consilieri locali, secretarul şi administratorul public al municipiului, funcţionari de la Asistenţă Socială şi de la Biblioteca municipală.
 
Bani de la UE, guvern şi bugetul local
Din datele prezentate de Paulina Dragoş rezultă că proiectul a fost finanţat prin POR, axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, domeniul major de intervenţie 5.3. „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii activităţii României ca destinaţie turistică”, operaţiunea „Crearea Centrelor Naţionale de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT) şi dotarea acestora”, din fonduri provenind de la Uniunea Europeană, Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi bugetul local.
Valoarea totală finală a proiectului a fost de 525.210,16 lei cu TVA, din care valoarea finanţării nerambursabile a fost de 416.510, 43 lei.
 
O clădire modernă, cu dotări demne de acest secol
Clădirea aparte a acestui centru este circulară şi este un model standard pentru toate clădirile de acest gen construite concomitent în toată ţara, acolo unde există posibilităţi de turism şi unde administraţiile locale au solicitat construirea unor astfel de centre. Clădirea este dotată cu echipamente specifice şi este utilată cu mobilier şi dotări interioare şi exterioare. Panourile solare sunt cele care vor asigura energia electrică, astfel că la acest capitol nu vor exista cheltuieli. Pe lângă reţeaua de calculatoare şi partea de IT, centrul este dotat cu toate utilităţile, iar în prezent există deja trei angajaţi care vor asigura toate informaţiile celor interesaţi şi se vor ocupa de prelucrarea datelor în sistemul electronic. Adrian Mraz va fi directorul CNIPT Petroşani.
Din expunerea făcută am mai aflat că acest centru va pune la dispoziţia celor interesaţi informări generale privind oferta turistică şi atracţiile turistice locale, regionale sau chiar naţionale. De asemenea, cei care vor trece pragul acestui centru vor primi, la solicitare, materiale de promovare locală sau regională, respectiv pliante şi hărţi, toate informaţiile primite de cetăţeni fiind cu titlu gratuit. Prin cadrul acestui centru turistic vor putea fi organizate de către operatorii de turism local manifestări expoziţionale de turism de pe plan local şi regional, alte activităţi ce ţin de marketing şi promovare turistică, care au rolul de creştere a interesului turistic faţă de staţiunea Parâng şi celelalte staţiuni din zonă, faţă de Retezat, Parâng, Şureanu, Vâlcan, ori faţă de salbele de lacuri glaciare, peşteri şi alte frumuseţi care pot fi descoperite de iubitorii de munte de pretutindeni în Valea Jiului. 
 
Întrebări puţine spre deloc…
Un consilier local a întrebat de ce această promovare a Văii Jiului nu se face şi la mall-urile din Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Bucureşti etc.? I s-a răspuns imediat că acest centru va acoperi cu pliante şi acest segment, inclusiv marile magazine de pe raza judeţului, Petroşaniului sau Văii Jiului. Tot legat de staţiunea Parâng, directorul CSŞ Petroşani, Zoltan Toth a luat cuvântul, punctând importanţa acestui centru de informare turistică pentru zona schiabilă din masiv şi pentru tot ceea ce înseamnă sporturi de iarnă şi baze de cazare pentru turişti. Pe viitor, după cum spunea Paulina Dragoş, investitorii care deţin cabane în staţiunea Parâng vor putea aduce către acest centru un set de informaţii foarte exacte şi bine construite, care să vizeze toate ofertele şi setul de pachete pe care cabanele respective le deţin, oferte atractive care să aducă turişti de peste tot din ţară într-un număr cât mai mare. Am completa şi noi faptul că la toate acestea este absolut obligatoriu să se continue proiectul legat de domeniul schiabil, care trebuie finalizat şi cu o telegondolă care să pornească din oraş, după cum arată de altfel şi proiectul şi după cum a fost gândit. 
 
 
Echipa de management
Paulina DRAGOŞ - Manager proiect; Georgeta-Carmen Terteci-Popescu – Asistent Manager proiect; Marian POPESCU – Manager Tehnic; Emilia POPA – Manager Financiar; Irma ANDREI – Responsabil Financiar; Mihaela CURELEA - Expert achiziţii ; Ana-Ştefania SAMFIRA - Responsabil achiziţii; Adrian NEGOE - Responsabil Juridic; Florica-Maria DANCIU - Responsabil promovare-comunicare; Tinca Gina SĂULESCU - Responsabil logistică, secretariat.
 
Rezultatele proiectului
Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică construit; Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică dotat cu echipamente specifice; Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică utilat cu mobilier şi dotări interioare şi exterioare; website propriu: www.cniptpetrosani.ro

 



Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal





Comentarii articol (10 )

#1 RG13.10.2015,  07:21:04
Stimata redactie a ZVJ, va rog sa ii transmiteti Dl-ui Corneliu Bran ca macar sa verifice daca pagina web e functionala. Dansul are un prost obicei de a scrie ca s-au asfaltat drumuri care nu erau asfaltate, ca s-au astupat gropi s.a Felicitari pentru Centrul de informare turistica dar deocamdata da o eroare, 403 pentru cunoscatori. Daca nu imi dati un raspuns o sa ma adresez celor de la protectia consumatorului.
#2 gogu13.10.2015,  08:39:06
A fost invitat si domnul RADU SORIN?
#3 Dan13.10.2015,  09:23:25
Siteul www.cniptpetrosani.ro nu poate fi accesat. Forbidden You don't have permission to access on this server.
#4 RG213.10.2015,  10:14:57
Bravo Dane, aceiasi eroare am vazut-o si eu, si deci ne intrebam cine are drept de acces, pentru ce s-a facut acest site, ca sa nu mai intrebam ce turism promovam in Vale. Si cei de la Urican fac acelasi lucru, doar ca \"Ciuperca \" e construita intr-o zona a orasului in care turistii nu intra deoarece trec spre Retezat pe centura. Deocamdata dintre toate siteurile cel mai bine functioneaza si imi place cel de la Petrila. Gogule esti rau, Radu Sorin a avut si el un accident dar daca ai afla cat a costat proiectul te-as pupa. Ar fi culmea ca la Uricani sa mearga. Oare ce adresa au.
#5 Corneliu BRAN13.10.2015,  11:44:29
1. Textul original transmis redactiei era: ,,(...) unii dintre aceştia participând şi la implementarea proiectului, cum ar fi de exemplu lupeneanul Costel Dicu, patronul firmei DIACOM, firma care s-a ocupat îndeaproape de crearea site-ului acestui centru, care va porni în zilele următoare după ce toate detaliile tehnice vor fi asigurate,,. Asa ca greseala nu-mi apartine, ea s-a strecurat dupa corectura textului. 2. Domnule RG, dati exemplu ce drum am scris ca s-a asfaltat si nu s-a asfaltat. Concret! Ca asa e usor sa arunci cu vorbe, ascunzandu-te in spatele unui calculator.
#6 gogu13.10.2015,  12:08:52
Construcția a costat aproximativ 618.000 de lei, din care puțin peste 488.000 sunt bani nerambursabili. Locația a fost aleasă perfect, doar că sigla nu poate fi văzută decât de către cei care vizitează Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani.
#7 pentru RG13.10.2015,  15:26:43
rg in text scrie clar ,,,firma care s-a ocupat de crearea site-ului acestui centru, ......care va porni în zilele următoare !!!!!!!!!!!(după ce toate detaliile tehnice vor fi asigurate). daca nu pricepi pune pe cineva sa-ti explice . te bagi ca musca in koorul calului....
#8 pt RG13.10.2015,  15:40:50
si citeste bine si titlul ,,Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică din Petroşani a trecut şi de ultimul hop: Seminarul de închidere şi diseminare a rezultatelor .
#9 Violin14.10.2015,  10:30:08
Domnu Adrian Mraz nu este pensionar???Adica seful acestui centru de informare turistica!
#10 maria14.10.2015,  16:00:55
nu cred ca a costat constructia 600 000. asta e valoarea intregului proiect


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!



* * *










* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227





Publicitate
Newsletter