12.10.2015,  22:33:51 | 0 comentarii | 740 vizualizari
Deşi a avut doar cinci puncte pe ordinea de zi, / Şedinţa de îndată de la Petroşani a clarificat câteva chestiuni importante
de Corneliu BRAN
Ordinea de zi a şedinţei de îndată a Consiliului Local Petroşani a cuprins cinci proiecte de hotărâre, toate votate în unanimitate de cei 17 consilieri prezenţi, devenind astfel hotărâri.
 
Noul preşedinte
Consilierii l-au propus pe liberalul Petru Drăgoescu ca preşedinte de şedinţă. Votul a venit imediat, astfel că Drăgoescu preia, pentru trei luni, ştafeta de la consilierul Toma.
 
Termoficare Serv SRL 
După rectificarea de buget de la punctul al doilea al ordinei de zi, necesară şi fără de care aparatul administrativ n-ar fi putut să-şi desfăşoare normal activitatea, prin majorarea bugetului atât la venituri cât şi la cheltuieli cu suma de 504,4 mii lei – la cererea DADPP (fostul SPADPP) ca urmare a derulării proiectului „Îmbunătăţirea eficienţei energetice în gospodării şi comunităţile reduse din România”, unde primăria e partenerul PNUD prin DAPP – la punctul 3 consilierii au aprobat proiectul iniţiat de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, ce viza „aprobarea majorării capitalului social la Termoficare Serv SRL”. Aici vorbim de o altă societate de termoficare înfiinţată de consiliul local în 2014, a nu se confunda cu „defuncta” S.C. Termoficare S.A.. Capitalul social a fost mărit astfel de la 200 lei la 5.000 lei, pentru a fi acoperite „cheltuielile de funcţionare”, după cum precizează printr-o adresă directorul termoficării, inginerul Ovidiu Muntean. Prin aceasta şi mai pe înţelesul tuturor, administraţia din Petroşani face primul pas în a pune această nouă societate pe linia de funcţionare în plin, nu de altceva dar trebuie viteză rapidă în acest sens, în contextul în care şcolile şi grădiniţele stau în frig în aceste zile, Termocentrala Paroşeni fiind oprită până la finele lunii octombrie din lipsă de cărbune dar, mai ales, din cauză că societăţile de termoficare nu mai sunt în regulă cu documentaţia de funcţionare şi cu datoriile celebre, iar cei de la Paroşeni n-ar avea cui livra, legal, agentul termic, cum susţin cei din conducerea termocentralei de la Paroşeni .
 
Repartizări de locuinţe sociale
Punctul al patrulea de pe ordinea de zi a fost alocat unui proiect care viza repartizarea unor locuinţe sociale din fondul locativ, sau schimburi de locuinţe sociale, la înţelegere, între părţi, decizii luate de comisia de locuinţe de la şedinţa din 22 septembrie, conform tabelelor de înscriere şi de criteriile de acordare a unei astfel de locuinţe. Patru familii au primit locuinţe sociale pe strada Peştera Bolii şi pe străzile Tudor Vladimirescu (două familii la blocul social de-acolo) şi Saturn, în timp ce două familii au făcut schimb de locuinţă tot în blocul social de pe strada Tudor Vladimirescu.
 
Succes, Andrei Fabiani Prcsina!
În fine, ultimul punct a vizat un proiect prin care s-a cerut alocarea sumei de 2.340 lei,în vederea participării elevului Andrei Gabriel Fabiani Prcsina la Concursul Internaţional de Pian „Nice-Cote d`Azur”, care se va desfăşura în Franţa, în perioada 19-23 octombrie, anul curent. 
Fiind vorba de un tânăr super talentat al Petroşaniului, elev la Şcoala de Muzică din cadrul Şcolii Gimnaziale „I.G. Duca” Petroşani (sub coordonarea doamnei profesoare Adina Stan la pian). Fireşte că nu s-a pus problema ca cineva din consiliul local să nu voteze această sumă de bani, circa 510 de euro, necesară doar pentru acoperirea unei părţi din cazarea şi transportul micului muzician şi a celor care-l însoţesc. 
Baftă şi din partea noastră la concurs şi în tot ceea ce faci pe plan muzical, Fabiani!


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter