10.11.2015,  14:26:55 | 1 comentariu | 519 vizualizari
9 controale în cluburile din județ. Cu toate că erau așteptate, s-au constatat nereguli importante!
de Ziarul Vaii Jiului

Timp de trei zile, în perioada 5–8 noiembrie, inspectorii de prevenire din cadrul inspectoratului, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara şi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Decebal”,  au executat un număr de 9 controale de prevenire la operatori economici cu specific de alimentaţie publică (cluburi, baruri, discoteci), din Deva, Petroşani şi Haţeg, autorizate sau neautorizate din punct de vedere al securităţii la incendiu.

În urma controalelor au fost constatate 14 deficienţe în domeniul apărării împotriva incendiilor. Primul pas a fost cel al avertismentelor,  fiind aplicate 10, iar în cazurile în care s-au constatat nereguli mai grave s-au aplicat amenzi contravenţionale. Cuantum celor 6 amenzi aplicate este de 37.000 lei. Un singur caz a impus măsura complementară de oprire a funcţionării  construcţiei.

Cele mai frecvente abateri de la normele legale sunt legate de nereguli cu caracter tehnic, identificate în obiectiv, din punct de vedere al prevenirii situaţiilor de urgenţă, dar şi deficienţe privind organizarea activităţii de apărare împotriva incendiilor.

Controalele au urmărit în mod special respectarea prevederilor documentaţiilor tehnice care au stat la baza edificării acestor construcţii în ceea ce priveşte numărul maxim de persoane, asigurarea căilor de evacuare corespunzător numărului de persoane, înlăturarea improvizaţiilor de la instalaţiile electrice şi de la mijloacele de încălzire, verificarea coşurilor pentru evacuarea fumului, funcţionarea iluminatului de siguranţă pentru evacuare, funcţionarea instalaţiilor de semnalizare/ stingere a incendiilor (după caz), asigurarea dotării cu mijloace de primă intervenţie (stingătoare).

Administraţiile publice locale din judeţ sunt și ele atenționate  asupra responsabilităţilor pe care le au în domeniul prevenirii situaţiilor de urgenţă conform prevederilor art.14, lit. d), e) şi g) din Legea 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, în special în ceea ce priveşte organizarea de diverse evenimente în casele de cultură/căminele culturale aflate în proprietatea/administrarea consiliului local.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (1 )

#1 jan10.11.2015,  23:18:49
In Vulcan cand ajung???


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter