04.11.2011,  12:33:47 | 0 comentarii | 517 vizualizari
Comunitatea s-a trezit şi cere continuarea investiţiilor în turism
de Ziarul Vaii Jiului

Consiliul Local al Municipiului Petroşani a susţinut şi adoptat ÎN UNANIMITATE studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic al proiectului „Dezvoltarea domeniului schiabil în zona turistică Parâng”. Aceasta demonstrează că ideea relansării turistice a zonei montane, atât de des vehiculată în ultimii douăzeci de ani, este fezabilă şi întemeiată din punct de vedere economic şi social. Suntem convinşi  că o asemenea investiţie este în măsură să revigo­reze turismul local, impulsionând benefic activitatea economică a zonei Valea Jiului. Crearea în Parâng a unui pol de atracţie tu­ristică de nivel european este un mare câştig pentru Petroşani fiind dorit şi aşteptat de majoritatea populaţiei.
Realizarea obiectivului şi exploatarea sa ulterioară vor stimula numeroase investiţii, care vor reprezenta o sursă de finanţare a bugetului local şi naţional, generând locuri de muncă pentru locuitorii zonei. Atitudinea ostilă faţă de acest proiect, manifestată probabil dintr-o greşită înţelegere a situaţiei, speculaţiile nefondate aruncate cu uşurinţă regretabilă pe piaţa mediatică, ar putea avea ca efect descurajarea şi compromiterea proiectului, aceasta fiind contrar intereselor Văii Jiului. În concluzie, cerem tuturor factorilor implicaţi să manifeste o atitudine constructivă şi responsabilă, pentru a nu transforma în subiect de dispute electorale cea mai mare investiţie turistică a municipiului Petroşani, dorită şi aşteptată de populaţie.

 

Comunicat

 

Asociaţia Pensionarilor Petroşani cu sediul în strada Anton Pann nr. 98, în numele celor peste 10.000 membri, suntem îngrijoraţi şi indignaţi că în mass-media centrală au fost declanşate atacuri vehemente împotriva realizării unei TELEGONDOLE care să facă posibil transportul turiştilor între oraşul Petroşani şi masivul Parâng. Domnilor, această dorinţă şi cerinţă datează de mai mulţi ani, mai precis de când această zonă monoindustrială a rămas şi rămâne în curând fără obiectul muncii - mineritul. Alternativa promisă de guvernanţii care s-au succedat la conducerea ţării a fost dezvoltarea turismului în zonă, cu toate avantajele ameliorării nivelului de trai a celor ce am muncit, iar în prezent ne chinuim să trăim fără nicio perspectivă la o viaţă de minimă decenţă. Dezbateri pe această temă au fost purtate de aleşii locali cu toate categoriile socio-profesionale inclusiv cu noi, pensionarii, susţinând această investiţie care este benefică în general pentru ţară şi în special pentru locuitorii oraşului nostru, oferind locuri de muncă şi implicit un trai decent pentru copiii şi nepoţii noştri care în prezent sunt lipsiţi de orice perspective de a munci şi realiza un viitor. Combatem orice zădărnicie de împiedicare a realizării acestui obiectiv. Consiliul Local Petroşani în frunte cu domnul primar Tiberiu Iacob-Ridzi care au aprobat această investiţie, să nu cedeze presiunilor din orice direcţie vin, să fie în conti­nuare fermi pe poziţie pentru realizarea acestui obiectiv benefic pe plan local şi naţional. Comitetul de conducere al Asociaţiei Pensionarilor a analizat şi meditat cu responsabilitate şi susţine în continuare aprobarea Consiliului Local al Municipiului Petroşani pentru realizarea acestei TELEGONDOLE . Cei ce filozofează şi vin cu fel de fel de calcule făcute în anumite birouri, să vină în faţa celor ce au muncit şi tră­iesc în această zonă şi dacă nu am beneficiat noi de rezultatele activităţii noastre, vrem ca cel puţin copiii şi nepoţii noştri să se bucure de un trai de minimă decenţă. Vă dorim succes în realizarea acestui obiectiv.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter