15.11.2015,  22:53:00 | 0 comentarii | 749 vizualizari
Proiect hunedorean / O şansă în carieră
de Mihaela PETROŞAN
Vineri, 13 noiembrie 2015, la sediul Centrului de Formare Profesională Deva, a avut loc conferinţa de finalizare a proiectului „Calificarea – O Şansă în Carieră” (COSIC), cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
 
Obiectivul general al proiectului a fost îmbunătăţirea calităţii resurselor umane în scopul ocupării, respectiv reducerii şomajului de lungă durată în Regiunea Vest. Unul dintre obiectivele specifice ale proiectului a fost dezvoltarea abilităţilor sociale şi în special a capacităţii de proiectare a propriului traiect socio-profesional pentru un număr de 320 de persoane, şomeri tineri, şomeri cu vârsta peste 45 de ani, şomeri de lungă durată, prin furnizarea de servicii de informare şi consiliere profesională. Un alt obiectiv a fost cultivarea unei atitudini proactive în rândul grupului ţintă prin susţinerea de work-shop-uri orientate să îi motiveze în căutarea unui loc de muncă, să le consolideze încrederea în sine în vederea intrării pe piaţa muncii. De asemenea, s-a urmărit dezvoltarea de competenţe profesionale solicitate în prezent de angajatori (inclusiv IT, limbi străine, precum şi pentru meserii ca bucătar, cosmetician, lucrător în comerţ, lucrător în pensiuni turistice sau peisagist-floricultor) pentru 294 de şomeri, prin furnizarea de programe de formare profesională, adaptate la cerinţele pieţei. De exemplu, „urmând cursuri de limbi străine, şomerii pot să-şi atingă scopul şi să fie angajaţi în meserii în care este nevoie de asemenea cunoştinţe”, a declarat Adina Pall, manager de proiect. Nu în ultimul rând, un al patrulea obiectiv a fost facilitarea integrării socio-profesionale pentru 43 de beneficiari, prin organizarea de activităţi de mediere a forţei de muncă, de tip job-club, participarea la târguri de locuri de muncă şi discuţii cu potenţiali angajatori. Obiectivele operaţionale ale proiectului au urmărit să sprijine integrarea activă a şomerilor pe piaţa muncii. Pe termen lung, atingerea obiectivelor proiectului contribuie la reducerea şomajului prin acţiuni preventive şi corective şi la îmbunătăţirea capacităţii de ocupare a şomerilor, în special de lungă durată. Atingerea acestor obiective vor avea ca rezultate finale atât îmbunătăţirea cât şi schimbarea mentalităţii grupului ţintă, datorită abilităţilor şi competenţelor dobândite, în ceea ce priveşte integrarea activă pe piaţa muncii. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter