02.12.2015,  22:43:25 | 0 comentarii | 1276 vizualizari
Straja / Debut fantastic al sezonului de iarnă, dar fără telegondolă
de Ziarul Vaii Jiului
Minivacanţa de 1 Decembrie s-a potrivit ca o mănuşă cu ninsoarea din zona noastră.
 
La munte a nins ca în poveşti. Au fost condiţiile ideale pentru prima sesiune de schi. Zăpada proaspătă a fost perfectă. Cine nu poate trece iarna fără schiuri în picioare a avut o vacanţă ca la carte. 
Cabanierii au fost în mare parte pregătiţi. După o serie de controale ale ISU şi o şedinţă la Primăria Lupeni, au stabilit care sunt priorităţile pentru un turism în condiţii sigure. Cu toate că au fost puşi la încercare din plin, cei mai pregătiţi dintre cabanieri au făcut tot posibilul pentru a primi turiştii în siguranţă. Cabanierii care se învăţaseră să fenteze cât se poate normele este foarte posibil să rateze sezonul acesta, care se anunţă bun, deoarece turiştii au început să sune deja pentru rezervări. Cabanele disponibile s-au umplut rapid. Vineri seara şi sâmbătă dimineaţa turiştii au început să urce la munte, s-au cazat, s-au echipat şi au zburat pe pârtie. Pârtiile au fost şi ele pregătite. S-a schiat bine pe „Platoul Soarelui” şi pe „Constantinescu”. Instalaţiile pe cablu au funcţionat fără probleme, doar o singură instalaţie a stat, cea din vârf. 
Din păcate, telegondola nu a fost pregătită pentru a primi turiştii. La începutul acestui an s-a reziliat contractul cu fostul administrator, iar Primăria Lupeni este nevoită să găsească un alt administrator care să managerieze toate investiţiile guvernamentale din Straja. În momentul de faţă se află în derulare o licitaţie pentru stabilirea acestui administrator. Dar până atunci, telegondola nu va funcţiona. Vestea bună este că drumul spre staţiune este bine întreţinut şi se poate urca fără probleme. 
Straja nu este goală nici acum. Unii turişti au rămas, alţii deja şi-au anunţat prezenţa începând de mâine. Dacă vremea ţine cu noi, sezonul acesta la munte va fi unul bun.
Sonia LIBERESCU

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 6 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter