10.01.2016,  22:43:55 | 3 comentarii | 1113 vizualizari
Poziţia Sindicatului „Noroc Bun”, singurul sindicat care a făcut opoziţie la insolvenţa CEH: Minerii au fost trădaţi de liderii de la Sindicatul „Muntele”
de Ziarul Vaii Jiului
• O grevă acum ne-ar aduce la faliment şi nu ar avea decât un scop: să deturneze atenţia minerilor de la principalii vinovaţi de starea de insolvenţă în care ne aflăm. 
 
În scurta istorie a CEH-SA există câteva momente importante:
1. Formarea CEH-SA prin fuziunea dintre Termocentrala Paroşeni şi Termocentrala Mintia sub comanda lui Florin Mârza (PDL), fără să se ţină cont de datoriile istorice pe care cele două termocentrale le-au preluat de la SC Termoelectrica SA, dar nici de problemele de mediu cu care Mintia a intrat în această societate, probleme care nici acum nu sunt rezolvate.
2. Arderea fără niciun raţionament economic în anul 2013 a unui stoc de huilă de peste 550.000 tone la Mintia de către Daniel Andronache( PSD). Să ne reamintim că atunci se punea problema unui concediu forţat al minerilor din Valea Jiului, iar la Mina Paroşeni minerii chiar s-au blocat în mină pentru că nu mai puteau livra cărbune, pentru că acesta nu le mai era preluat de către Mintia. Scopul arderii acestui stoc imens a fost, practic, ştergerea urmelor unor importuri de cărbune la o calitate sub cea din contractele de achiziţie.
3. Semnarea de către Nica Petre şi Aurel Niculescu (PSD fost PDL), în anul 2014, a unui CCM care a permis mărirea salariilor şefilor din CEH de 7-8 ori, introducerea facilităţilor pentru liderii de sindicat de la „Muntele” (maşini, delegaţii, salarii de delegat sindical şi inspector social), iar la mineri a tichetelor cadou lunare pentru ca aceştia să nu ceară tichete de masă (în acest mod nu erau deranjate afacerile locale).
La nici doi ani de la semnarea CCM doar de Nica Petre şi Aurel Niculescu, comisia de negociere din partea CEH refuzând acest lucru, s-au cumulat, din cauza CCM-ului, pierderi de peste 160 milioane lei anual.
4. Neachiziţionarea la timp a Certificatelor de CO2 de către Constantin Jujan (fost secretar general al organizaţiei PDL Hunedoara, numit director general la presiunea lui Nica Petre şi a lui Laurenţiu Nistor) a adus o pagubă CEH de peste 500 milioane lei. CEH se află în imposibilitatea de a-şi mai reveni şi probabil va intra în faliment nu peste mult timp.
În toată această perioadă Sindicatul „Muntele” a fost cel care a făcut tot felul de înţelegeri cu administraţia şi politicul, blocând pe toate căile posibile accesul la informaţie sau la luarea unor decizii de către celelalte organizaţii sindicale. Să ne amintim că la Parchetul Deva se află de mai mult timp un dosar penal pe numele lui Nica Petre care a dat o declaraţie falsă în faţa judecătorilor pe baza căreia a obţinut reprezentativitatea, iar administraţia CEH, la rândul său, a trimis adrese neadevărate prin care sprijinea acţiunile lui Nica Petre. Scopul a fost simplu - administraţia trebuia să facă tot posibilul ca Sindicatul „Muntele” să fie reprezentativ, adică singura organizaţie sindicală cu care se puteau înţelege la salarii, facilităţi etc., iar Nica Petre trebuia să scoată oamenii în stradă de câte ori era nevoie pentru a acoperi incompetenţa administraţiei, dar, în acelaşi timp, în funcţii trebuia să ajungă doar oamenii agreaţi de Nica Petre şi Nistor Laurenţiu. Totodată, Nica Petre trebuia să atace pe oricine ar fi putut să spună ceva legat de Nistor Laurenţiu şi să-i pericliteze acestuia funcţia de şef pe judeţ al PSD. Aşa se explică atacurile susţinute ale lui Nica Petre prin intermediu presei împotriva mea şi a deputatului Cristian Resmeriţă.
La vizita Ministrului Andrei Gerea în Petroşani chiar au fost organizate bande care aveau sarcină să mă atace pe mine şi pe colegul Mihai Lorincz de la Paroşeni. Este o plângere la Poliţia Petroşani în acest sens, dar mă tem că alături de alte dosare care sunt ţinute în sertare acolo despre Nica Petre, aşa va fi ţinută şi plângerea asta.
Am informat periodic Ministerul Energiei, Primul Ministrul al României despre aceste lucruri. Am făcut adrese în care ceream încheierea unui Concordat Preventiv pentru a nu intra în insolvenţă. Toate demersurile noastre la nivelul anului 2015 s-au lovit de refuzul lui Constantin Jujan şi al lui Nica Petre de a accepta soluţii din partea noastră. 
Insolvenţa este cel mai rău lucru posibil care se putea întâmpla C.E.H. Dacă nu vom reuşi în demersurile noastre, perioada de existenţă a mineritului se reduce la maxim 3 ani.
Nu pricep cum de Nica Petre spune că este de acord cu insolvenţa? Înseamnă că, împreună cu administraţia, a făcut tot ce este posibil să se ajungă aici,iar gândul mă duce la înţelegerile pe care acesta le-a făcut să ajungă şef peste sindicatele din Oltenia. Adică, vin şef la voi şi îngenunchez CEH-ul, să luaţi voi serviciile de sistem!!!
Noi, Sindicatul „Noroc Bun”, suntem singura organizaţie sindicală care am făcut opoziţie la Cererea CEH de intrare în Insolvenţă. Suntem sprijiniți de organizaţia federativă la care suntem afiliați - Sindicatul Național Petrom Energie. Vom merge până la capăt în instanţele de judecată pentru a obliga statul român să accepte că, dacă aceste mine nu mai sunt eficiente economic, să treacă pe închidere pe un program de închidere care să prevadă plăţi compensatorii, reconversie profesională, pe o perioadă de 8 ani aşa cum este pus în aplicare programul de închidere la SNÎMVJ. Pot să vă informez că aceste demersuri ale noastre bazate pe Legea Minelor se află în lucru la Ministerul Energie, Ministerul Muncii, la Vicepremierii Costin Borc şi Vasile Dâncu.
Da, minerii au fost trădaţi de liderii de la Sindicatul „Muntele”, care când au acceptat intrarea în insolvenţă a CEH au făcut o conferinţă de presă şi au anunţat că nu mai sunt reprezentativi şi, vezi Doamne!, ei nu îşi mai asumă nicio responsabilitatea, dar îşi menţin facilităţile în continuare. Firesc ar fi în aceste condiţii să ducă maşinile înapoi la CEH, să nu mai fie delegaţi sindicali sau inspectori sociali şi oameni ca Vasile Păduraru să pună măna pe sapa de miner, iar Nica Petre să meargă la Lupeni şi să se îngrijească de diesele.
Minerii sunt acum îndemnaţi de Nica Petre să facă grevă generală pentru a le distrage atenţia de la cei vinovaţi de insolvenţa CEH - Nica Petre, Constantin Jujan, Aurel Niculescu, Mihail Stoicescu şi mulţi alţii care încă stau acolo în funcţii bine plătite, în loc să-şi depună demisia de onoare. 
Să facem grevă să uităm şi de datoriile pe care le au primăriile din Valea Jiului către termoficare în valoare de peste 1.200 miliarde de lei vechi?
O grevă acum ne-ar aduce la faliment şi nu ar avea decât un scop: să deturneze atenţia minerilor de la principalii vinovaţi de starea de insolvenţă în care ne aflăm. 
Adrian JURCA


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (3 )

#1 Minerul miner11.01.2016,  00:03:59
Adrian Jurca un adevarat lider de sindicat care face opozitie corecta si necesara in sindicalismul din minerit.
#2 mineras11.01.2016,  04:11:25
Faceti-i jocul la Nica si sunteti gata instant! nu v-a demonstrat asta ca va termina,mai vreti o proba de demonstratie?
#3 Noroc bun !!!11.01.2016,  15:13:47
A început, de fapt, propaganda electorală. În campania electorală, pentru Peședenție, se știa CLAR CA BUNĂ ZIUA : ÎN PROGRAMUL PREȘEDINTELUI KLAUSS JOHANNISS , CANDIDATUL PNL ,LA FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL ROMÂNIEI, SE ȘTIA CLAR, CĂ NU ERA NICI O MĂSURĂ PENTRU FUNCȚIONAREA MINERITULUI DIN VALEA JIULUI. CE ÎNSEAMNĂ ASTA ??? SIMPLU : PNL ȘI KLAUSS JOHANNISS , VA INCHIDE MINERITUL DIN VALEA JIULUI. CU ATÂT MAI MULT CU CÂT JOHANNISS ARE "GUVERNUL LUI. ADICĂ A LUI ȘI AL PNL. DECI SĂ FIE CLAR : JOHANNISS ȘI PNL( care susține necondiționat ,guvernul Cioloș ), VOR FALIMENTA MINELE DIN VALEA JIULUI. DIN PĂCATE, VOM TRĂI ȘI VOM VEDEA. ASTA O ȘTIU ȘI SINDICATELE, CARE SE VÂND SAU NU, PENTRU A MAI APUCA CÂTE O FELIE DE CAȘCAVAL PE FINAL. SI DE AICI APARE O CEARTĂ OARBĂ ÎNTRE EI ,PE CIOLAN. DE NDE ȘTIM CĂ, DE EXEMPLU ADRIAN JURCĂ, NU ÎȘI FACE PROPAGANDĂ ELECTORALĂ, PENTRU A PRINDE UN CIOLAN,PE UNDEVA UNDEVA ??? .


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter