10.01.2016,  23:06:50 | 9 comentarii | 857 vizualizari
La început de an, / Interviu-fluviu cu primarul Tiberiu Iacob-Ridzi
de Corneliu BRAN
Pentru a şasea oară în ultimii ani, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi ne-a acordat un interviu de început de an chiar în prima săptămână a anului. Fiind vorba de primul interviu din 2016, fireşte că veţi afla cum s-a încheiat anul 2015 pentru administraţia publică locală petroşeneană şi ce obiective au fost îndeplinite anul trecut, ce rezervă anul 2016 în materie de investiţii publice în municipiu şi alte gânduri şi speranţe ce ţin de primărie şi de administraţia locală în general rostite de edilul celei mai mari localităţi din Valea Jiului.
 
Anul 2015 greu, dar mulţumitor...
- Domnule primar, un an 2015 complicat... Însă mai bine să ne spuneţi dumneavoastră cum a fost pentru administraţia locală pe care o conduceţi.
- Da, în primul rând La Mulţi Ani! încă o dată tuturor cititorilor ZVJ şi românilor în general! Un an 2015 greu din punctul de vedere al administraţiei publice locale, dar totodată un an în care noi cei din adminitraţie ne-am descurcat, în sensul în care suntem fără datorii la terţi, fără arierate şi cu un grad de încasare a taxelor şi impozitelor bun, undeva în jur de 91%. Acesta din urmă este exclusiv meritul cetăţenilor care au înţeles importanţa acestor plăţi pentru bugetul local şi, implicit, pentru localitate. Un an în care am reuşit să mai facem câte ceva pentru localitate, lucruri care zic eu că se văd şi care de la an la an se îmbunătăţesc şi sporesc confortul şi siguranţa cetăţenilor noştri. Una peste alta, nu putem spune că anul 2015 a fost un an rău, dar zic eu că am avut şi ani mai buni ca acesta.
- Ca să încheiem cu 2015, spune-ţi-ne câteva proiecte importante care au fost realizate anul trecut...
- De exemplu, la domeniul schiabil am finalizat pe proiectul pe care-l avem spaţiile tehnice, sus în munte, la bazinul de apă, care a fost o investiţie foarte mare, dar necesară. Pe programul de reparaţii drumuri am reuşit să asfaltăm câteva străzi care n-au fost niciodată asfaltate în Petroşani, începând cu Saşa şi strada Gelu şi continuând cu străzile Constantin Brâncuşi sau Brazilor. Tot la drumuri am finalizat reparaţiile la alte străzi pe care le-am avut în program. O investiţie importantă a fost şi finalizarea străzii Maleia, acolo unde Apa Serv a introdus pentru prima dată şi canalizarea, o stradă importantă care duce spre domeniul turistic din Parâng. Apoi, tot în 2015 şi tot pe linie de turism a fost finalizat obiectivul Centrul de Informare Turistică, care va avea rolul lui bine definit în turismul local pe viitor. Apoi, s-au finalizat anvelopările la şapte blocuri, şase blocuri de pe strada Păcii şi un bloc de pe strada 1 Decembrie 1918. Nu trebuie uitat, de asemenea, că anul trecut am reuşit să montăm toate centralele pe gaz la cele patru grădiniţe şi am anvelopat grădiniţa din Dimitrov, în momentul de faţă acest proces continuând şi la celelalte două grădiniţe din Aeroport.
 
Debut în forţă pe linie de obiective turistice
- Anul 2016 l-aţi început în forţă, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, punând bazele la o asociere importantă...
- Da, e vorba de o asociere de colaborare privind modernizarea drumului din Parâng care face legătura dintre zona Rusu şi zona cabanelor şi pârtiilor din Parâng. Am semnat acest contract de asociere, şi consiliul judeţean va finanţa reabilitarea completă a drumului. Aceasta înseamnă covor asfaltic până sus şi alte lucrări ce ţin de modernizarea unui drum şi siguranţa auto. Pe de altă parte, tot cu ajutorul consiliului judeţean vom moderniza jumătate din drumul de centură, tot în 2016, porţiunea cuprinsă între sensul giratoriu (de la avion) şi zona staţiilor PECO din Aeroport. Aici consiliul judeţean contribuie cu jumătate din sumă.
- Pentru turism acel drum poate însemna o gură de oxigen. Ce alte lucrări sau investiţii aveţi în vedere pentru Parâng, pentru turismul local în 2016?
- În ceea ce priveşte domeniul schiabil, o să alocăm şi anul acesta bani din bugetul local – o să vedem dacă primim bani şi de la bugetul naţional, încă nu ştim – pentru achiziţionarea pompelor pentru apă, ca să putem umple bazinul şi să putem astfel să viabilizăm şi pârtiile din zona de sus. Această investiţie ar însemna un pas destul de mare pentru tunurile de zăpadă şi instalaţiile pe care le avem.
- Dacă tot am început anul 2016 cu turismul – asta şi pentru că prima acţiune a anului a vizat veşti bune pentru Parâng, ce ne mai puteţi spune legat de proiectul naţional, cu finanţare guvernamentală, ce vizează domeniul schiabil? Ştim că programul e blocat momentan... Mai sunt şanse să continue?
- Nu ştiu încă nimic, sau să zicem nu ştiu nimic mai mult faţă de ce ştie toată lumea. O să vedem, deocamdată nu purtăm o corespondenţă pe această temă cu ministerul, singura corespondenţă avută a fost un răspuns la solicitarea ministerului de a da detalii despre cât s-a realizat până acum din program.
 
Propuneri de investiţii în 2016
- Să privim şi spre propunerile de investiţii ale administraţiei publice locale petroşenene din anul acesta... Care sunt cele mai importante?
- Ca investiţii majore pe 2016 avem în program introducerea gazului metan în Colonie, cu finalizare în acest an, introducerea centralelor pe gaz în toate şcolile – cum am procedat la grădiniţe, proiect finalizat tot anul acesta. E vorba de două proiecte foarte mari şi importante. Apoi, vom contribui cu o sumă de aproximativ 10 miliarde lei vechi pentru continuarea lucrărilor capitale şi de dotare la Spitalul de Urgenţă Petroşani, vorbesc de reabilitare clădire principală plus achiziţionarea de aparatură medicală, un proiect guvernamental principal pe care-l sprijinim şi noi, la care lucrările vor mai ţine doi-trei ani, dar care la final va aduce Petroşaniului un spital modern, confortabil şi eficient din punct de vedere al condiţiilor medicale şi de spitalizare. Pe de altă parte, mergem în continuare cu proiecte pentru reabilitarea termică a blocurilor pe fonduri europene. Anul 2016 este anul în care în acest sens vom depune documentaţiile şi să sperăm că din 2017 acestea vor primi finanţare şi ne vom apuca efectiv de lucrări. Procedura e destul de complicată şi durează, n-avem ce face. La fel, tot în 2016 vom depune documentaţiile şi pentru proiectul ce vizează reabilitarea integrală a Muzeului Mineritului, iar la anul să sperăm că vom începe şi aici lucrările. O altă investiţie importantă va ţine de modernizarea tuturor locurilor de joacă pentru copii. Această investiţie va fi făcută de la bugetul local şi nu e deloc mică, pentru că, în afară de locurile de joacă din parcuri, vor fi reabilitate şi modernizate şi locurile de joacă de la grădiniţele din municipiu.
 
Parcul Central – modernizat pe bucăţi
- Ştim din interviurile anterioare din 2015, legat de Parcul Central, că aveaţi un proiect destul de ambiţios ce ţinea de reabilitarea integrală a acestui obiectiv de agrement. Mai e valabil acest proiect?
- Continui să cred în această idee, dar din motive obiective ce nu ţin de primărie sau de mine, vom moderniza anul acesta în acest parc doar locurile de joacă şi câteva alei. Deci, nu vom intra în forţă cu o modernizare totală a celui mai mare parc, deoarece a căzut finanţarea din fondurile europene, neexistând, momentan, o axă de finanţare pentru acest gen de obiective. Noi speram să avem finanţare europeană, pentru că e vorba de bani foarte mulţi. Dacă nu se poate vom încerca să facem această reabilitare pe bucăţi, iar anul acesta prioritar va fi ce v-am spus.
 
Colonie, Dâlja Mică, Dâlja Mare, Catedrala „Sf. Ilie”
- Ce alte investiţii mai aveţi în plan în 2016?
- Avem în plan o investiţie la sensul giratoriu de la intersecţia dintre Drumul Naţional 66 şi drumul către Petrila, unde deja avem făcută toată documentaţia, inclusiv proiectarea. Rămâne să vedem dacă vom avea bani şi când, ca să scoatem la licitaţie lucrarea de-acolo. Un alt proiect important pentru noi în acest an este cel care vizează banii pentru culte şi mai cu seamă pentru investiţia la Catedrala „Sf. Ilie”. Un alt proiect important ţine de asfaltarea drumurilor din Colonie. Banii pentru acest proiect vin pe împrumutul pe care l-am accesat, iar în primăvară, cum ne permite vremea, dăm drumul la primul tronson de lucrări. Proiectul costă în sine 60 de miliarde lei, banii îi avem aprobaţi pentru împrumut în totalitate, dar eşalonaţi pe trei ani. În primul an avem aprobaţi 45 de miliarde, apoi, în următorii doi ani, diferenţa. Să nu uit, tot aici avem în plan reabilitarea drumurilor din Dâlja Mare şi Dâlja Mică, chiar dacă nu vom reuşi să obţinem bani de la consiliul judeţean pentru ele, deşi avem promisiuni ferme de la judeţ pentru reabilitarea acestor drumuri. Sigur, probabil nu vom finaliza investiţia aceasta în 2016, dar cu siguranţă o vom începe şi vom realiza o bună parte din ea în acest an, urmând 
s-o finalizăm în 2017.
 
13 obiective foarte mari
- Recapitulând, ne-aţi spus vreo 8-9 proiecte mari... 
- Recapitulând, cred că am scăpat din ele şi sunt vreo 12-13! Dacă nu uit unul-două... că s-ar putea să fie şi mai multe. Dar hai să reluăm... Marile proiecte pentru anul acesta la Petroşani sunt: continuarea investiţiei pentru domeniul schiabil (fie cu bani de la bugetul local, fie şi cu bani de la guvern dacă se deblochează proiectul, ceea ce noi sperăm să se întâmple!), continuarea reparaţiilor capitale şi dotarea Spitalului de Urgenţă Petroşani, introducerea gazului metan în Colonie, anveloparea şcolilor şi locuinţelor – depunere de proiecte pentru finanţarea europeană (urmând să se înceapă efectiv treaba, dacă ele se aprobă, din 2017), finalizarea grădiniţei de la „I.G. Duca”, introducerea centralelor pe gaz în toate şcolile, reabilitarea drumului de centură (etapa intersecţie avion – zona staţiilor Peco din Aeroport, urmând ca în 2017 să urmeze şi tronsonul al doilea; practic, adevărata centură a municipiului – proiect comun cu consiliul judeţean), reabilitarea drumurilor din Colonie, reabilitarea şi modernizarea tuturor locurilor de joacă din municipiu (inclusiv de la grădiniţe), reabilitarea drumurilor din Dâlja Mare şi Dâlja Mică, începerea şi finalizarea lucrărilor la cinematograf (un obiectiv realizat prin finanţarea CNI, de aproximativ 40 de miliarde lei) şi pun aici şi proiectul consiliului judeţean, modernizarea şi asfaltarea drumului din Parâng (de la zona Rusu şi până sus în masiv), pentru că e un obiectiv care ţine de dezvoltarea turismului local şi care ne interesează direct. Dacă mai punem la socoteală şi începerea lucrărilor la cea mai mare sală de sport din Valea Jiului, o investiţie realizată tot prin CNI, dar care ne interesează direct pe toţi cetăţenii şi pe administraţia locală, vorbim chiar de treisprezece investiţii mari pentru Petroşani în 2016! Iată, treisprezece obiective foarte mari, iar dacă excludem cele două investiţii finanţate de CNI, circa 80-90% din celelalte 11 investiţii vor fi executate cu bani de la bugetul local.
 
Latura socială şi sportivă
- Ce alţi bani aveţi în vedere să-i alocaţi de la bugetul local în acest an? 
- O sumă importantă de bani se va duce şi anul acesta în domeniul asistenţei sociale, prin finanţarea tuturor centrelor de asistenţă socială de pe raza localităţii. Fie că vorbim de Casa Pollicino, de Asociaţia „Sf. Varvara”, sau de centrul de îngrijire vârstnici de la Dărăneşti, ori de altele, toate vor primi bani de la bugetul local. La fel vom transmite fonduri şi către Clubul Sportiv Municipal „Jiul”, pentru că au crescut numărul de secţii şi e nevoie de sprijinul nostru. Aici intră şi fotbalul, care va avea alocată o sumă importantă în 2016, pentru cheltuielile pe care ni le permite legea, e vorba de undeva la 1 miliard de lei.
 
Schiţă de buget
- Ştim că bugetul pe 2016 încă nu e gata, se mai lucrează la el... Ne-am permite să vă întrebăm cum l-aţi schiţat.
- Cea mai mare sumă de bani va merge în acest an pe investiţii în infrastructură. Vorbim de investiţii necesare şi mult aşteptate de cetăţeni, precum şi de pregătirea unor lucrări ce ţin de reabilitarea termică a blocurilor şi şcolilor în 2017. Apoi, o altă parte mare de bani vor merge în domeniul asistenţei sociale şi în alte ramuri, precum sportul, cultura (să sperăm că nu doar pe Varpalota şi play-back-urile de Zilele Oraşului, Toamnei etc. – nr.), religia.
 
Unii funcţionari…
- Cum vedeţi în momentul de faţă relaţia cetăţeni-primărie? S-a mai îmbunătăţit, mai e de lucru la acest capitol?
- Eu zic că în momentul de faţă e o relaţie mult mai bună decât la preluarea mandatului. Aceasta a crescut din punct de vedere calitativ de la an la an. Cel puţin eu aşa văd lucrurile. Mai avem de lucru în mai multe domenii de activitate din cadrul primăriei în ceea ce priveşte modul de adresare sau de comunicare cu cetăţenii. Mă văd nevoit să recunosc că mai avem câteva servicii unde suntem deficitari din acest punct de vedere, dar lucrăm în continuare să îmbunătăţim şi aici lucrurile. Îmi pare rău că nu toată lumea din primărie a înţeles încă, 100%, că noi, administraţia publică locală şi funcţionarii, suntem în slujba cetăţeanului şi nu invers.
 
Relaţie bună cu consiliul local
- Cum vedeţi relaţia primărie-consiliul local în momentul de faţă?
- Foarte bună şi aşa e şi firesc dacă dorim să facem lucruri bune pentru oraş şi cetăţeni. Ca şi în ceilalţi ani, pentru că nu pot să mă plâng, în 2015 consiliul local a ajutat foarte mult la tot ceea ce s-a întâmplat, în sensul că nu am avut piedici din partea consilierilor la proiectele locale importante, foarte necesare pentru cetăţeni şi pentru progresul municipiului nostru. Sper ca acest lucru să se întâmple şi în anul acesta. Chiar dacă e an electoral, cred că culoarea politică şi competiţia politică nu trebuie să ne împiedice să avem continuitatea în implementarea proiectelor de investiţii atât de necesare pentru populaţie. Am mai spus şi o mai spun: în fond toţi tragem pentru oraş şi cetăţenii care au crezut în noi şi ne-au trimis în conducerea administraţiei locale.
 
Siguranţa şi ordinea publică
- Sunteţi mulţumit de siguranţa şi ordinea publică? Cum funcţionează sistemul de supraveghere şi cum apreciaţi faptul că s-au diminuat mult în 2015 actele de huliganism şi distrugere a bunurilor stradale?
- Cu sistemul de supraveghere şi monitorizare cu camerele video merge bine treaba, acest sistem ajutându-ne foarte mult în ultimii ani. Vom încerca, în limita posibilităţilor financiare, să extindem acest sistem de monitorizare video şi în alte zone ale Petroşaniului, astfel încât, în timp, să acoperim toate zonele şi cartierele importante. Cred că gradul de siguranţă a cetăţeanului a crescut pe străzile noastre. Avem o colaborare bună cu poliţia naţională şi jandarmeria, iar poliţia locală încearcă şi ea să ţină pasul. Faptul că au scăzut actele de huliganism şi distrugerile de mobilier stradal sau din parcuri este meritul poliţiei naţionale care colaborează foarte bine cu noi. Noi îi sprijinim cu angajaţii noştri din poliţia locală, de câte ori este nevoie, inclusiv prin patrule mixte şi alte forme de supraveghere a ordinii şi liniştii publice. Sunt bucuros că avem siguranţă în şcoli şi că nu am avut evenimente deosebite în 2015, sistemul de supraveghere video montat în şcoli de către primărie fiind şi el unul din factorii care au făcut să nu se întâmple evenimente nedorite. Un merit important îl are şi în acest caz poliţia naţională, sprijinită de poliţia locală, care patrulează zilnic în zonele cu şcoli, pe timpul programului elevilor. În plus, există la unele şcoli şi puncte fixe de pază, cu paznici ai şcolilor respective, care, la fel, au un rol determinant să nu existe incidente sau ştiu eu ce evenimente nedorite de toată lumea. Sistemele de închidere a uşilor şi alte măsuri luate de şcoli şi de administraţia locală au făcut ca la Petroşani, în şcoli, să nu avem incidente neplăcute, cum vedem prin alte părţi prin ţară.
 
Investiţii în învăţământ
- Dacă tot am vorbit de şcoli, astăzi, înainte să ne acordaţi acest interviu aţi avut o întâlnire de câteva ceasuri cu directorii de şcoli. Despre ce este vorba?
- Da, este o întâlnire firească la fiecare început de an, legat de buget şi de problemele care există în instituţiile şcolare de pe raza localităţii. Din discuţiile purtate cu directorii de şcoli am înţeles şi mi-am notat problemele legate de anumite reparaţii la clădiri. E vorba de unele şcoli care au probleme la acoperiş, sau de altele care au nevoie de anvelopări. La şcoli, investiţia mare din anul acesta va fi introducerea centralelor pe gaz metan, astfel încât fiecare instituţie şcolară să aibă un confort termic mulţumitor, indiferent de lună sau de anotimpul friguros. A doua investiţie mare ţine anul acesta de anveloparea a trei şcoli pe Programul UNPD. În paralel, vom depune proiecte, cum v-am spus, pentru finanţare europeană, iar dacă ele vor fi aprobate, din 2017 va urma anveloparea şi restului şcolilor. Astfel, după aceste lucrări, mulţi ani nu vor mai fi probleme, iar facturile vor scădea. Bine, după cum ştiţi, noi toate şcolile le-am pus la punct în ultimii cinci ani, lucrări şi modernizări s-au tot făcut, inclusiv corpul vechi de la I.G. Duca fiind reabilitat printr-un program european deosebit. Dar, timpul trece, clădirile sunt de zeci de ani şi de aceea această reabilitare termică pe fonduri europene vine foarte bine în sprijinul nostru şi ne va rezolva pentru o bună perioadă problemele clădirilor şcolilor noastre. Legat tot de şcoli şi anul acesta vor exista lucrări de igienizare la toate şcolile, precum şi mici reparaţii curente, unde va fi cazul şi unde directorii din învăţământ ne vor semnala.
 
Despre ruşinea oraşului: grădiniţa-ruină  „I.G. Duca”
- Cu grădiniţele cum staţi? 
- Destul de bine. Şi nu e o laudă, e realitatea. Anul acesta vom realiza o grădiniţă foarte importantă, cea de la „I.G. Duca”, unde sperăm să terminăm lucrările. Am făcut deja licitaţia, avem banii şi să sperăm că totul va decurge normal. În plus, după cum ştiţi, printru-un program UNPD am reuşit anveloparea a două grădiniţe, urmând ca în 2016 să finalizăm lucrările şi la cele două grădiniţe din Aeroport. Tot la grădiniţe am reuşit trecerea centralelor pe gaz, lucru care se va întâmpla, cum am spus, şi la şcoli în acest an.
 
Primarul, acelaşi băiat bun…
- O concluzie la final de interviu, legată de acest an, 2016?
- Da. Va fi un an la fel de greu pentru administraţia locală, ca şi anul 2015, ţinând cont la ce se întâmplă la nivel naţional. Să sperăm că vom trece cu bine şi acest an, cu multe realizări pentru municipiu, investiţii aşteptate de marea majoritate a cetăţenilor de bună credinţă. Restul, sănătate să avem, că în rest le vom duce pe toate, cu bune şi mai puţin bune, că aşa e în viaţă. Ce pot să-i asigur pe cetăţenii Petroşaniului este faptul că rămân acelaşi primar în slujba lor, care va încerca să-şi facă treaba cât mai bine, aşa cum mă ştiu oamenii că am fost dintotdeauna.
 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (9 )

#1 Petre Ionescu10.01.2016,  23:53:16
In acest mandat nu ai facut nimic domnule primar Tiberiu Iacob Ridzi. Vrem o schimbare . Poate vine un nou primar corect. Spune Tibi adevarul ca secretara de la usa primarului facea munca patriotica la PDL in 2008 iar casierita primariei tot in 2008 lucra la biroul PDL.
#2 Kemal11.01.2016,  07:36:04
Si iar a aparut Pinochio cu realizarile(nerealizarile) Mai bine lasa si pe altii sa vedem ce pot face ca de tine suntem satui Astept scrisoarea in cutia postala colorata cu poze cu realizarile facute(in campania asta sa schimbi culoarea ca restul e acelasi lucru)
#3 Maricica11.01.2016,  08:21:21
Ce tot spui domn primar ca si 2016 va fi tot un an greu ca tot mandatul . Cum se face ca primaria este saraca de 4 ani dar sefi din primarie sunt destul de bogati Neagoe , Popescu , Wersanschi , ...La alegeri tineretul trebuie sal schimbe prin retelele de socializare pe Tiberiu Iacob Ridzi care in spatiu public face pe omul bun si inocent.
#4 Ivo11.01.2016,  09:28:24
Minciuni si iarasi minciuni. Dl. primar asta stie sa faca si o face chiar foarte bine. Nu m-ar surprinde sa fie naivi care sa creada si anul acesta tot ceea ce va promite primarul. Sa vedem: 1. in Parang, decat sa fi facut telesacaunul pentru Gardean (din bani publici), mai bine in locul telescaunului vechi sa facea un altul nou (pe acelasi traseu) sau chiar o telegondola cu punct intermediar la Scoala sportiva si statie finala pe Slima. Nu vad utilitatea telegondolei cu plecare din Aeroport si intermediar la Cabana Rusu (iarasi la Gardean); 2. De ce pentru telescaunul lui Gardean Primaria a facut un imprumut consistent (pe termen lung, din care vom plati toti cetatenii urbei), dar pentru gradinita I.G. Duca, nu se gasesc fonduri?; 3. Centrul civic a ajuns de rasul curcilor (dale care se misca, piatra cubica deformata, putinele zone verzi si nu numai pline de rahat de caine etc.); 4. Sponsorizarea nejustificata a unui preot (de fapt un smecher de carton),pe numele lui Bulf, care cica vrea sa ridice o mare catedrala la Petrosani. Ce plus valoare va aduce acest imobil mastodont? Cate locuri de munca va crea? Nu sunt suficiente biserici construite si in constructie in Valea Jiului? 5. Se tot lauda primarul acum cu semnarea contractului pentru drumul din Parang. O idee buna dar care nu va prinde contur intrucat dupa alegeri se va constata ca nu sunt bani pentru acest obiectiv. Saltul de la un partid la altul doar pentru a pastra o functie publica ce nu este asa de bine platita, dar se pare ca aduce beneficii (masina, casa, bani etc.), da dovada ca primarul este un om ce are de toate mai putin caracter, bun simt, loialitate si dreptate pentru cei care l-au ales.
#5 Ali11.01.2016,  09:37:26
In acest mandat nu ati facut ce ati promis: si anume plombarea parcarii de pe general V.Milea intre blocurile 28A,28C personal ati promis ...sau ati uitat? si pot sa va mai dau punctual multe astfel de promisiuni
#6 vlaicu11.01.2016,  10:37:48
Vorlbe domnule primar!! vorbe !! 8 ani sunt de ajuns,!Lasa Primaria,si treci drumul la catedrala unde sa te faci tircovnic....In cartierul Dimitrov si Carpati,...nu ai pus macar o plomba printre blocuri in 8 ani,..sa nu mai vorbim de anvelopari,etc etc. Multumim frumos pt ce ai facut dar.....dute
#7 Nicolae11.01.2016,  10:49:01
Pinochio e harnic, mai ales in ultimul an de manadat, parca vad ca ma impiedic de el peste tot. Da bani constiincios la catedrala dar la gradinita ori pentru spital doar ce scapa printre degete ,ori mai simplu, milogeste de la guvern....Abia astept sa pun stampil pe altcineva.
#8 andrei11.01.2016,  23:58:55
Domnule primar, am inteles. Asfaltati colonia. Ati asfaltat zeci de strazi. Felicitari. Miliarde peste miliarde. Dar strazile Muncii - 16 Februarie - Stefan cel Mare, care se afla la 50 de m de Primarie, cand le veti READUCE LA STAREA INITIALA? CAND SUAT DIN SUBORDiNEA DVS VA RESPECTA LEGEA, sa OBLIGE SI AMENDEZE BENEFICIARUL SI EXECUTANTUL LUCRARILOR, care au distrus? Conform legii NU VA COSTA NIMIC sa asfaltati aceste strazi, pentru ca nesimtitii care au lucrat pe ele sunt obligati de lege sa le readuca la starea initiala, adica ASFALTATE!! Ati trimis pe cineva sa vada? Dintre Visanii si Popescii platiti regeste? Ati vazut persoanal ce a lasat in urma Zona D, Apa Serv cu canalizarea? Aveti habar care va sunt atributiile? Nu de ieri de azi se intampla, ci deja de doi ani! Sau noi nu suntem la fel de importanti ca smecherii locuitori de pe Maleia? Desi platim impozite zona A, chiar majorate, avem noroi pana la testicule si masinile rupte de santuri si transee!
#9 SOS15.01.2016,  09:57:53
Marele primar ce a fost cu jalba in bat si nu numai, la unpr Bucuresti direct la Oprea este numit interimar presedinte pe organizatia Petrosani..si fara sa consulte biroul de conducere,se declara candidatul pentru primaria Petrosani uzand de dreptul de veto din..... famile. Trebuie iesit la vot masiv altfel trepadusii lui care nu dorm vor marsa la maxim!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter