18.01.2016,  20:20:10 | 3 comentarii | 1180 vizualizari
În chestiunea CEH / Ce i-a răspuns ministerul deputatului Carmen Hărău
de Ziarul Vaii Jiului
Până mai ieri opinia publică era interesată de activitatea celor două termocentrale din judeţ, de obţinerea avizelor de mediu, de modernizarea lor, în vederea conformării instalaţiilor mari de ardere cu valorile de emisii stabilite de legislaţia europeană de mediu. Acum ne întrebăm care va mai fi pe viitor activitatea acestor termocentrale şi ce se întâmplă cu investiţiile. 
 
Despre aceste investiţii a adresat întrebări Ministerului Energiei şi deputatul Carmen Hărău. 
La S.E. Paroşeni, stadiul investiţiei pentru instalaţia de desulfurare la grupul 4 de 150 MW şi CAF de 100 Gcal/ h este următorul: până în prezent au fost livrate în şantier echipamente în valoare totală de 46.887.922 euro, reprezentând 96% din suma totală alocată prin contract, iar stadiul realizărilor este de aproximativ 96% (fizic şi valoric). Termenul de finalizare a investiţiei este jumătatea lunii iunie 2016. Deci, practic, nu vor fi probleme cu această investiţie. 
La S.E. Deva (IMA 3), activităţile privind conformarea la legislaţia europeană se referă în principal la desulfurarea gazelor arse, reabilitarea electrofiltrelor şi reabilitarea arzătoarelor cu NOX redus, acestea derulându-se la grupurile energetice nr. 5 şi 6.
Termenele estimate de realizare a investiţiei sunt mult mai lungi, până la 30.06.2020, în conformitate cu termenul prevăzut în Planul Naţional de Tranziţie (prevederile Directivei 2010/75 ME). 
Ministerul Energiei poate face un raport al activităţii curente, însă nu poate vorbi despre planurile de viitor, proiectele şi obiectivele celor două termocentrale. Totul acum este dictat de planul de restructurare.
„Menţionăm că, în prezent, Complexul Energetic Hunedoara S.A., din cauza dificultăţilor financiare pe care le întâmpină, trebuie să pună în practică un Plan de restructurare care a fost elaborat şi conform cerinţelor Comisiei Europene, funcţionarea acestui complex energetic fiind vitală, atât din punct de vedere social, cât şi din cel al necesităţii furnizării serviciilor de sistem în cadrul sistemului energetic naţional. Ţinând cont de nevoia urgentării aplicării de către compania energetică a Planului de restructurare, cât şi de provocările fără precedent cărora sistemele energetice trebuie să le facă faţă rapid, prin schimbări strategice care să asigure competitivitatea, siguranţa aprovizionării şi atingerea obiectivelor pentru diminuarea efectelor schimbărilor climatice, Ministerul Energiei va furniza date ori de câte ori este solicitat în legătură cu ultimele evoluţii privind situaţia C.E. Hunedoara S.A.”, se arată în răspunsul Ministerului Energiei.
Sonia LIBERESCU 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (3 )

#1 Androne19.01.2016,  13:55:21
Ce plan de restructurare ca daca ar fi pe bune in minerit sunt peste 800 de persoane pensionabile care ar fi trebuit de multa vreme sa plece acasa. Planul va suna cam asa ca de la termocentrala Paroseni din 500 vor pleca acasa vreo 200 de la Mintia din 1300 pleaca acasa 700 - 800 de persoane iar de la cele 4 mine viabile in jur de 2000 de persoane din care cei mai multi de la mina Lupeni unde 90% din tensia au varsta de pensionare si aparatul supraincarcat va fi redus la minim. In total din CEH vor pleca cam 3500 de oameni in prima faza.
#2 Sorin20.01.2016,  02:35:15
Pai de cand se tot vorbeste de restructurare si nu se mai face! e chiar atat de greu ca cei cu conditii de pensie sa iese din sistem? Stau ca niste nesimtiti ce sunt! suportati-i dragilor si multumiti-le ca va reguleaza directia! Are dreptate Androne!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227
Publicitate
Newsletter