18.01.2016,  20:24:37 | 2 comentarii | 1393 vizualizari
În Parâng / Week-end fără accidente
de Corneliu BRAN
Un week-end destul de anost în staţiunea turistică Parâng, doar câteva sute de turişti dorind să ajungă în masiv şi pe pârtii, în condiţiile în care n-a prea nins.
 
„Zăpada căzută e mică, circa 15-20 de centimetri. A dat în altă parte fulguială serioasă, iar nouă ne-a sărit din nou rândul... Aşteptăm, totuşi, să mai ningă, dar nu ştim când. Să sperăm că acum, în ianuarie. Pe pârtii se schiază însă bine. Sau, mai exact, pe pârtia Euro Parâng se schiază bine, pe pârtia A se schiază binişor, iar pe pârtia de sub telescaun se schiază, de asemenea, bine. Din păcate, ninsoarea s-a oprit şi de-acum începe gerul. Ger serios. Atragem atenţia de asta celor care vor să urce deoarece e bine pentru ei de ştiut. Noi avem în momentul de faţă trei salvamontişti la permanenţă şi, dacă e cazul, sperăm să nici nu fie, numărul salvamontiştilor se poate dubla sau tripla destul de repede”, ne-a declarat luni Dumitru Bîrlida, şeful Salvamont Petroşani.

Comentarii articol (2 )

#1 ra19.01.2016,  11:58:05
Accidentele sunt direct proportionale cu numarul tutistilor de obicei. Ori Parangul pare a fi blestemat. Cand nu e zapada, functioneaza toate instalatiile, iar cand ninge cate un metru, nu se poate bucura turistul de nimic,in afara de batranul telescaun. Partia "B" este vesnic plina de bolovani, iar de functionarea tunurilor de zapada, chiar si in zilele geroase, nici nu poate fi vorba. De masinaria care trebuie sa bata partiile nu mai incape vorba. O zi pentru poza...
#2 Kemal19.01.2016,  16:24:33
Vreamea mai tine si cu cel care o pastoreste!!!!!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 6 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter