20.01.2016,  22:16:48 | 0 comentarii | 959 vizualizari
Clubul Copiilor şi Elevilor din Petroşani / Are ţinte ambiţioase
de Corneliu BRAN
Început de an şi la Clubul Copiilor şi Elevilor Petroşani. Am stat de vorbă cu directorul Cosmin Kiss, cel care de câţiva ani coordonează şi conduce destinele celor două cluburi de copii şi elevi din Petroşani şi Vulcan. Chiar dacă iniţial am dorit să aflăm mai multe despre instituţia din Petroşani, dumnealui ne-a dezvăluit câteva obiective stabilite şi pentru instituţia din Vulcan.
 
Obiective 2016
Directorul clubului ne-a dezvăluit câteva obiective mai importante stabilite împreună cu colegii şi consiliul de administraţie pentru acest an.
„Din punct de vedere administrativ, începem şi acest an cu gânduri mari. În primul rând, ne dorim să efectuăm câteva reparaţii curente şi importante la cele două clădiri principale, fireşte e vorba de cele două corpuri de la Petroşani şi Vulcan. La Petroşani, deşi este iarnă, am început deja procesul de reparaţii la acoperiş, este nevoie de o mică reparaţie din punct de vedere al protecţiei copiilor şi cadrelor didactice, dar şi al trecătorilor care trec pe strada Timişoarei. Era nevoie de reparaţia urgentă a asterialei şi paziei de la acoperiş, care erau dintr-un material plastic şi riscau din cauza gerului şi a zăpezii să se rupă. Le schimbăm, vor fi dintr-un material lemnos, astfel că nu vor mai fi probleme. Deja pe partea din curtea clubului operaţiunea s-a încheiat, mai rămâne după ce trece valul acesta de ger muncitorii să se ocupe şi de partea acoperişului dinspre trotuar, după cum aţi putut vedea, cred, deja acolo sunt montate schelele. Tot ca obiective, ne propunem pentru clădirea de la Vulcan să efectuăm câteva mici lucrări de reparaţie şi întreţinere la clădire şi la mobilier, dar foarte necesare pentru confortul elevilor şi celor care-i îndrumează. Ne bucurăm – şi o spun şi pe această cale – că din punct de vedere al ISU suntem pregătiţi la ambele clădiri, avem dotările necesare pentru prevenirea incendiilor şi pentru securitatea copiilor şi personalului. Avem şi ieşiri principale şi secundare, conform normelor impuse, zic eu că avem tot ce trebuie. Revenind la obiective, pe planul cercurilor pe care le avem, ne propunem şi anul acesta o cât mai bună instruire pentru elevii noştri, astfel încât ei să acumuleze cât mai bune şi de calitate cunoştinţe, care să le aducă şi satisfacţii la viitoarele concursuri naţionale şi judeţene. Organizarea unor concursuri de o amploare mai mare stă din nou în atenţia noastră şi în acest. Ne bucurăm că în acest an bugetul alocat nouă ne permite să ne putem îndeplini obiectivele prezentate”, a declarat pentru ZVJ directorul Cosmin Kiss.
 
Concursuri naţionale
Referitor la participarea elevilor Văii Jiului la concursurile naţionale, Kiss ne-a declarat: „Deja din această lună am avut o participare la un concurs naţional de radioamatori intitulat Bună dimineaţa YO. O altă activitate importantă s-a desfăşurat în perioada 5-8 ianuarie, cu sprijinul părinţilor am reuşit să organizăm la Rusu un cantonament pentru elevii de la cercul de gimnastică aerobică, care vor participa în acest an, în aprilie, la campionatele naţionale de la Baraolt, fetele noastre, coordonate şi antrenate de doamna profesoară Adriana Popa fiind campioane europene la această disciplină. Pentru copiii înscrişi la Cercul de Informatică s-a organizat în timpul vacanţei o pregătire intensă pentru concursul naţional de la sfârşitul lunii ianuarie, intitulat Marea Neagră digitală, organizat la Mangalia. Tot în această lună, copiii de la Cercul de Metaloplastie, coordonaţi de doamna profesoară Mihaela Cioc, vor participa la concursul naţional Educarea spiritului creativ în învăţământul românesc, un concurs de metaloplastie şi artă plastică de mare anvergură. Tot în acest an, tinerii de la metaloplastie vor mai participa la un concurs naţional care se va desfăşura în judeţul Buzău, intitulat Tradiţii şi obiceiuri, comori ale poporului român – Eroii noştri, ajuns la ediţia a IV-a. În luna martie, la Braşov, va avea loc un alt concurs naţional, Perspective, povestea românească – Iubim şi respectăm tradiţiile poporului nostru. În principiu, la aceste concursuri naţionale, cam 20 pe an – inclusiv cele câteva concursuri organizate de noi, participă copiii aflaţi la grupele de performanţă şi, în general, aceşti elevi vin cu rezultate foarte bune pe unde participă. La fel sperăm să se întâmple şi anul acesta”.
 
Anul acesta trei concursuri de nivel ridicat
Pentru că tot a vorbit de organizarea unor concursuri de nivel naţional, regional sau judeţean de către Clubul Copiilor şi Elevilor Petroşani, vi le reamintim şi dumneavoastră, cititorilor noştri, nu de altceva dar o instituţie şcolară care se respectă trebuie să aibe printre obiectivele principale şi aşa ceva în plan. Concursul naţional de gimnastică aerobică „Cupa Parâng” ar fi primul pe listă. El este trecut în calendarul naţional aprobat de Ministerul Educaţiei şi va avea loc la finele lunii mai. Locul de organizare din Petroşani este momentan nestabilit. „Noi am dori să fie scena casei de cultură, pentru că scena are dimensiunile conforme, dar să vedem dacă îşi rezolvă problemele cu ISU, altfel ne orientăm spre una din sălile de sport de la şcolile din oraş... Deşi, în acest caz vor fi probleme cu publicul, una e ca oamenii să stea comod în fotoliile casei de cultură, şi alta e să stea asistenţa în tribunele de mici dimensiuni, în picioare sau pe nişte bănci... O să vedem”. 
Al doilea concurs naţional ar fi „Maraton Radio US”, în luna iunie, la baza radio de la Pui, pentru iubitorii de radioamatorism de la cluburile copiilor din ţară. Alte trei concursuri, de dimensiuni regionale şi interjedeţene, aprobate de minister, sunt concursurile de karting, „Cupa Flori de Mai” – organizat la Iscroni pe platoul de la Casa de Vis, concursul Intercultural-Art, pe trei secţiuni (Informatică, Cultură şi Civilizaţie Românească şi Arte) – concurs care se desfăşoară la Vulcan fiind organizat acolo de Clubul Copiilor Vulcan, la o dată aflată în apropierea zilei de 1 Iunie. Mai există pe agenda de lucru a Clubului Copiilor Petroşani organizarea în 2016 a concursului regional „Săptămâna creaţiei artistice – metaloplastie şi arte”, iar în preajma Zilei Copiilor un concurs regional de teatru, organizat în parteneriat cu Teatrul Dramatic „I.D. Sîrbu”.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter