26.01.2016,  18:50:33 | 0 comentarii | 5673 vizualizari
În evidenţa DSP Hunedoara / 9.041 cazuri de cancer
de Mihaela PETROŞAN
În data de 4 februarie 2016, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, Spitalul Municipal „Dr. Al. Simionescu” Hunedoara şi Spitalul Municipal Lupeni, marchează Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului. 
 
Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului este un eveniment global, care are loc în fiecare an în data de 4 februarie şi uneşte lumea sub o singură temă pentru a evidenţia lupta dusă împotriva cancerului.
Scopul acestei campanii este de a reduce numărul de decese care pot fi prevenite în fiecare an, prin creşterea gradului de conştientizare în rândul publicului larg şi prin impulsionarea guvernelor spre a lua măsuri suplimentare împotriva bolii.
În prezent, 8,2 milioane de oameni mor în fiecare an din cauza cancerului în întreaga lume, iar, dintre aceştia, 4 milioane mor prematur (cu vârste între 30 şi 69 de ani).
Compartimentul Evaluare şi Promovare a Sănătăţii şi Educaţie pentru Sănătate din cadrul DSP Hunedoara organizează celebrarea Zilei Mondiale de Lupta împotriva Cancerului în data de 4 februarie 2016, de la ora 11:00, la Şcoala Generală „Avram Stanca” Petroşani, unde se vor distribui materiale de informare şi se vor prezenta diapozitive.
Conform statisticilor DSP, în judeţul Hunedoara s-au înregistrat următoarele situaţii privind cazurile noi de cancer: 1.465 cazuri noi în 2011, cu un vârf în 2014 de 1.738 de cazuri noi, anul 2015 înregistrând 1.539 de astfel de cazuri. În total, în evidenţa DSP Hunedoara sunt acum 9.041 cazuri de cancer.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter