27.01.2016,  20:37:52 | 1 comentariu | 1124 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Liceul Teoretic “Mircea Eliade” Lupeni, / Concursul de istorie „Unirea Principatelor”
de Corneliu BRAN
Unirea Principatelor a fost marcată şi în acest an la Liceul Teoretic ,,Mircea Eliade” Lupeni printr-o nouă ediţie a concursului dedicat acestui mare eveniment al românilor. Ca şi anul trecut, au participat echipaje ale liceelor din zona de vest a Văii Jiului. 
 
Festivitatea de deschidere
a început prin intonarea unor cântece patriotice de către un grup de eleve din clasa a XI-a E. În continuare, au rostit alocuţiuni profesorii Daniel Ianoşi (directorul liceului-gazdă), Daria Ulari (Colegiul Tehnic „Mihai Viteazu” Vulcan), Fănel Velcea (Liceul Tehnologic Lupeni), Dan-Daniel Tănase (Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni) şi elevele Andreea Buzduga (prezentatoarea concursului) şi Karina Matei (vicepreşedinte a Consiliului Elevilor).
 
Concursului a fost
sub forma a 10 întrebări scrise adresate echipajelor, din bibliografia stabilită anterior. Pe rând, fiecare echipaj a dat şi câte un răspuns oral. În urma evaluării răspunsurilor scrise a rezultat o ierarhie, care a avut în fruntea sa echipajul Liceului Teoretic „Mircea Eliade”, format din merituoşii elevi: Daniel-Cristian Ene Daniel, Benjamin Kumausz, Ionuţ-Valentin Panchea. Trebuie apreciat aici şi rolul profesorului coordonator, acelaşi inimos profesor de istorie, Dan-Daniel Tănase. Pe locul secund s-a situat echipajul Liceului Tehnologic Lupeni, format din elevii: Ioan- Cosmin Covaciu, Ioan-Cristian Moldovan, Paul Vieru şi Nicuşor Costin (profesor coordonator: Fănel Velcea).
 
Mai trebuie reţinut că 
întrecerea a fost completată de un frumos moment artistic susţinut de elevii Karina Matei (IX C), Bianca Ghiga (IX C) şi Alexandru Niţu (IX A). Nu este pentru prima dată când aceste acţiuni organizate la liceul teoretic din Lupeni sunt încununate cu frumoase momente artistice.
 
O contribuţie esenţială
la reuşita concursului, pentru că tot am amintit de organizatori, a adus echipa  coordonată de domnul profesor Dan-Daniel Tănase şi compusă din elevii: Adriana-Maria Baciu (XII E), Andreea Buzduga (XII D), Ştefania-Maria Hatfaladi (XII E), George-Andrei Lazăr (XII E), Nora-Ştefania Marcu (XII E), Daria Nica (XII E), Răzvan-Cristian Oprişa (XII E), Timea Orban (XII E) şi Ana-Maria Ungureanu (XII D). 
 
Impresiile 
unora dintre cei implicaţi în organizarea concursului le-am consemnat cu drag. Domnul profesor Dan Tănase ne-a mărturisit după acţiune: „Pentru mine, acest concurs are o dublă semnificaţie: în primul rând, mă bucur că astfel putem să aducem modestul nostru omagiu celor care, prin Unirea din 1859, au pus bazele Statului Român modern. În al doilea rând, îmi exprim întreaga gratitudine pentru elevii claselor a XII-a care participă azi pentru ultima oară la organizarea unui concurs de istorie la liceul nostru”. La rândul lor, două dintre „veteranele” echipei organizatoare a acestui concurs devenit tradiţional ne-au prezentat câteva impresii de final. „Au trecut deja 4 ani în care am avut onoarea, la fiecare concurs de istorie organizat de domnul profesor Daniel Tănase, să fiu gazdă. La primele concursuri pe care le-am prezentat am avut emoţii incontestabile, dar pe parcurs acestea se transformau în emoţii constructive. Toţi cei din echipa organizatoare au făcut şi în continuare fac o treabă bună. Vreau să îi mulţumesc pe această cale domnului profesor pentru faptul că mi-a deschis noi orizonturi şi mi-a arătat cum este viaţa de licean, prin cerinţele dumnealui de a mă implica la aceste concursuri deosebite”, ne-a spus destul de emoţionată Andreea Buzduga.
De partea cealaltă, Nora-Ştefania Marcu a declarat pentru ZVJ: „Bucuria participării la organizarea fiecărui concurs de istorie, cu tradiţie la liceul nostru, vine din faptul că an de an observ tot mai mulţi elevi dornici să înveţe, profesori încântaţi de rezultate şi organizatori din ce în ce mai implicaţi. Chiar dacă acest concurs a fost ultimul la care noi am luat parte, sper ca şi în anii ce urmează să existe tineri interesaţi de istoria noastră”.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (1 )

#1 a29.01.2016,  15:52:39
Bravo


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter