28.01.2016,  21:06:20 | 1 comentariu | 910 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Deşi Curtea de Conturi l-a lipsit, temporar, de pârghiile necesare, / Primarul Dănuţ Buhăescu s-a implicat în soluţionarea grabnică a unei probleme de suflet
de Gheorghe OLTEANU
Ieri, în jurul amiezii, o femeie cu lacrimi în ochi îl implora pe Dănuţ Buhăescu, primarul Uricaniului, să-l ajute cumva pe fiul ei. Un tânăr de 23 de ani care, de când e pe lume, se află ţintuit la pat.
 
Situaţia familiei Sanfira este
dramatică. Cu un soţ bolnav şi fără loc de muncă şi cu un fiu a cărui boală s-a agravat dramatic în ultimii ani, doamna Tatiana nu ştie pe unde să mai ceară ajutor, ca să răzbească cu nevoile casei şi cu boala fiului ei Ştefan Cosmin. Acesta a ieşit nu demult din spital, iar o rază de speranţă, în vederea îmbunătăţirii oarecum a stării sale, ar fi o operaţie pe coloana vertebrală, care ar putea fi efectuată la spitalul bucureştean Foişor. Numai că familia sa sărmană nu dispune de mijloacele băneşti necesare unei asemenea întreprinderi. Inter­venţia chirurgicală fiind una destul de costisitoare, date fiind operaţiunile complexe pe care le include.
 
În consecinţă,
ultima speranţă a femeii era primarul Dănuţ Buhăescu. Până în urmă cu doi ani, fiindcă îi cunoştea situaţia familială, acesta a ajutat-o în mod constant pe doamna Tatiana Sanfira. Numai că acum se află în imposibilitatea de a o mai face. Curtea de Conturi care a vizitat Primăria Uricani acum doi ani a dispus să fie suspendate ajutoarele pentru sănătate. Dar nu s-a luat deloc de cel care îi vizează pe puşcăriaşii eliberaţi, pentru reintegrarea lor socială, şi nici de acela acordat familiilor nevoiaşe în care a decedat o persoană. 
 
Repet, ajutoarele de sănătate
au fost sistate de către administraţia publică uricăneană până ce Justiţia va da o soluţie. Asta, deoarece Primăria Uricani a acţionat în judecată decizia Curţii de Conturi. Asta încerca, ieri, să-i explice Dănuţ Buhăescu femeii înlăcrimate de lângă el. Totuşi, ar exista o speranţă, a zis el, şi l-a sunat pe directorul de cancelarie al prefectului judeţului Hunedoara. I-a explicat situaţia disperată a femeii venite la el, iar înaltul funcţionar al prefecturii i-a oferit soluţia salvatoare. Aceea ca doamna să facă o petiţie către Prefectura judeţului Hunedoara, în care să prezinte cazul, pe bază de documente medicale, iar prefectura să facă, apoi, demersurile necesare la Asociaţia Judeţeană de Prestaţii Sociale. Urmând ca, mai apoi, problema să fie soluţionată printr-un ajutor de guvern.
 
Ba, mai mult,
Buhăescu a dispus ca ceea ce ţine de facilitatea pe care ar putea s-o ofere primăria să se facă pe loc. A chemat-o pe funcţionara de la compartimentul de resort şi i-a spus să o ajute pe doamna Tatiana Sanfira la întocmirea petiţiei. Cele două femei au plecat împreună, dar după circa un sfert de oră doamna Sanfira s-a întors un pic nervoasă. De ce la alţii li s-au acordat ajutoare, iar mie nu se poate? A întrebat ea şi a ieşit la fel de repede din birou, fără să mai aştepte răspunsul lui Buhăescu. Care i-a strigat că era vorba tocmai despre ajutor dat în două cazuri  de deces, ajutor de care Curtea de Conturi nu s-a legat şi nu l-a interzis. “O înţeleg, săraca, fiindcă ştiu prin ce trece şi ce e în sufletul ei!”, a zis Dănuţ Buhăescu, convins că problema doamnei Tatiana Sanfira va fi soluţionată prin intervenţia făcută la prefectură. De altfel, primarul Uricaniului a mai promis că el însuşi va urmări modul în care se va derula rezolvarea problemei.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (1 )

#1 ELENA29.01.2016,  19:48:06
AJUTATIL PE SARMANUL COPIL,RISCA SA MOARA DIN NEPUTINTA BANIILOR SI A MEDICILOR DE LA NOI,NIMENI NU IL AJUTA,COPILUL ZICE ZILNIC LA MAMA LUI CA O SA MOARA,NU SE POATE SA IL LASATI SA MOARA.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter