01.02.2016,  23:30:59 | 2 comentarii | 5527 vizualizari
Ce pune în cămară Spitalul de Urgenţă Petroşani şi cât costă aprovizionarea pentru hrana pacienţilor?
de Ziarul Vaii Jiului
Când vine vorba despre mâncarea de spital mulţi strâmbă din nas. Nici nu-i de mirare, la spital se găteşte mai puţin gras, mai nesărat, pentru că toţi clienţii bucătăreselor sunt persoane cu diferite afecţiuni. În plus, se lucrează cu resurse minime, cu tehnologie şi ingrediente puţin pretenţioase.
 
Să nu mai punem la socoteală faptul că banii pentru acest capitol sunt puţini. De exemplu, pentru achiziţia de fructe şi legume pe o perioadă de 12 luni spitalul a alocat suma de 229.825 lei, fără TVA. Achiziţia de zarzavat s-a scos la licitaţie, aşadar, este posibil ca suma cheltuită să fie şi mai mică. 
Furnizorul care va câştiga contractul va trebui, timp de 12 luni, începând de la data atribuirii contractului, să livreze fructele şi legumele din contract. Spitalul de Urgenţă Petroşani a întocmit o listă precisă cu produsele de achiziţionat, împărţită pe loturi. Este nevoie de albitură, adică rădăcină de ţelină, păstârnac şi pătrunjel, calitatea I, care să nu prezinte pete şi mucegai, ambalate în plase 20-30 de kg în valoare de 10.000 de lei fără TVA. Şi merele trebuie să fie de calitate superioară, din diverse soiuri, în valoare de 7.200 lei. Spitalul cumpără şi morcovi calitatea I, ambalaţi în plase, fără frunze şi pământ, în valoare de 6.750 lei fără TVA. Se vor cumpăra şi prune, cam 2.000 de kilograme pentru suma de 6.600 de lei, fără TVA. Este nevoie şi de roşii, în jurul a 2.500 de kilograme, pentru care spitalul este pregătit să achite 8.750 lei, fără TVA. Sfecla roşie este, de asemenea, importantă în meniul pacienţilor, aşadar se doreşte achiziţia a 3.000 de kilograme în valoare de 8.400 lei, fără TVA. Este pe listă usturoiul, varza albă, întreagă, în cantitate de 15.000 kg, pentru suma de 18.000 fără TVA. Se vor achiziţiona vinete, ardei  gras, cartofi calitatea I,  cam 50.000 de kilograme pentru preţul de 75.000 fără TVA, ceapă uscată, conopidă, dovlecei, fasole boabe uscată calitatea I, ambalată în saci de rafie - 10-50 kg, gogoşari, gulii. 
Sonia LIBERESCU

Comentarii articol (2 )

#1 vecinu02.02.2016,  07:55:09
La cat fura fetele de la cantina in frunte cu sefa lor .......da exact asta mai trebuie. Si bietii pacienti fac foamea.Pe cand un control asa pe nepregatite?
#2 Kemal04.02.2016,  07:06:17
Poate monteaza camere video sa bata spre Cantina(24 din 24)


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Publicitate
Newsletter