07.02.2016,  21:56:19 | 6 comentarii | 1153 vizualizari
PNŢCD / O mână de oameni cu ambiţii mari
de Gheorghe OLTEANU
Partidul pe care tovarăşul Ion Ilici Iliescu, bolşevicul sub acoperire de social-democrat, l-ar fi vrut complet strivit şi scos complet din circulaţie, revine încet, dar sigur, pe arena politică.
 
Nu mă dau
în vânt după şedinţe, dar, dacă, sâmbătă, la orele amiezii, nu aş fi onorat cu prezenţa invitaţia doamnei Gizela Bilibock, preşedintele interimar al organizaţiei PNŢCD din Lupeni, aş fi fost catalogat ca laş. Adică, m-am dus la PSD, la PNL şi chiar la PPDD, iar la dumnealor mi-ar fi fost teamă s-o fac. Aşadar, am mers, ca să dovedesc mai ales că e de notorietate, ZVJ nu-i vopsit politic în niciun fel. 
 
Nu a fost aleasă întâmplător
şedinţa comună a organizaţiilor ţărăniştilor din Lupeni şi Vulcan. Puţini, dar ambiţioşi, ei s-au strâns împreună în ziua în care s-a comemorat trecerea la Domnul a lui Iuliu Maniu. Zăvorât şi omorât de comunişti în închisoarea de la Sighet. Şedinţa a început cu intonarea Imnului României, urmat de „Trăiască Regele!”. Rugăciunea „Tatăl Nostru” a fost rostită de părintele romano-catolic care a pus la dispoziţie sala – fostul club al pensionarilor - în care s-a ţinut şedinţa. După care sfinţia sa a plecat în treaba lui.
 
Prezidiul a fost constituit
din reprezentanţi ai organizaţiei ţărăniste existente la nivelul Văii Jiului şi din oaspeţi sosiţi tocmai din Caraş-Severin. Nu s-au tocat prea multe vorbe, ci s-a trecut la subiect. Votul secret al lupenenilor prezenţi au dat-o drept câştigătoare pe doamna Gizela Bilibock. Aşadar, dumneaei a devenit, din interimar, preşedinte al organizaţiei PNŢCD Lupeni. Vulcănenii l-au preferat, ca preşedinte, tot pe interimar, în persoana domnului Petru Gheorghe Sima. Desigur, pe buletinele de vot ale amândurora au fost trecute numele persoanelor care fac parte din birourile locale de conducere ale organizaţiilor.
 
Ce a urmat
au fost, cam cum e la toate partidele, chestiuni de bucătărie politică ţărănistă, legate de cum trebuie pregătite alegerile locale şi cele naţionale. Recunosc că, la punctul acesta, am preferat să mă retrag discret. Am reţinut, totuşi, că ţărăniştii, pe care mai toţi îi credeau morţi, au ambiţii mari. Pe care, cu voia şi ajutorul lui Dumnezeu, cred că le vor împlini în mare măsură.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (6 )

#1 Dezinformare07.02.2016,  23:30:11
Preşedintele PNŢCD Vulcan este dl Teodosie Cuciuc, renumit artist plastic al Văii Jiului. Nu ştiu din ce pălărie a ieşit cetăţeanul, despre care face vorbire dl Olteanu.
#2 Gh.O.08.02.2016,  09:08:10
Stimata "Dezinformare", eu il cunosc personal si il respect pe domnul Teodosie Cuciuc, dar domnia sa nu a fost la sedinta de la care am relatat. Eu am scris ceea ce a fost acolo, iar persoanele numite de mine sunt cele care au candidat la functia de presedinte al fiecarei organizatii PNTCD. Asta numiti dumneavoastra dezinformare? Cu stima, Gheorghe Oltean
#3 Q08.02.2016,  15:21:11
@2 Nu reiese din comentariul meu că dumneavoastră aţi dezinformat, deşi, ca ziarist bun ce sunteţi, puteaţi insista un pic pe subiect, mai ales că sunteţi vulcănean.
#4 Gh.O.08.02.2016,  16:10:03
Din cate mi-a fost dat sa aud ulterior, se pare ca doamna Gizela Bilibock va lua legatura cu domnul Cuciuc. Restul, ce-o mai fi, tine de bucataria taranista a domniilor lor. Iti multumesc, Q! Cu stima, Gheorghe Oltean...
#5 PC08.02.2016,  21:03:52
D-le Q....domnul despre care pomeniti, Cuciuc nu este presedintele PNTCD Vulcan prin simplul motiv ca nu este in evidentele de la Bucuresti si nu stie nimeni de dansul...probabil are o activitate atat de elaborata incat ...NU EXISTA...dar pentru a va documenta mai bine puteti incerca la adresa asta sa va primiti raspunsurile corecte...Actualul presedinte PNTCD este validat in functie de conducerea PNTCD prin organele conducatoare cu documente parafate si este legal. Va multumesc pentru clipele acordate.
#6 Q08.02.2016,  21:17:59
Domnule Olteanu, v-am rugat să fiţi pe subiect. De când s-a aflat că dl Teo Cuciuc este preşedintele PNŢCD, au avut loc nişte evenimente. Să văd cum relataţi !


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 3 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter