10.02.2016,  19:28:04 | 0 comentarii | 5518 vizualizari
Ziua Mondială a Bolnavului
de Mihaela PETROŞAN
Astăzi, 11.02.2016, la orele 14, în sala de marmură a Primăriei Petroșani, Organizația Caritas Alba Iulia - Filiala Petroșani marchează Ziua Mondială a Bolnavului și organizează conferința de lansare a proiectului „Centrul Regional pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale în Valea Jiului”, care se derulează în parteneriat cu Primăria Municipiului Petroșani prin Direcția de Asistență Socială, Primăria Orașului Petrila, prin Serviciul Public Local de Asistență Socială Petrila, Primăria Orașului Uricani, prin Serviciul Public Local de Asistență Socială Uricani. La eveniment sunt invitați reprezentanți ai instituțiilor județene: Consiliul Județean Hunedoara, DGASPC, CAS Hunedoara, reprezentanți ai autorităților locale din Valea Jiului, ONG-urile din Valea Jiului și mass media.
Ziua Mondială a Bolnavului a fost sărbătorită pentru prima dată în 1993, iar celebrarea ei solemnă a avut loc la Lourdes. Această zi mondială se celebrează la dată fixă, 11 februarie. Data coincide cu prima apariție a Sfintei Fecioare Maria la Lourdes. Cu prilejul acestei zile, sunt organizate, în întreaga lume, manifestări spirituale și caritabile. Această zi este dedicată tuturor bolnavilor, dar și lucrătorilor sanitari, credincioșilor creștini, voluntarilor și familiilor celor suferinzi.  
Ziua Mondială a Bolnavului este marcată în Petroșani de comunitățile romano-catolice și greco-catolice prin slujbe religioase și rugăciuni care au loc în biserici, dar și prin vizitele reprezentanților în spitale, cămine de bătrâni, cât și la domiciliul suferinzilor: bolnavi, persoane cu handicap, orfani, săraci.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 8 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter