18.02.2016,  23:19:37 | 0 comentarii | 6052 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Diana Silvana Petculescu - surpriza plăcută din Valea Jiului / La Concursul Naţional Școlar de Șah ”Elisabeta Polihroniade”
de Ziarul Vaii Jiului
La Căciulata, în perioada 5–14 februarie 2016 a avut loc cea de a V-a ediție a Concursului Național Școlar de Șah  ”Elisabeta Polihroniade” destinat copiilor de până la 17 ani. Întrucât, la 23 ianuarie, la vârsta de 80 de ani, Marea Maestră Elisabeta Polihroniade a trecut în veșnicie, aceasta a fost prima ediție ”in memoriam” a acestei prestigioase competiții.
La acest important eveniment șahist au participat 150 de jucători de la cele mai importante cluburi de șah din țară. Competiția de șah clasic s-a desfășurat în sistem elvețian pe durata a 9 runde, 90 de minute-timp de gândire/jucător. În paralel, s-au desfășurat și secțiunile de șah rapid, de șah blitz și de dezlegări.
Valea Jiului a fost reprezentată de 8 sportivi, patru  dintre aceștia fiind membri ai Secției de Șah a CS Vulcan. Sportivii au fost însoţiţi de antrenorii Napoleon Ţipter şi Alin Apostu.
Cele  mai bune rezultate au fost obținut de Diana Silvana Petculescu la categoria ”Fete 9 ani” care a câștigat medalia de argint (locul II, cu 25 puncte din 30 posibile) la concursul de ”dezlegări” și medalia de bronz (locul III, cu 5 puncte din 7 runde) la ”șah rapid”.
Diana este o șahistă care promite mult în viitor, fapt apreciat și de reprezentanții CSȘ nr. 1 Timișoara a cărei jucătoare a devenit din ianuarie 2016, fiind, astfel, dublu legitimată la CS Vulcan și la clubul de pe Bega.
Alt rezultat notabil a fost obținut de Eduard Berechet (CS Vulcan) care a ocupat (locul IV, cu 25 puncte din 30 posibile) la dezlegări – ”Băieți 9 ani”, la egalitate cu  ocupantul locului III, dar departajați la timp.
 Dorel ȘCHIOPU


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 5 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter