21.02.2016,  22:15:05 | 4 comentarii | 696 vizualizari
Primarul Uricaniului avansează o idee: Cum s-ar rezolva problema apei în cazul persoanelor nevoiaşe
de Gheorghe OLTEANU
Chestiunea mi-a fost detaliată de către Dănuţ Buhăescu după ce, din biroul lui de primar, ieşise o femeie necăjită care are un soţ bolnav şi un băiat cu handicap grav.
 
Pentru astfel de 
oameni, pe lângă alte plăţi pe care le au de făcut, achitarea facturii la apă este, în cele mai multe cazuri, o problemă aproape imposibil de rezolvat. De aceea Dănuţ Buhăescu a ţinut să abordeze din nou chestiunea şi să prezinte soluţia la care el s-a gândit şi pe care le-a expus-o unor mai mari ai zilei. Ea este destul de simplă şi punerea ei în practică necesită doar ceva… omenie.
 
Angajaţii de 
la Apa Serv beneficiază gratis de 30 de metri cubi de apă potabilă. „Dacă fiecare angajat, şi sunt în jur de şase sute -   zice primarul Buhăescu – ar renunţa la câte 10 metri cubi, nici n-ar mai exista problema asta, a unora aflaţi în situaţia de a nu-şi plăti factura”. În Uricani ar fi cam 40 de asemenea cazuri, iar pe întreaga Vale a Jiului numărul celor care ar necesita un astfel de ajutor trece puţin peste trei sute. 
„Eu sunt convins că destul de mulţi dintre salariaţii de la Apa Serv ar fi dispuşi să renunţe la zece metri cubi de apă, ca să le vină în ajutor semenilor lor doborâţi de probleme de sănătate sau cu venituri la limită. Ba, mai mult avansez eu ideea, cred că unii dintre dumnealor ar renunţa chiar la 20 de metri cubi din cota gratuită de apă pe care o au!”.
Gheorghe OLTEANU
 
Problema poate fi rezolvată 
Dar oare facturile la gazul metan şi la energia electrică, mult mai consistente decât factura la apă, nu reprezintă o problemă pentru oamenii nevoiaşi? Acolo cum se poate rezolva plata?
Este foarte bine că dl. primar Buhăescu încearcă să caute soluţii pentru rezolvarea unor probleme sociale. Cred că pentru orice primărie din Valea Jiului nu ar reprezenta, la o adică, o problemă achitarea a 40 de facturi la apă, cum e cazul Uricaniului, a unor familii nevoiaşe. Aşa, să renunţe un angajat Apa Serv la dreptul său, cred că nu se poate. Nici legal, şi nici moral… (M. BOBOC)  


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (4 )

#1 Elena22.02.2016,  12:38:35
Era o lozinca , mai demult : " Nici munca fara piine ,nici piine fara munca " . DE CE NU s-a gindit el sa ii ajute , prin schimbarea platii in bani in plata in .....munca , de exemplu ? Sa presteze ceva sapaturi sau desfundari de canale pt. apa folosita , toti cei care ...." NU AU " . Ceilalti AU ? Pina cind , ii tot scarpinati , in coarne tocmai pe cei care nu au muncit si nici nu vor sa munceasca ???? Ei oricum beneficiaza de 3 m.c. de apa neplatita , de curent si gaze GRATIS , adica platite de noi ceilalti , prin scumpirile continue , platim consumul tuturor , sintem pedepsiti pt. ca avem un rahat de salariu sau pensie , iar a.s. sint mereu premiati cu toate cele gratuite numai sa voteze .... Pt. telefon , tv. AU BANI ?
#2 Dănuț B22.02.2016,  19:34:27
Domnule Boboc, cei 30 mc., gratis, de apă potabilă,pe care îi are , fiecare angajat APASERV, PÂNĂ LA URMĂ SUNT PLĂTIȚI DE NOI ,TOȚI CEILALȚI, CARE PLĂTIM CINSTIT, LA ZI APA. ACEST ASPECT ,VI SE PARE A FI NORMAL ??? Păi , dacă noi toți ceilalți plătim , pentru gratuitățile angajaților APASERV, 30mc/ / lună, DE CE SĂ NU DAI NUMAI 20 mc / lună, gratuitate, ȘI DIFERENȚA DE 10 mc / lună, care ORCUM este plătită de noi toți să nu fie redistribuită, celor cu handicap grav, DA, FIX CELOR CU HANDICAP GRAV, care CHIAR NU POT MUNCI ,DOAMNA ELENA. CĂ , DOAR NAZIȘTII, DOREAU SĂ EXTERMINE, PERSOANELE CU HANDICAP, PENTRU CĂ NU PUTEAU SĂ MUNCEASCĂ. CLAR, ESTE VORBA , DE PERSOANELE CU HANDICAP GRAV, CARE , CLAR, NU POT. MUNCI.
#3 robi22.02.2016,  20:02:52
Corect ,bine mai zice Elena.Le sufla in coarne (sa nu mai zic exact unde sufla) la toate lichelele din oras pentru niste voturi. Sa ii puna la munca daca vor benefici si pomana de la primarie.
#4 Dragos22.02.2016,  21:12:32
"Angajaţii de la Apa Serv beneficiază gratis de 30 de metri cubi de apă"... Se impune o mica rectificare, dle Buha'. Mai exact o-mparteala la 2. Si veti obtine cam cin'şpe metri de care beneficiaza gratuit un angajat Apa Serv...


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter