24.02.2016,  22:56:29 | 1 comentariu | 1312 vizualizari
Cu sprijinul unor oameni de bine şi al Enelului, / În Peştera Bolii se făcu din nou lumină
de Corneliu BRAN
La 17 februarie Peştera Bolii rămânea în beznă, deoarece „omul cu cleştele” sau cu patentul nu ţine cont de turism şi de activitatea de-acolo, doar de dispoziţiile trasate de conducere şi de contract. Şi este firesc să fie aşa…
 
La 18 februarie vă relatam supărarea celor care administrează peştera faţă de această problemă şi faţă de faptul că turiştii care au ajuns ulterior la peşteră n-au putut s-o viziteze, decât doar vreo câţiva temerari la lumina lanternei. Scriam atunci şi de răspunsul primarului Petroşaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi, care spunea că într-o lună-două va rezolva această problemă printr-o lucrare cu bani de la bugetul local.
Fireşte că cei care administrează peştera nu pot sta nicio săptămână fără curent, deoarece zilnic vin turişti, dar tot aşa, zilnic sau periodic, peştera trebuie administrată prin mici lucrări de întreţinere. Astfel că, până ce primăria va rezolva definitiv chestiunea, administratorii au găsit, prin intermediul câtorva oameni de bine, o soluţie temporară, astfel încât pentru câteva luni cei de la Enel au încheiat un contract cu Petro Aqua pentru o perioadă determinată. De joi, 25 februarie, peştera va fi din nou luminată!
„Vreau să mulţumesc public pe această cale, în numele nostru şi al turiştilor care ne trec pragul la Peştera Bolii, domnului director general Aurel Anghel, de la SNÎMVJ, fostului prefect Attila Dezsi, întotdeauna un prieten al asociaţiei noastre şi al turismului local şi celor de la Enel pentru ajutorul dat privind accesul temporar la reţeaua de iluminat public, fapt care ne face să avem din nou energie electrică în peşteră. Sperăm ca până la urmă să se rezolve această chestiune pe o perioadă nedeterminată. E bine că n-am fost lăsaţi în întuneric, pentru că activitatea noastră, zilnică, poate să continue în condiţii normale, iar turismul local şi Petroşaniul să aibă numai de câştigat”, ne-a declarat Imre Szuhanek, preşedintele Asociaţiei Ecologice „Petro Aqua” Petroşani.

Comentarii articol (1 )

#1 Autohton25.02.2016,  15:41:17
Tot nu am inteles un lucru extrem de simplu de facut....de ce nu se face : un grup generator autonom. Cumparati ( din banii Asociatiei, din biletele de intrare vandute ) un grup electrogen si nu va mai rugati de nimeni.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 7 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter