28.02.2016,  22:53:16 | 19 comentarii | 2242 vizualizari
SCRISOAREA ANUALĂ A PRIMARULUI TIBERIU IACOB-RIDZI
de Ziarul Vaii Jiului
Stimaţi cetăţeni,
În faţa unui nou moment de bilanţ, vin în faţa dumneavoastră cu satisfacţia faptului că, şi în anul 2015, am reuşit, împreună, să realizăm proiectele pe care ni le-am propus pentru comunitatea noastră. 
Fie că a fost vorba despre continuarea sau finalizarea unor proiecte, fie că a fost vorba despre lucrări curente, despre rezolvarea unor probleme sociale sau despre activităţi culturale, am abordat toate aceste lucruri, împreună cu colegii din cadrul Administraţiei Publice Locale, al Consiliului Local şi cu ajutorul dumneavoastră, al cetăţenilor, cu maximă responsabilitate. Iar rezultatele nu au întârziat, în mod firesc, să apară.
Permiteţi-mi să vă readuc în atenţie doar câteva din lucrurile pe care, împreună, am reuşit să le facem în anul 2015 la Petroşani.
 
Investiţii în cadrul administrării domeniului public şi privat
● Am executat lucrări de reabilitare străzi în municipiul Petroşani constând în covoare asfaltice pe străzile Intrarea Eroilor, acces bazinul de înot, Aviatorilor, C-tin Mille, DN 66 între sensurile giratorii Cloșca - M. Viteazu (1 sens), acces Centrul de Informare Turistică, Eroilor, parcare între str. 9 Mai-Aleea Trandafirilor, Cărbunelui, acces Sala Polivalentă, Mihai Eminescu spre gară, Gelu, Brazilor, C-tin Brâncuși, Sașa ● Am finalizat lucrările de reabilitare termică la blocurile de locuinţe nr. 4, 6, 8, 10, 14, 16 situate pe str. Păcii, la bl. 92 şi str. 1 Decembrie 1918 şi am continuat lucrările de reabilitare termică la bl. 12, 18 și 20 de pe str. Păcii ● Am reparat trotuarele în zona parcului de la Piața Centrală, str. Gelu, acces Centrul de Informare Turistică ● Am betonat rigolele aferente intersecției str. Muncii cu Șt. O. Iosif şi intersecției str. 1 Mai cu DN 66 ● Am achiziţionat energie electrică la preţ avantajos de la Bursa Română de Mărfuri obţinând astfel economii importante la plata energiei electrice ● Am realizat iluminatul ornamental cu ocazia sărbătorilor de iarnă şi am asigurat mentenenţa reţelelor de iluminat public ● Am întreţinut zona verde din municipiu, am plantat 400 de pomi ornamentali şi material dendrologic, am cosmetizat 300 arbori ● Am colectat cca 8500 tone deşeuri menajere, peste 500 tone deşeuri din demolări.
 
Investiţii din fonduri europene şi guvernamentale
● Am finalizat şi pus în funcţiune „Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică în municipiul Petroşani” ● Am obținut aprobarea de a include investiția „Reabilitarea şi modernizarea cinematografului Victoria din municipiul Petroșani” în programul de finanțare al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții ● Am realizat Planul de dezvoltare locală a municipiului Petroșani pe perioada 2014-2020 ● Am realizat monitori­zarea şi raportarea postimplementare pentru proiectele cu finanţare europeană finalizate ● Am pregătit documentaţii tehnico-economi­ce în vederea accesării de fonduri nerambur­sabile în viitoarea perioadă.
 
Fonduri pentru modernizarea sistemului de învăţământ local
● Am montat centrale termice pe gaz la Grădiniţa PN2 de pe str. Aviatorilor şi Grădiniţa PP3 din cartierul Carpaţi ● Am început montarea unor centrale termice pentru alte 3 grădiniţe, respectiv Grădiniţa PP1+PN1 de pe str. Constructorul, Grădiniţa PP2 de pe str. Aviatorilor şi Grădiniţa PN5 str. Independenţei ● Am început lucrările de reabilitare termică la Grădiniţa PN2, Grădiniţa PP2, ambele de pe strada Aviatorilor, şi PP3 din cartierul Carpaţi ● Am realizat documentaţii tehnico-economice pentru 11 instituţii de învăţământ în vederea introducerii centralelor termice pe gaz ● Am executat, ca în fiecare an, lucrări de reparaţii curente şi igienizare la toate unităţile de învăţământ.
 
Fonduri pentru cultură,   culte, sport
● Am continuat organizarea unor evenimente cultural- sportive şi am sprijinit promovarea şi păstrarea tradiţiilor locale ● Am sprijinit instituţiile de cultură, organizaţiile non-guvernamentale, instituţiile de învăţământ, cultele şi asociaţiile sportive.
 
Fonduri în domeniul social
● Am luat măsurile legale în domeniul protecției copilului și a familiei, protecției persoanelor vârstnice, a persoanelor cu handicap precum şi pentru prevenirea și combatearea marginalizării sociale ● Am finanțat serviciile pentru acordarea hranei calde pentru persoanele cu probleme sociale ● Am încheiat parteneriate public-privat cu centrele sociale care desfășoară activități de protecție socială, acestea primind cofinanțare din bugetul local.
 
În perspectiva anului 2016 am în vedere următoarele direcţii de modernizare și dezvoltare a municipiului nostru:
● Anveloparea treptată a școlilor si clădirilor administrației publice locale din municipiul Petroșani ● Asfaltarea străzilor Egalităţii, Împăratul Traian, Griviţa Roşie, Radu Şapcă, Micu Klein, Gheorghe Doja ● Reabilitarea străzii 1 Decembrie 1918 între km 128+390 – km 130+290 (DN 66), în lungime de 1900 m ● Reabilitarea termică a Şcolii Gimnaziale „Avram Stanca”, a Şcolii Gimnaziale „I.G. Duca” - sediul nou, a Şcolii Gimnaziale nr. 7 ● Construcția unor puncte, centrale și rețele termice pe gaze naturale pentru 4 licee și 7 școli gimnaziale, respectiv Colegiul Economic „Hermes”, Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva”, Colegiul Tehnic “Dimitrie Leonida”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Şcoala Gimnazială „I.G. Duca” – sediul vechi, Şcoala Gimnazială „I.G. Duca” – sediul nou, Şcoala Gimnazială nr. 2, Şcoala Gimnazială „Avram Stanca”, Şcoala Gimnazială nr. 5, Şcoala Gimnazială „Carmen Sylva” şi Şcoala Gimnazială nr. 7 ● Continuarea lucrărilor de construire a grădiniței cu program normal și prelungit de la Școala Gimnazială „I.G. Duca” ● Reabilitarea și modernizarea cinematografului Victoria din municipiul Petroșani ● Reabilitarea clădirii Muzeului Mineritului și amenajarea sa muzeistică ● Anveloparea treptată a blocurilor de locuințe din municipiul Petroșani ● Alimentarea cu gaze naturale a obiectivelor: Şcoala Gimnazială nr. 2, Grădinița din str. Dacia, Cantina socială și punctul de colectare deseuri din zona Colonie ● Achiziţionarea unor echipamen­te pentru locuri de joacă pentru copii ● Finanțări nerambursabile a serviciilor sportive și religioase în baza Legii nr. 350/2005.
 
Vă mulţumesc, în special, dumneavoastră, dragi locuitori ai municipiului nostru, care prin onorarea obligaţiilor fiscale ați făcut posibilă realizarea obiectivelor enumerate! 
Doar prin contribuția dumneavoastră vom reuși împreună să aducem un mod de viață la nivel european pentru cetățenii municipiului nostru!
 
Aşa să ne ajute Dumnezeu!
Cu deosebit respect şi consideraţie,
Primarul dumneavoastră,
Tiberiu Iacob-Ridzi


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (19 )

#1 nicu28.02.2016,  23:43:47
''Am întreţinut zona verde din municipiu, am plantat 400 de pomi ornamentali şi material dendrologic, am cosmetizat 300 arbori ●'', bai nene voi macelariti spatiile verzi, chiar aveti orbul gainilor?In rest, am , am , am , am...
#2 ionut29.02.2016,  09:29:20
si strada Stefan cel mare ,16 februarie,rigole si drum pe cind domnu primar,locuim la 400 demetri de primarie si este un dezastru aici
#3 Nik29.02.2016,  09:34:31
Doamne cat tupeu poate avea acest om!Daca faci turul Petrosaiului cu masina,musai trebuie sa te opresti intrun service.Daca ajunngi, bineinteles.Primarii din Vale primesc premii peste premii.Ma gandesc ca dl.Vintan a ramas fara discernamant.Anul trecut,dupa ce l,a premiat pe Ile,Dl.Olteanu l,a facut varza in ZVJ.Daca ar face dl.Ritzi suma totala a banilor cheltuiti de cand e primar,s,ar ingrozi.
#4 Marian29.02.2016,  09:59:52
finantari nerambursabile pentru servicii religioase ???....sa va fie rusine domnule primar.....din banii nostrii a cetatenilor...
#5 Sony29.02.2016,  15:37:08
Pe venus bl1 dupa ce ati dat autorizatia de constructie pentru balconu de la partier si neati inchis trecere de intrare in sc 2 ati uitat. Neati promis ca se reface trotoaru pe linga balconu construit, dar nic dupa juma de an.Ca sa intram in sc 2 tre sa ocolim 40m specific ca avem oameni batrini in scara care tre sa ocolesca o gramada
#6 Tan Tolon29.02.2016,  15:38:35
Cati bani ati returnat, necheltuiti, de la domeniul schiabil Parang? Stim ca pt acest proiect sau luat banii imprumutati de primaria Petrosani in contul tuturor concetatenilor..
#7 Anica29.02.2016,  19:57:12
La centrul de informare turistica Petrosani ati angajat un pensionar,din intamplare prin concurs,dl Mraz sotul directoarei serviciului social al primariei pe care o conduceti
#8 Fast and Furious 29.02.2016,  20:02:29
Bla, bla, bla, la. la, am, am, uu, aa, ii, pipi Baa carcalacilor de politicieni si lipitori de afise, din toate partidele, va moare valea si voi o ardeti cu povesti pentru loviti in moalele capului si tot felul de gaozari. Damblagiilor !!! Locuri de munca concrete, pentru Petrosaneni si dupa numai dupa aceea o puteti da pe vrajeala ieftine cu: vom aduce , vom face, vom freca, vom, vom Asta este valabil pentru toti trogloditii de politiceni din vale si pentru viitori candidati la primaria petrosaniului. CAPISI carcalacilor, ca va plesnesc la vot de nu va vedeti !
#9 Vasilica29.02.2016,  20:03:10
Extraordinar ati plantat 400 pomi ornamentali si ati taiat cam multi.....rusine ca nu i-ati pus voi
#10 Ungureanu29.02.2016,  20:16:34
1,Strada Saturn bl 7 este jalnica domnule Primar.Cati bani ati platit pt 70 zile de iluminat pentru inchiriere.Drumuri proaste in Petrosani.Jos Ridzi si asteptam DNA in Petrosani
#11 Cris29.02.2016,  20:55:36
Si eu mi-am facut acasa ,,lucrari de reparatii curente si igienizare",credeam ca e ceva normal,dar acum vad ca acestea sunt ,,realizari"!Vai si amar!Nu e de mirare ca pleaca tinerii pe capete din Valea Jiului!
#12 Viorica MACAVEI29.02.2016,  21:53:29
De ce nu faceti publica informatia ca CEI CARE AU IN INTRETINERE persoane cu handicap, beneficiaza la- cerere scrisa- de scutire de impozit pe locuinta si actele tr depuse pana la 31 martie ???
#13 Viorica MACAVEI29.02.2016,  22:19:27
De ce ati dat banii inapoi de la anveloparea blocurilor ca erau necesari celor care au asociatii de proprietari si au in cont bani pt asta si erau pregatiti?
#14 asew01.03.2016,  06:35:58
vorbe si iar vorbe,poate si realizari.......dar dl. primar COLONIA NU ARE 6 STRAZI,sau poate atatea cunosti dumneata.am o propunere.....NU AVEM NEVOIE DE ASFALT DAR VINO CU UN UTILAJ SI INDREAPTA DRUMURILE ,IAR APOI ARUNCI O MANA DE PIATRA SI ADIO PANA LA URMATOARELE ALEGERI.EI CE SPUNETI SE POATE????
#15 Kemal01.03.2016,  07:14:57
Hop si Pinochio--Tibi ni tu nu crezi ce scrie acolo,realitatea e alta --mergi pe jos de la un capat la altul si vezi adevarul
#16 Fanica01.03.2016,  10:20:12
Organizati evenimentele alea "chiciuri" in alte locuri ca sa nu mai incurcati lumea si sa nu mai puta zona centrala!Pe banii petrosenenilor se merge si cu parandaratul asa ca scutiti orasul de mizerii
#17 Tica01.03.2016,  10:35:14
Unde vedeti deosebit respect si consideratie din partea primarului? Gradinita din centrul orasului Petrosani neterminata,centrul civic e jalnic-faceti o comparatie cu Tg Jiu-,unii functionari publici au salarii mari dar performante mici.. Se vorbeste de finantari nerambursabile pt servicii religioase..si atunci de ce dati bani de la bugetul local bisericilor?
#18 Mitu01.03.2016,  15:47:04
Cinematograful asta cu care te lauzi primare e de poveste, tine de ceva timp.La deseuri spune ce cantitati pe sortimente au reusit subalternii,ca investitii in containerele colorate is facute de ceva timp probabil tot pe banii nostrii
#19 Sorin Andrei01.03.2016,  19:19:07
Auzi la el... "Anveloparea treptată a școlilor si clădirilor administrației publice locale din municipiul Petroșani ● Asfaltarea străzilor Egalităţii, Împăratul Traian, Griviţa Roşie, Radu Şapcă, Micu Klein, Gheorghe Doja ● Reabilitarea străzii 1 Decembrie 1918 între km 128+390 – km 130+290 (DN 66), în lungime de 1900 m " Dumnezeule, dar ipocritul asta care incheie scrisoare cu "asa sa ne ajute Dumnezeu " cat de tampiti ne crede ??? 1. Pentru mine este de-a dreptul jignitor sa vina in fata mea cu astfel de mizerii electorale de cea mai joasa speta... 2. De ce nu vorbesti in numele tau cand spui : "asa sa ne ajute Dumnezeu", mai ipocritule, scrisoarea era a primarului nu a cetatenilor !!! Ti-a fost frica sa spui "asa sa imi ajute Dumnezeu"???


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter