29.10.2011,  15:10:34 | 0 comentarii | 815 vizualizari
Noi file în / Scandalul Voina - Cojman
de Ziarul Vaii Jiului

Scandalul sindicaliştilor din domeniul de pază şi protecţie se adânceşte în Valea Jiului. Dacă până mai ieri erau prieteni la cataramă şi se ajutau la nevoie, acum Radu Voina (preşedintele Sindicatului de Pază şi Protecţie Vulturul Negru) şi Valter Cojman (preşedintele executiv al Federaţiei Naţionale a Muncii) îşi aruncă acuze grave unul altuia, ameninţându-l pe cel de-al doilea cu plângeri penale.

 

Ultima dispută dintre cei doi este legată de respingerea înfiinţării unui nou sindicat de pază şi protecţie în judeţul Gorj, sindicat la „naşterea” căruia a vrut să asiste şi  Cojman, care ar fi apărut în luna ianuarie a acestui an ca angajat al unei firme de pază, deşi nu era adevărat.

„În data de 13 ianuarie 2011, Valter Cojman împreună cu Ion Deaconu-Cilică şi alţii au vrut să facă un sindicat de pază la Târgu Jiu. În documentaţia depusă de ei apărea că Valter Cojman era angajat la acea dată al unei firme de pază, iar Cilică este administrator şi acţionar al unei firme de pază, aşa că nu poate el să facă sindicat. În plus, Cojman abia din februarie s-a angajat la firma de pază Scorseze Security, asta însemnând că el a minţit la tribunal. Din această cauză eu am depus o contestaţie şi Tribunalul  Gorj le-a respins înfiinţarea acestui sindicat”, a declarat Radu Voina.

De asemenea, Voina mai spune că în acest caz au fost încălcate prevederile Legii Sindicatelor şi aşteaptă ca Parchetul să se autosesizeze în acest caz pe parte penală. Astfel, conform art. 53, alin. 1, lit. c). se stipulează următoarele: „Constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă de la 2.000 la 5.000 de lei furnizarea de date neconforme cu realitatea la dobândirea personalităţii juridice a organizaţiei sindicale, precum şi în timpul fiinţării acesteia”. Totodată, acesta mai face referire şi la art. 4 din Legea Sindicatelor, unde se arată că persoanele care deţin funcţii de demnitate publice nu pot înfiinţa sindicate, precizând că Valter Cojman este în prezent preşedinte interimar al Partidului Conservator la Uricani.

În replică, Valter Cojman susţine că Voina spune tâmpenii şi că el a ajutat un prieten, aşa cum l-a ajutat şi pe el când şi-a înfiinţat sindicatul, dându-i şi bani la acea vreme să poată introduce la judecătorie actele necesare înfiinţării. „Eu, la acea vreme, aveam atestat şi calificare de agent de pază. De altfel, conform art. 2, alin 1. din Legea 54/2003, adică legea sindicatelor, pot adera chiar şi persoanele în curs de calificare, d-apoi cele calificate deja. Eu pe Cilică l-am ajutat, aşa cum l-am ajutat şi pe Voina când a înfiinţat Vulturul Negru, căruia i-am dat şi bani, pe care mi i-a returnat abia după şase luni, în trei tranşe. El zice tâmpenii, ca să dea bine. De ce contestă el înfiinţarea altui sindicat de pază, îi este cumva teamă de concurenţă?”, a declarat Valter Cojman.

Referitor la implicarea sa în viaţa politică, Valter Cojman spune că a fost împuternicit de către Biroul Permanent Judeţean al PC să ocupe funcţia de preşedinte interimar al PC, filiala Uricani, de la data de 1 aprilie 2011.

„Funcţia de interimat nu este definitivă şi nu afectează calitatea mea de preşedinte executiv al FNM. Eu am considerat în cazul lui Voina că prietenii se ajută între ei, dar dacă între timp prietenii devin mârlani sau mârşavi, aceştia trebuie combătuţi şi arătaţi cu degetul, ca toată lumea să ştie să se ferească de ei. Sunt ardelean şi cine se pune cu mine rău, să-l ferească Dumnezeu… dar eu prefer să-i dau ignore”, a încheiat Cojman.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter