03.03.2016,  18:08:32 | 3 comentarii | 1020 vizualizari
La şedinţa extraordinară de ieri, la Vulcan s-a vorbit, mai întâi, despre / Acordul încheiat între Primărie şi Spitalul municipal, iar apoi despre Raportul Curţii de Conturi
de Gheorghe OLTEANU
Ieri dimineaţă, aleşilor locali vulcăneni, convocaţi la o şedinţă extraordinară, li s-a pus în faţă proiectul de hotărâre vizând „acordul de încheiere a unui parteneriat între unitatea administrativ teritorială a municipiului Vulcan şi Spitalul muncipal Vulcan, pentru realizarea obiectivului de investiţie Reabili­tare termică a Spitalului municipal Vulcan”. 
 
Necesitatea acestui acord
a plecat de la proiectul denumit „Îmbunătăţirea eficienţei energetice la gospodăriile şi comunităţile cu venituri reduse din România”, proiect iniţiat de către Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) România şi finanţat de către Fondul Global de Mediu. Mulţumită acestui proiect, Primăria municipiului Vulcan are ocazia nesperată de a reabilita termic Spitalul municipiului Vulcan. Fondurile necesare reabilitării termice acoperă maximum 70 la sută din valoarea investiţiei şi constau în achiziţionarea şi transportul materialelor de construcţii necesare.
 
Restul sumei, 
adică 30 la sută, reprezentând mano­pera lucrărilor, ar trebui să fie acoperit de primărie. Numai că se spune în expunerea de motive a proiectului, „…primăria Vulcan nu dispune de fondurile necesare pentru acoperirea cheltuielilor privind manopera (minim 30 la sută), conducerea Spitalului municipal Vulcan şi-a manifestat disponibilitatea de a suporta din bugetul propriu aceste cheltuieli. În acest sens, este necesar încheierea unui Acord, semnat între UAT-Municipiul Vulcan şi Spitalul municipal Vulcan, conform anexei”.
Acordul a fost pe placul consilieri­lor locali, astfel că proiectul de hotărâre a fost votat fără probleme.
 
Atmosfera a devenit 
mai tensionată după ce doamna director economic al primăriei a dat citire ultimului raport al Curţii de Conturi, apărut ca urmare a controlului făcut în actele financiar-contabile ale primăriei vulcănene. Conform spuselor unui consilier local, situaţia pare să fie dezastruoasă, cu multe semne de întrebare generate de minusurile constatate de organele de control. Numai că, tot conform declaraţiei aceluiaşi ales local, conducerea administraţiei publice locale vulcănene nu este de acord cu cuprinsul raportului şi îşi rezervă dreptul de a-l ataca în judecată. Deşi au fost solicitări din partea consilierilor locali, cum că acest raport să le fie înmânat şi lor, pentru a fi studiat în amănunt, cererea nu le-a fost satisfăcută pe motiv că documentul are, pentru ei, doar o valoare informativă. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal




Comentarii articol (3 )

#1 viitor somer 03.03.2016,  20:56:54
Dar problema de la Termoficarea din Vulcan a angajatiilor nu sa putut discuta .Ce vor face din 8 martie vor fi viitori someri ai Vulcanului .
#2 vulcanean03.03.2016,  22:23:46
spitalul vulcan?????? pile si relatii de la femeia de servici pana sus
#3 ghita04.03.2016,  11:19:16
DNA SI PUSCARIE SCRIE PE MULTI CARE S AU INVIRTIT IN JURUL LUI GH ILE......


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!



* * *










* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.2

Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.4

Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227





Publicitate
Newsletter