13.03.2016,  22:12:34 | 0 comentarii | 960 vizualizari
La „Dimitrie Leonida”, / Proiectul „Populaţia din zona mea”
de Ziarul Vaii Jiului
Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” Petroşani este partener într-un proiect internaţional – Populaţia din zona mea. The population of my region, reprezentând România, alături de profesori şi elevi din Croaţia, Lituania, Turcia.
 
Lansarea
Proiectul a fost lansat anul trecut. Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” Petroşani este reprezentat de prof. Mirela Popa, prof. Gabriela Avram şi eleve din clasa a X-a A, coordonatorul proiectului este prof. Ana Maria Cercel.
Acest proiect internaţional, iniţiat de prof. Branko Rumenović de la Bernardin Frankopan Ogul în Croaţia, este un proiect ce se desfăşoară online pe portalul e Twinning.
Portalul e Twinning este un portal securizat şi gratuit ce încurajează comunicarea între elevi şi profesori din întreaga lume şi oferă gazdă pentru materialele produse în cadrul proiectelor.
 
Descrierea proiectului
Scopul acestui proiect este încurajarea elevilor să descopere şi să studieze istoria oraşului lor, şi mai ales populaţia acestuia. În cadrul proiectului vor fi colectate date statistice despre populaţia din zona fiecărui partener, se vor face comparaţii, apoi vor fi culese informaţii despre meseriile actuale şi precedente ale locuitorilor din zonele respective. Proiectul se va finaliza cu un schimb de desene reprezentând localnici în costume populare din zonele implicate în proiect. Limba oficială, de corespondenţă, a proiectului este limba engleză. Elevii implicați în proiect au vârste cuprinse între 12 şi 18 ani iar proiectul va dura 4 luni.
Prima lună a fost folosită pentru a ne cunoaşte între noi prin postarea în spaţiul destinat proiectului a unor prezentări powerpoint create de elevi. 
Luna a doua a constat în culegerea unor date statistice despre populaţia din zonele noastre. Aceste date au fost culese de pe internet, de la consiliul local sau de la biroul de statistică. În final, elevii au creat un tabel şi un grafic excel cuprinzând evoluţia populaţiei din zonele de rezidenţă.
Luna a treia este destinată culegerii informaţiilor despre ocupaţiile populaţiei din zona noastră, despre meserii actuale şi pierdute şi se va finaliza cu realizarea unei prezentări powerpoint ce va fi, de asemenea, postată în spaţiul proiectului de pe Twinning. 
Luna a patra va reprezenta ultima lună a proiectului şi va consta în realizarea unor desene cu persoane purtând costume populare. Aceste desene vor fi trimise partenerilor. Toţi vor organiza o expoziţie cu aceste material.  
 
Obiectivele 
La finalizarea proiectului, elevii vor fi capabili: să înveţe să comunice în perechi, unul cu altul, să accepte diferite păreri şi să-şi dezvolte gândirea critică; să vorbească în public; să înveţe să întocmească statistici şi să le facă accesibile necunoscătorilor; să încurajeze elevii să exploreze istoria, populaţia şi activităţile populaţiei din zonele de rezidenţă.
 
Rezultate aşteptate
Materialele ce vor rezulta din acest proiect vor fi publicate pe internet şi pe site-ul şcolii. Ele vor servi ca o motivaţie pentru ceilalţi colegi, ca să folosească diverse instrumente Web în clasă. Prin intermediul prezentărilor powerpoint şi a materialelor video, va fi dezvoltată comunicarea cross-curriculară şi va fi încurajată cunoaşterea altor culturi şi civilizaţii.
Proiectul a trecut deja de jumătate, iar participaţii sunt tot mai interesaţi de acest proiect. Am cunoscut oraşul Marijampolė din Lituania şi Izmir din Turcia prin intermediul unor filmuleţe video. De asemenea, am cunoscut Slunj prin intermediul unei prezentări powerpoint. 
Prof. Ana Maria CERCEL


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter