14.03.2016,  18:42:07 | 0 comentarii | 1123 vizualizari
Iată cum plănuieşte PNL să susţină financiar cuplurile care îşi doresc să aibă copii / Deputatul Hărău promovează proiectul
de Cătălin DOCEA
Liberalii readuc în actualitate indemnizaţia pentru creşterea copilului, un proiect promovat în cadrul Comisiei pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor vizând modificări substanţiale în ceea ce priveşte concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copiilor. Prin aceste noi reglementări, liberalii vor să sprijine familiile tinere, active, care îşi doresc copii. 
 
Carmen Hărău, deputat PNL de Hunedoara,
spune că principala modificare adusă legislaţiei vizează „eliminarea plafonului maxim, de 3.400 de lei/ lună, al indemnizaţiei pentru creşterea copilului, precum şi acordarea indemnizaţiei până când copilul împlineşte vârsta de doi ani. Mai exact, persoanele care, timp de doi ani, au realizat minim 12 luni venituri supuse impozitului vor beneficia de concediu pentru creşterea copilului timp de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap”.
 
Indemnizaţiile mamelor cu salarii mici – majorate
Indemnizaţia se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată. De asemenea, în situaţia în care decide să se întoarcă în câmpul muncii, părintele va primi un stimulent de inserţie 50% din indemnizaţia minimă stabilită (indemnizaţia minimă este de 85% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată). Se majorează, astfel, indemnizaţiile mamelor cu salarii mici de la 600 la 1.062 lei.
Totodată, nivelul indemnizaţiei lunare se majorează cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleţi sau multipleţi, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naştere.
 
Un prim pas în vederea diminuării declinului demografic
„Ne propunem ca prin această lege, care va intra în vigoare la data de 1 iulie 2016, după ce Guvernul va face rectificarea şi va bugeta aceste măsuri, să facem un prim pas în vederea diminuării declinului demografic, o problemă gravă a societăţii noastre din ultimii ani, şi să susţinem financiar cuplurile care îşi doresc să aibă copii. Prin amendamentele formulate, pe de o parte, susţinem mama şi familia, iar pe de altă parte stimulăm reîntoarcerea mamei în câmpul muncii atunci când aceasta consideră că este momentul oportun”, a arătat deputatul Hărău.
 
Prioritate ZERO. Apel la consens parlamentar
Adoptarea celor mai bune măsuri de încurajare a natalităţii din România reprezintă o prioritate de gradul ZERO pentru parlamentarii liberali. Proiectul de lege a primit raport favorabil şi urmează să fie votat în plenul Camerei Deputaţilor.
„Facem un apel către colegii parlamentari din întregul spectru politic ca, la momentul dezbaterii în plen, să voteze proiectul în forma în care a fost agreat în cadrul Comisiei pentru muncă şi protecţie socială”, spune Carmen Hărău.
Revizuirea legii privind indemnizaţia pentru creşterea copilului reprezintă un proiect pe care liberalii îl susţin de multă vreme. În susţinerea celor anterior prezentate, deputatul liberal Cristina Pocora, vicepreşedinte al Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, declara că: „Orice efort bugetar ar presupune el (proiectul de lege - n.r.), este justificat prin faptul că aceşti bani reprezintă o investiţie în viitorul României prin susţinerea familiei şi prin creşterea natalităţii”.
PNL consideră că avem nevoie de măsuri urgente în acest sens. Adoptarea acestor reglementări reprezintă, însă, un pas necesar dar insuficient. 
Liberalii au în pregătire, ca prioritate a guvernării liberale,  un pachet mult mai amplu de politici pentru a creşte  natalitatea, cu sprijin ţintă pentru tinerele familii active.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter