15.03.2016,  16:36:19 | 4 comentarii | 910 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Vulcan / Prea multe omisiuni la lucrările de reparaţii
de Gheorghe OLTEANU
Repararea aleilor şi a spaţiilor de parcare cuprinse între partea vestică a blocului 3C1 şi fostul Complex de Alimentaţie Publică din Vulcan merge în ritm constant. Asta, pentru că şi vremea a ţinut cu constructorii de la Zona D. Cei care materializează proiectul.
 
Şi, zicând proiect,
am ajuns la desfăşurător. Nu o dată am făcut referire la proiectele după care, în Vulcan, se execută acest gen de lucrări. Peste tot pe unde s-a executat a fost ceva în neregulă. Dar nu din cauza constructorilor, ci a proiectan­ţilor. Care, bănuiesc şi acum, nu au făcut niciun pas în perimetrele comandate să fie cuprinse în proiect, ci doar le-au vizionat din Google Earth.
 
Nu mă apuc să înşir
toate omisiunile existente şi constatate în cazul lucrărilor deja terminate. Unii dintre dumneavoastră aţi auzit de ele citind în ziar, iar vulcănenii care locuiesc în preajma străzilor şi zonelor amenajate le ştiu şi mai bine. Îmi permit să amintesc doar ultima chestiune de acest gen la care m-am referit nu demult în paginile ZVJ. Şi asta, fiindcă problema are legătură cu ceea ce relatez acum. 
 
În articolul precedent
puneam în discuţie modul inexplicabil pentru care spaţiul dintre blocul 17 de pe Bulevardul Mihai Viteazul şi blocul 3C1, în mijlocul căruia se află clădirea poştei, a rămas pe dinafară. De la UNIC la blocul 17 aleea şi trotuarele arată boboc, la fel cum, îmi închipui, vor arăta şi cele de la 3C1spre CAP. O explicaţie a acestei nereguli există, desigur. Iar ea este aceea că nu a fost cuprinsă în proiect. 
 
Dar de ce nu a fost cuprinsă? 
În cazul acesta vina nu mai este a proiectantului. Să fim bine înţeleşi. Cel care plăteşte, beneficiarul, adică, trebuie să-i spună ăluia ce vrea. Aici vreau asta, aici ailaltă. Şi, când i se aduce proiectul şi îi este pus pe masă, tot beneficiarul trebuie să-l ia la purecat. Beneficiarul fiind administraţia publică locală, primăria, adică. Ea plăteşte proiectele acestea, pentru că nu i le face nimeni gratis. Dacă nu a fost aşa, varianta care rămâne în picioare este aceea că primăria nu i-a cerut proiectantului ceea ce trebuie sau că l-a lăsat de capul lui. Pare-se că trebuie să acceptăm  varianta aceasta, fiindcă nu doar între blocurile 17 şi 3C1 este neregula despre care am amintit.
 
Odată lucrarea ajunsă
în spatele Cinematografului „Luceafărul”, am observat că lucrătorii pregătesc, în vederea asfaltării, doar porţiunea de alee care înconjoară clădirea cinematografului. Porţiune lată de 5-6 metri. Mi-am zis că, posibil, aleea şi spaţiile de parcare dintre blocurile termice 6 şi 7 vor fi „atacate” ulterior. M-am înşelat. M-am interesat şi am aflat că perimetrul amintit nici nu a fost prins în proiect! Cum, atenţie, a fost omis şi trotuarul din latura estică, dinspre CAP, a blocului 17. Pe care se poate ieşi la bulevard. 
 
Vestea bună e că, 
asta se va vedea, s-ar fi făcut un referat prin care şi porţiunile abia pomenite ar urma să fie cuprinse în programul de lucrări. Subsemnatul este de părere că vestea ar fi şi mai bună dacă s-ar auzi că un referat similar s-ar întocmi şi în privinţa trotuarului din faţa poştei. Haideţi, stimaţi domni din primărie, care dintre dumneavoastră va da primul impuls în acest sens? Dacă nu credeţi că-i cazul să fie pus la punct, daţi o raită pe acolo. Chiar şi după o ploaie! 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (4 )

#1 vulcanean15.03.2016,  21:49:56
sa veniti sa filmati drumul catre A2, A3 SI A4, trotuarele si albiile facute dupa infundarea canalelor si revarsarea lor catre centrul orasului,,,,betonul pus langa A1 care duc catre cele trei blocuri deja l-a spalat apa....in rest, doar gropi, mai rau ca-n Dalass,,,
#2 vulcanean16.03.2016,  16:13:41
Ce proiectul lui Peste este acesta cand pe o parte se bun borduri noi in continuarea celor puse de Pregoterm , BORDURI RECUPERATE din alte lucrari , PAVAJE RECUPERATE DE PE BULEVARD . ASTA e in spatele blocului 3B1 si la blocul M. Proictantii primariei chiar ne cred prosti , uita ca noi platim taxe si impozite .ASTA E LUCRU TIGANESC. Trebuia facut cum trebuie , dar iese cum iese.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.2

Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.4

Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter