28.03.2016,  17:33:15 | 0 comentarii | 4420 vizualizari
Surse PSD. Iacob-Ridzi va câştiga detaşat alegerile locale de anul acesta
de Cătălin DOCEA
De remarcat că, în ceea ce priveşte intenţia de vot pentru Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, diferenţele între PNL şi PSD se situează în marja de eroare.
 
Potrivit celei mare recente cercetări sociologice, derulată pe criterii strict ştiinţifice la nivelul municipiului Petroşani la comanda PSD, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi va câştiga detaşat alegerile locale. În ordinea preferinţelor, potenţialii candidaţi se situează astfel: Tiberiu Iacob-Ridzi (PNL) – 55%, Haralambie Vochiţoiu (UNPR) – 7,5%, Adrian Rus (independent) – 7%, Costel Postolache (PSD) – 5%, Francisc Gerschner (ALDE)– 5%, Radu Mihai Roşca (PND) – 2%, alţii – 18,5%.
De remarcat că, ulterior cercetării sociologi­ce, lista de potenţiali candidaţi a suferit uşoare modificări. Astfel, în cursă nu se va mai înscrie independentul Adrian Rus, iar candidatul anunţat al Alianţei pentru Hunedoara (care va include UNPR) este Dorina Pleşcan. Este de aşteptat ca intenţia de vot în raport cu Pleşcan să fie mai mică în raport cu cea pentru senatorul Vochiţoiu, aşa cum este de aşteptat ca intenţia de vot pentru Rus să se redistribuie către Iacob-Ridzi, Gerschner şi Roşca.
În ceea ce priveşte intenţia de vot pentru Consiliul Local, trebuie spus că singurele formaţiuni politice cu şanse reale sunt cotate a fi PSD (cu 36,2%) şi PNL (cu 34,7%), diferenţa dintre cele două situându-se, după cum spu­neam, în marja de eroare. Există aşadar pre­misele ca viitorul legislativ local să fie bicolor.
Situaţie oarecum similară în ceea ce priveşte intenţia de vot pentru Consiliul Judeţean. PSD este creditat cu 29,8% iar PNL cu 33,5%, singurele formaţiuni politice care s-ar putea apropia de pragul electoral fiind ALDE (4,5%) şi UNPR (4%). De remarcat însă că, dacă UNPR va candida sub culorile Alianţei pentru Hunedoara, atunci pragul electoral minim va fi mai mare. 
La nivelul municipiului Petroşani, de cea mai mare notoritate se bucură Tiberiu Iacob–Ridzi (99,5%), urmat de Haralambie Vochiţoiu (96,53%). În privinţa încrederii însă, Iacob–Ridzi are aproa­pe 52% (mai exact 51,98%), în timp ce încrederea în Vochiţoiu se situează la nivelul de 14,10%.
În ordine, solicitările populaţiei de la viitorul primar sunt legate de facilitarea creării de noi locuri de muncă, introducerea gazului me­tan, asflatarea dru­murilor şi a parcărilor, curăţenia şi înfrumuseţarea oraşului şi reabilitarea blocurilor de locuinţe.
De remarcat că mentalitatea generală în raport cu Tiberiu Iacob-Ridzi, aşa cum s-a desprins ea din cerce­tarea socio­logică, este aceea că “primarul ăsta a făcut, e bun în continuare”.
 
În sondajul derulat pe zvj.ro în privinţa intenţiei de vot pentru CJ Hunedoara, situaţia stă astfel:  PNL - 39,46%, PSD - 25,85%, ALDE - 7,26%. 
Toate celelalte formaţiuni politice se situează sub pragul electoral. De men­ţio­nat însă că sondajul online al publicaţiei noastre nu are valoarea unei cercetări sociologice, acesta reliefând doar intenţia de vot a celor care, zi de zi, citesc online Ziarul Văii Jiului.

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227
Publicitate
Newsletter