30.03.2016,  15:42:52 | 0 comentarii | 5395 vizualizari
În jud. Hunedoara / 151 de persoane suferă de autism
de Mihaela PETROŞAN
World Autism Awareness Day este marcată anual, la nivel mondial, în 2 aprilie, cu scopul de a dinamiza eforturile mondiale de promovare a unei mai bune înţelegeri a autismului şi de a creşte nivelul de informare al publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism şi ale familiilor acestora. Culoarea simbolică a acestei zile este albastru.
 
Acţiunea de marcare a Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului în judeţul Hunedoara, se va desfăşura în zilele 31 martie 2016, la ora 11, la Colegiul Tehnic Energetic „D. Hurmuzescu” din Deva şi în 6 aprilie 2016, la ora 13, la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva.
 
Autismul este o boală caracterizată de scăderea capacităţii de a interacţiona în plan social şi de a comunica, de un comportament stereotip şi repetitiv cu simptome ce se manifestă de obicei înaintea vârstei de 3 ani. Tulburările de spectru autist (TSA) sunt complexe, au cauze multiple şi pot afecta creierul în moduri diferite.
 
Nu există niciun tratament medicamentos care să vindece autismul. Studiile şi experienţa organizaţiilor internaţionale de profil arată că diagnosticarea timpurie, la vârsta de 18-36 luni, intervenţiile specializate şi integrarea socială, cresc cu până la 47 la sută şansele persoanelor cu autism de a dobândi abilităţi pentru o viaţă independentă.
 
În judeţul Hunedoara, conform statisticilor Direcţiei de Sănătate Publică, în 2015 erau înregistrate 151 de persoane cu autism, 139 fiind cu vârste între 0 şi 18 ani.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 7 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter