03.04.2016,  19:28:39 | 0 comentarii | 935 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Uricani / „De dragoste mon cher - de la Caragiale la Dragobete”
de Ziarul Vaii Jiului
La sfârşitul lunii martie s-a finalizat concursului de creaţie literară „Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste” organizat de Liceul Tehnologic „Retezat” Uricani. Aflat deja la a V-a ediţie, concursul se adresează elevilor de liceu din Valea Jiului care, îndrăgostiţi sau nu, sunt încurajaţi să dea frâu liber imaginaţiei şi… talentului literar. 
 
Cele peste 80 de scrisori de dragoste (redactate după „canoanele” unei clasice scrisori) au venit din partea elevilor de la: Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” Petrila; Colegiul Economic „Hermes” Petroşani; Colegiul Tehnic „Mihai Viteazu” Vulcan; Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni; Liceul Tehnologic Lupeni şi, bineînţeles, de la elevii Liceului Tehnologic „Retezat” Uricani. Şi pentru că în luna martie au coincis mai multe evenimente culturale, activitatea noastră din acest an s-a desfăşurat sub deviza: „De dragoste mon cher – de la Caragiale la Dragobete, în luna internaţională a poeziei şi teatrului pentru copii”.
În acest context, festivitatea de premiere a fost completată cu spectacolele de teatru oferite de elevii clasei a VIII-a A de la Liceul „Retezat”. Sub îndrumarea d-nei profesor-diriginte Luiza Năsălean, elevii au prezentat, cu mult talent, fragmente din operele marelui scriitor Ion Luca Caragiale. Bucuriei oferite de aceste spectacole i s-a adăugat cea dată de cântecele prezentate de grupul vocal „Retezatul”, îndrumat cu aceeaşi pasiune de prof. Nicolae Hada.
Departajarea concurenţilor a fost dificilă pentru că toate scrisorile au fost deosebit de frumoase, emoţionante. Au fost acordate 23 de premii, menţiuni şi premii speciale constând în diplome, cărţi, dulciuri, iar pentru primele locuri şi câte un DVD cu filme romantice clasice.
Se cuvine a aduce mulţumiri doamnelor bibliotecare de la liceele mai sus menţionate pentru implicarea lor în acest proiect, cu speranţa continuării proiectului şi, deci, a colaborării.
 
Clasamentul
Trofeul „Dragobetele sărută fetele”: Oana Larisa Pricop (Vulcan): „Când te-am întâlnit prima oară, iubeai ... mă iubeai! Şi mi-am dorit ca în fiecare secundă să te întâlnesc din nou pentru prima oară”.
Premiul I: Diana Tacu (Petrila): „Şi te văd la răsărit... Te simt în miez de zi şi asfinţit... Te pierd în nopţi... Te regăsesc în zori fierbinţi. Te caut în paradisuri pierdute şi te iubesc”.
Premiul I: Andreea Denisa Turculeţ (Petrila): „Tu nu vezi cum trezeşti viaţa în mine? Cum mă aprinzi ca pe o flacără şi cum mă stingi? Mă plimbi de la o extremă la alta... Faci totul atât de uşor şi mă ridici la cer, la Dumnezeu, la îngeri...”.
Premiul al II-lea a fost acordat Alexandrei Cismaru (Uricani) - „Cel mai adesea cuvintele sunt fără valoare, ele pur şi simplu vin, se aşază pe buzele noastre, ne mângâie sau ne rănesc auzul, dar în final dispar şi se pierd în neant ca orice alt lucru trecător” - şi Adelei Bernad din Petrila: „Genele mi se scutură de dorul tău, iar pleoapele grele se cutremură de tăcere şi cad încet în închisoarea sufletului meu”.
Premiul al III-lea: Andrei Pavel (Lupeni): „Iubita mea, lasă-mă să-ţi prind în părul tău de aur şirag de flori de primăvară… să te privesc cu ochi de Dragobete şi să mă pierd în cerul ochilor tăi”; Alexandra Codruţa Rică (Petrila): „Te iubesc pentru toate emoţiile, aşteptările, dorinţele, tristeţile şi bucuriile pe care le-am trăit, le trăiesc şi le voi trăi din vina ta”; Andreea Sidonia Cic (Petroşani): „Nu e nimic la tine-n suflet, decât distanţă şi regrete./ De ce nu vrei s-alungi ce-i rău măcar acum, de Dragobete?”.
Premii speciale au primit: Mălina Anamaria Godor (Petrila) şi Rareş Tucaciuc, Lupeni (Premiul pentru noncon­formism); Vlad Braşoveanu, Petroşani (Premiul sincerităţii); Iuliana Alexandra Kurucz, Vulcan (Premiul adolescenţei); Diana Brojban, Petrila (Premiul pentru originalitate: „Te urmăream în fiecare seară, din spatele unei perdele cafenii care-ţi oferea un aer misterios, dar de când ai plecat un dor îmi sfâşie sufletul”); Alexandra Paula Agapi, Vulcan (Premiul pasiunii); Adelin Ionuţ Lazăr, Petrila (Premiul special pentru cea mai emoţionantă scrisoare: „Îţi sărut tâmpla şi mă rog îngerilor să îţi protejeze drumul până la revedere. Jumătatea ta imperfectă, Ionuţ”.)
Menţiuni au fost acordate elevilor: 
Denisa Maria Lumperdean, Liceul Tehnologic Lupeni; Iustinian Bădeanu, Vulcan; Carla Dulgheriu Uricani; Ioana Enache-Gavril, Uricani; Aurelia Tănaţcu, Liceul Tehnologic Lupeni; Estera Sara Malina, Petrila; Carmen Elena Macea, Vulcan; Mariana Frunză, Uricani.
Prof. Aurelia Hirghiduşi


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter