03.04.2016,  19:38:24 | 0 comentarii | 889 vizualizari
Încă doi hunedoreni taxaţi de ANI: Arhitecta Kalauz şi cardiologul Basarab
de Mihaela PETROŞAN
Conform datelor furnizate oficial, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat conflict de interese administrativ şi incompatibilitate în cazul a doi hunedoreni: arhitectul-şef al Devei, Angela Kalauz, şi şeful Secţiei de Cardiologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, medicul Gheorghe Vasile Basarab.
 
În cazul arhitectului-şef al Devei, Angela Kalauz, ANI a constatat încăl­carea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă întrucât, în perioada exercitării funcţiei publice de conducere, a avizat două autorizaţii de construire pentru executarea lucrărilor al căror proiectant este SC Keops Urban Proiect SRL - societate în cadrul căreia soţul acesteia a deţinut funcţia de administrator şi calitatea de asociat, în perioada 24 martie 2005 – 5 mai 2014.  Persoana evaluată, spune ANI, a încălcat astfel dispoziţiile art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003 potrivit căruia „Funcţionarul public este în conflict de interese dacă se află în una din următoarele situaţii: …c) interesele sale patrimoniale, ale soţului sau rudelor sale de gradul I pot influenţa deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcţiei publice” şi dispoziţiile art. 79, alin. (2) din Legea nr. 161/2003 potrivit căruia „În cazul existenţei unui conflict de interese, funcţionarul public este obligat să se abţină de la rezolvarea cererii, luarea deciziei sau participarea la luarea unei decizii şi să-l informeze de îndată pe şeful ierarhic căruia îi este subordonat direct. Acesta este obligat să ia măsu­rile care se impun pentru exercitarea cu imparţialitate a funcţiei publice, în termen de cel mult 3 zile de la data luării la cunoştinţă”. 
Angela Kalauz a depus la dosarul de eva­luare un punct de vedere, în exerci­tarea dreptului la apărare. De asemenea, Agenţia Naţională de Integritate a consta­tat existenţa stării de incompatibilitate în cazul a patru persoane care deţin sau au deţinut funcţia de şef de secţie în cadrul unor unităţi spitaliceşti, între acestea fiind şi Gheorghe Vasile Basarab, şef al Secţiei de Cardiologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.
Conform ANI, acesta se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 23 mai 2007, întrucât exercită simultan funcţiile de şef al secţiei de Cardiologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva şi administrator al SC Laura BGCL SRL. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 178, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006, precum şi  dispoziţiile art. 185, alin. (15) din acelaşi act normativ.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter