05.04.2016,  18:37:26 | 0 comentarii | 1679 vizualizari
Primim la redacţie / Cupa „Pro-Parâng” la schi de tură
de Ziarul Vaii Jiului
Acţiunea de promovare a schiului de tură a continuat şi în acest an pentru membrii Asociaţiei schi turism montan Pro-Parâng din Petroşani. Astfel, duminică, 3 aprilie, a avut loc cea de-a III-a ediţie a Cupei „Pro-Parâng”. 
 
De la bun început, trebuie specificat că schiul de tură reprezintă o variantă de schi la care nu este nevoie de amenajarea pârtiilor sau de mijloace de transport pe cablu, sportivul folosindu-şi propria forţă pentru urcare şi abilitatea de a coborî în mod liber pe trasee cât mai variate şi spectaculoase. O bună pregătire fizică şi mentală îi asigură celui care practică acest sport satisfacţie deplină pentru petrecerea timpului liber în aer liber.
O zi minunată cu mult soare a fost şi cea de duminică, iar 12 concurenţi au luat startul din faţa cabanei I.N.E.F.S. Traseul de concurs a avut o lungime de circa 4 km. A cuprins o porţiune de deplasare la pârtia Slima, urcare până pe vârful Parângul Mic şi o coborâre până la punctul de finiş amenajat la Cabana „Mario”. Temperatura ridicată, topirea accelerată a zăpezii a creat emoţii organizatorilor atunci când au stabilit şi amenajat traseul, dar satisfacţia a fost maximă după ce toţi participanţii au ajuns cu bine la linia de sosire şi s-au declarat încântaţi de traseul parcurs.
Cele mai bune rezultate au fost obţinute de:
1. Fănica Fazakaş (feminin, sub 45 ani);
1. Ştefan Veress; 2. Cristian Siloşi; 
3. Cristian Cernăianu (masculin, sub 45 ani);
1. Petre Buică; 2. Dionisie Fazekaş; 
3. Cristian Zoltan (masculin peste 45 ani).
Speranţa noastră ca organizatori este ca de la o ediţie la alta să crească numărul participanţilor şi tinerii să fie atraşi de această variantă de sport de iarnă.
În încheiere trebuie să aducem cele mai calde mulţumiri Cabanei „Mario”  şi Apres Ski Parâng pentru ospitalitate şi susţinerea acestui eveniment. Să ne revedem cu bine şi la ediţia din 2017!
Cazimir RADVANSKI 

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 9 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter