06.04.2016,  18:50:44 | 4 comentarii | 1214 vizualizari
Petrileni, luaţi aminte cu cine votaţi în iunie: Ieri, consilierii PSD Petrila au mai respins 7 proiecte!
de Corneliu BRAN
Mulţi credeau că problemele apărute la şedinţa trecută de Consiliu Local Petrila s-au lămurit ori se vor regla într-o viitoare şedinţă de consiliu local, iar proiectele importante pentru oraş sau pentru buna funcţionare a aparatului primăriei vor trece de vot şi va fi iar linişte în „parlamentul” local. Nici vorbă, „săbiile” s-au ascuţit, strigătul de luptă s-a acutizat în sala de şedinţe, iar proiectele au fost respinse pe bandă rulantă, consilierii PSD blocând practic după şedinţa ordinară de miercuri, 6 aprilie, o mare parte din activitatea primăriei. De suferit vor suferi, bineînţeles, petrilenii… Nu Bobar şi insipidul viceprimar…
 
Insipidul viceprimar social-democrat al Petrilei, cu bună ştiinţă şi pe motive puerile, a votat împotriva rectificării de buget local. Deşi din funcţia pe care o deţine şi cu mintea pe care o are (atâta câtă e…), vicele ştie că astfel nu se vor mai continua lucrările începute la reabilitările de blocuri, şi se pun în pericol alte proiecte vitale pentru oraş şi pentru funcţionarea normală a primăriei… Până la alegerile din iunie probabil că tot aşa va fi în această localitate la aceste şedinţe – câte or mai fi ele – şi nu ne-ar mira ca la şedinţa din luna mai, în plină campanie electorală, unii dintre combatanţi să ajungă să se şi păruiască, că mult nu mai au dacă ţinem cont de atitudinea din sală şi de încrâncenarea cu care unii îşi susţin punctele de vedere, chiar şi când nu au dreptate, doar pentru a obţine scorul cerut de partid şi cu care ne-am obişnuit de două luni la vot: 9-8. Culmea, cetăţenii nu sunt luaţi în calcul, prioritare sunt doar şi doar interesele de partid şi mândria! Dar cine ştie, poate că şi cetăţenii le vor întoarce obrazul în iunie şi atunci să te ţii... Reamintim că petrilenii le-au mai tras-o pesediştilor la localele din 2012.
Revenind la respingerea de proiecte, încă de la punctul 1 liberalul Buium nu a fost dorit de consilierii social-democraţi şi de cei aşa-zişi „independenţi” care-i susţin la vot ori de câte ori e nevoie să devină colegul lor. Cum proiectul a fost respins pentru a treia oară cu scorul, aţi ghicit, de 9 la 8, nici proiectul de la punctul 2 al ordinii de zi n-a trecut, fiind legat de organizarea comisiilor de specialitate (proiectul de la punctul 2 fiind legat de proiectul de la punctul 1). La fel n-au trecut nici proiectele aflate la punctele 4, 5, 13,16, în timp ce proiectele de la punctele 6 şi 14 au fost retrase de iniţiatori, primarul Ilie Păducel (proiectul de la punctul 6) şi consilierii Heljiu, Scărişoreanu, Preda şi Jurca (proiectul de la punctul 14).
Ce vizau ele? Iată: alocarea sumei de 12.614 lei către A.O.R. (cotizaţia anuală); aprobarea demersurilor pentru achiziţionarea serviciilor de evaluare şi expertiza tehnică la obiectivul fostei Fabrici de Mobilă din oraş (pentru pregătirea demersurilor în vederea înfiinţării unui parteneriat cu consiliu judeţean şi a unui viitor acord, care să vizeze crearea unui parc industrial pe fonduri europene şi guvernamentale); aprobarea închirierii prin licitaţie publică a păşunilor din proprietatea privată a oraşului (Dealul Maleii fiind mărul discordiei, calul troian fiind introdus de acelaşi viceprimar insipid – care probabil ar dori să tragă primăria într-un scandal de proporţii); stabilirea amplasamentului a două staţionare pentru transportul în regim de taxi la Petrila.
Proiectele retrase de iniţiatori au avut legătură cu: aprobarea documentaţiei tehnico-economice pentru obiectivul Reparaţii acoperiş Centru de Asistenţă Socială Petrila (SPLAS) - primarul dându-şi seama că la vot consilierii PSD se vor opune din nou şi vor lăsa centrul fără un acoperiş la toamnă, când încep ploile. Apropo, în centru plouă în câteva încăperi, dar consilierii PSD şi viceprimarul susţin că 50% din acoperiş e bun, în timp ce consilierul Ţurcaş, mare specialist în acoperişuri şi faţade, susţine că ar fi vorba de 80% din acoperiş ca fiind „extraordinar de bun”! După momentul iunie, probabil acel deviz de lucrări nu li se va mai părea mare consilierilor, că a trecut campania electorală...
Nici cei de la Asociaţia „San Montan” nu vor mai fi cofinanţaţi cu suma de 10.000 lei pentru refacerea marcajelor unor trasee turistice din arealul oraşului, consilierii retrăgând proiectul.
Una peste alta, o şedinţă ordinară foarte ordinară din toate punctele de vedere, din care rămânem însă cu vorbele unui consilier social-democrat din apropierea viceprimarului, spusă către sfârşitul şedinţei, când se discutau „puncte fără relevanţă”: „Ce vă mai agitaţi, televiziunea a plecat... N-are rost, că şi aşa nu mai daţi bine pe sticlă, că n-are cine să filmeze”... uitând totuşi că mai există în sală şi presa scrisă. Noi ştiam asta, ştiam că tot acest circ e de faţadă, ştiu chiar şi cetăţenii, să nu credeţi, dar chiar aşa, s-o mai şi spui, aşa-zis în glumă, cu un tupeu chior şi voce tare parcă nu se face...
Pe ordinea de zi s-au aflat 22 de proiecte, dintre care 7 au fost respinse şi două retrase… 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (4 )

#1 Danut07.04.2016,  09:17:05
Se vede clar. A ÎNCEPUT CAMPANIA ELECTORALA. UNII LOVESC, ALȚII ÎNCASEAZĂ. MULTĂ MANIPULARE. DOUA LUNI. PUNCT.
#2 simi07.04.2016,  10:31:43
analfabetul carese viseaza primar e disperat se spune prin petrila ca nominalizarea la functia de primar l ar fi costat cam un miliard iar acum pe zi ce trece vede ca nu e dorit de nimeni mai ales din cauza baronului comunist bobar si gastii de lipitori politice care il acompaniaza zamfir,simion,scarisoreanu ori jacota.
#3 Detinut08.04.2016,  09:09:18
Si betivanul de Heljiu ?Sau traseistul de Curtean ? Ori salvatorul Rascolean ? Dar protejata Visanescu ?
#4 Ilie Gologan08.04.2016,  13:23:16
Nea Ilie Păducel e cel mai bun. Şi câştigă fără probleme! A făcut atâtea pentru petrileni. Iar mina nu a închis-o el. A închis-o PSD-ul lui Nistor şi Bobar... Ăştia, dacă ar avea puţină ruşine, nici n-ar mai depune candidaturi într-un oraş pe care l-au nenorocit.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter