14.04.2016,  21:40:59 | 1 comentariu | 2189 vizualizari GALERIE:     FOTO    
La dispoziţia dvs.: Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Petroşani
de Corneliu BRAN
Deschis la Petroşani anul trecut, Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică este oarecum cunoscut de iubitorii de drumeţii din zona noastră. Faptul că se află chiar în zona drumului naţional face ca, din când în când, să se mai oprească cineva care tranzitează Petroşaniul. Ca în orice domeniu de activitate, mai ales când vorbim de promovare turistică, sigur că este loc şi de mai bine.
 
În primul rând, subliniem faptul că, deşi clădirea văzută de la exterior pare o „chichineaţă”, destul de interesantă ca şi formă şi construcţie, în interior spaţiul pare foarte mare şi bine aerisit, astfel încât nu ai sentimentul că intri într-o grotă – dacă tot vorbim de turism termenul e acceptat. Drept în faţă, vizitatorul poate găsi mesele de lucru ale agenţilor de turism, pe care, stau, zeci, dacă nu sute de pliante, hărţi cu trasee, cărţi de vizită, cărţi cu subiect turistic sau cu informaţii despre localităţile noastre, ba chiar şi calendare, postere şi imagini cu obiective turistice din Petroşani şi împrejurimi, dar şi din Uricani şi Munţii Retezat, ori Cheile Jieţului şi Groapa Seacă. Turistul poate primi imediat toate informaţiile de care ar avea nevoie de la unul din angajaţi, care deţine totodată şi posibilitatea de a afla pentru client informaţii de pe internet actualizate, fireşte dacă şi cabanierii şi cei care deţin spaţii de cazare şi masă îşi fac treaba, actualizând informaţiile. 
„Avem diferite materiale informative şi de promovare a turismului local din Petroşani şi din toată Valea Jiului. Cabanierii şi cei care deţin spaţii turistice ne-au lăsat aici pliante şi cărţi de vizită, astfel încât oricând cei interesaţi pot obţine informaţii preţioase pentru petrecerea timpului liber sau pentru a-şi rezerva un spaţiu de cazare pentru o perioadă mai mică sau mai mare de timp, în funcţie de necesitate sau de preferinţe. Avem o serie de hărţi cu traseele din Parâng şi din Retezat, avem de asemenea hărţi cu zonele montane din Valea Jiului. Pe de altă parte, avem şi diverse cărţi sau materiale cu informaţii despre istoria Văii Jiului, a localităţilor, despre tradiţiile şi obiceiurile momârlanilor, inclusiv informaţii despre Brâncuşi şi istoricul turnării Coloanei fără Sfârşit la Atelierele Centrale Petroşani. Aceste cărţi nu se dau clienţilor, dar se pot lectura, după cum vedeţi avem şi amenajat spaţiu în acest sens”, ne-a spus domnişoara Andra Codreanu, unul din agenţii de turism al centrului.
Am întrebat-o tot pe această angajată care este numărul de oameni ce trec pragul centrului. „Nu vă pot da o cifră anume, dar vă asigur că vin destui oameni. Zilnic, avem petroşeneni care vin să se intereseze de cabane şi trasee, de anumite numere de telefon legate de spaţii de cazare şi masă. Pe lângă ei, săptămânal avem clienţi din Lupeni, Vulcan sau Petrila, Deva şi Hunedoara, precum şi destule persoane aflate în trecere prin Petroşani, care se opresc din curiozitate văzând centrul nostru. Azi, de exemplu, au venit de la Liceul Industrial, de la seral, au întrunirea de 50 de ani şi ne-au rugat să le dăm ceva materiale ca să vadă cum să se organizeze. Şi nu e prima dată, cu astfel de ocazii mereu suntem vizitaţi. Multe informaţii se pot lua şi de pe site-ul cniptpetrosani.ro, inclusiv informaţii legată de probabilitatea vremii, spaţii de cazare şi resurse turistice şi altele, în acest moment site-ul depăşind 155.000 de vizitatori”, ne-a răspuns Andra Codreanu.
Una peste alta, pentru măcar cinci minute merită să răpiţi din timpul dumneavoastră atunci când doriţi să vă interesaţi de frumuseţile naturale locale. Mai ales că programul de funcţionare este generos, centrul funcţionând zilnic, de luni până duminică, în intervalul orar 9,00-17,00. Intrând aveţi posibilitatea să găsiţi mai multe răspunsuri şi date noi despre ceea ce vă interesează, răspunsuri pe care poate încă nu le-aţi aflat.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (1 )

#1 Turist de ocazie15.04.2016,  14:05:19
Cred ca azi merge rau Internetul, am intrat pe cniptpetrosani.ro si am vrut sa caut evenimente din acest weekend .. m-am blocat, calendarul cu evenimente nu vrea sa imi arate 16 , sau 17. E drept ca nici la data de azi, 15 nu apar ceva activitati utile. Apoi vremea vb in engleza.. e bine si asa, o sa invatam engleza . Nu e o critica distructiva, e doar o mica atentionare. Eu vreau sa gasesc lucruri simple, putine dar utile. SUCCES !


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 10 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter