21.04.2016,  20:27:03 | 0 comentarii | 822 vizualizari GALERIE:     FOTO    
„Şcoala Altfel” / La Apa Serv
de Corneliu BRAN
O acţiune frumoasă şi educativă prilejuită de Săptămâna „Şcoala Altfel” s-a desfăşurat joi, 21 aprilie, la Staţia de Tratare a Apei Jieţ. Gazdele, cei de la Apa Serv, au organizat această acţiune în colaborare cu trei clase din cadrul a două şcoli din Petroşani şi Petrila. 
 
Începând cu orele 11,00, copiii din trei clase a III-a de la Şcoala Gimnazială „I.G. Duca” (două clase) şi Şcoala Gimnazială nr. 7 Petrila, însoţiţi de doamnele învăţătoare, au fost preluaţi de domnii Daniel Preda, purtătorul de cuvânt al „Apa Serv” şi Horia Ciocan, şeful de la staţia de tratare, fiindu-le acordate informaţiile necesare. După un tur al staţiei în care inginerul le-a oferit toate informaţiile tehnice, copiii şi-au făcut o imagine de ansamblu.
La finalul acţiunii, într-una din sălile special amenajate pentru acest eveniment, elevii au primit pliante şi materiale informative legate de circuitul apei şi tehnologia prin care ea ajunge la destinatari, dar şi cu câteva sfaturi şi îndemnuri legate de păstrarea apelor cât mai curate şi de lupta împotriva risipei acestui element vital pentru viaţă, o diplomă de participare şi alte câteva mici atenţii (dulciuri) oferite de Apa Serv.
„Am venit astăzi în cadrul suitei de activităţi care au loc în cadrul Sătămânii Şcoala Altfel. Activitatea de astăzi se numără printre cele cu caracter educativ, astfel că am venit cu elevii de clasa a III-a A şi a III-a B, împreună cu doamna Liliana Băcăian la Staţia de Tratare a Apei de la Jieţ pentru a-i învăţa pe aceşti copii că fiecare strop de apă înseamnă viaţă şi trebuie păstrat şi economisit pentru a putea să fie cât mai bine folosit. Copiii au fost foarte impresionaţi de ceea ce au văzut, de etapele de denisipare, decantare şi filtrare, de instalaţiile din procesul tehnologic de aici. Ei au fost foarte curioşi şi să afle ce se întâmplă şi sunt foarte impresionaţi văzând că atâta lume trebuie să lucreze pentru apa care ajunge în casele noastre”, ne-a declarat doamna Elena Gârjob, profesor învăţământ primar la Şcoala Gimnazială I.G. Duca Petroşani.
„Apa Serv şi-a deschis din nou porţile pentru copiii de la şcolile din Valea Jiului, ca să puncteze în acest mod şirul de acţiuni dedicate Săptămânii Şcoala Altfel. Dacă luni i-am avut pe elevi oaspeţi la staţia de la Dănuţoni, iar marţi la Staţia de la Valea de Peşti, astăzi, la Staţia de Tratare a Apei Jieţ avem oaspeţi pe copiii de la Şcoala Gimnazială I.G. Duca, două clase şi pe elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 5 Petrila. Ne bucurăm că, pe lângă elevi, şi-au manifestat interesul să vină în vizită la staţiile noastre atât părinţi şi bunici, cât şi o serie de cadre didactice de la şcolile respective, semn că activitatea Apa Serv este interesantă şi preţuită de publicul larg. Cu informaţiile oferite vizitatorilor s-au ocupat pe rând, în cele trei zile Florin Donisă, şeful Departamentului Tehnic, Cristian Ionică - şeful Departamentului Producţie, subsemnatul şi şeful de staţie de la Jieţ, colegul meu Horia Ciocan”, ne-a declarat către finalul acţiunii, Daniel Preda din cadrul S.C. „Apa Serv” Valea Jiului S.A. Petroşani.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter