24.04.2016,  15:55:28 | 1 comentariu | 2039 vizualizari
Adrian David, preşedintele CJ Hunedoara: „E un pas important pentru dezvoltarea Staţiunii Straja”
de Mihaela PETROŞAN
În şedinţa de vineri, 22 aprilie 2016, Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a aprobat rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2016 al SC Apa Serv Valea Jiului SA Petroşani, pentru obiectivul de investiţii „Colector menajer în staţiunea turistică Straja - Lupeni”.
 
Consilierii judeţeni au aprobat majorarea cu suma de 4,16 milioane lei a bugetului de venituri şi cheltuieli, la două capitole: „Surse de finanţare a investiţiilor” şi „Cheltuieli pentru investiţii”.
Conform deciziei de vineri, 2,4 milioane de lei sunt alocaţi din bugetul propriu al Judeţului Hunedoara pentru investiţii la Apa Serv Valea Jiului, iar 1,7 milioane de lei vor fi alocaţi din bugetul propriu al Municipiului Lupeni.
Reamintim că, potrivit unei hotărâri adoptate de consilierii judeţeni la sfârşitul lunii martie 2016, a fost aprobat studiul de fezabilitate înaintat de Apa Serv Valea Jiului, care prevede realizarea unui colector menajer pentru preluarea apelor uzate menajere, din Staţiunea Straja până în municipiul Lupeni, divizat în două tronsoane sau obiecte, după cum urmează: 
Obiectul 1 = Tronsonul 1 cuprinde preluarea acestora din toate ramificaţiile staţiunii, printr-o conductă colectoare din polietilenă de înaltă densitate cu diametru de 200 mm, racordată la conducta Tronsonului 2, având o valoare estimată, conform devizului general, de 2.424.830 lei cu TVA; 
Obiectul 2 = Tronsonul 2 de canalizarea din PVC, Dn 250 mm care deversează în colectorul oraşului Lupeni, pe strada Liliacului în zona imobilului nr. 11 (cămin existent), cu deversare în continuare în colectorul ce duce la staţia de epurare Dănuţoni, având o valoare estimată, conform devizului general, de 1.742.813 lei, cu TVA.
 
„Dacă luna trecută am reuşit să obţinem acordul consilieri­lor judeţeni pentru a demara această investiţie, iată lucru­rile se mişcă foarte repede, şi în această lună practic modi­ficăm bugetul de investiţii al judeţului Hunedoara prin transferarea sumei de 2,4 milioane de lei către operatorul de apă Apa Serv, cel care va fi practic beneficiarul acestei investiţii. Aşteptăm în continuare ca şi municipiul Lupeni să fie la fel de rapid în răspun­suri ca şi noi şi să aloce suma de bani necesară demarării efective a acestei investiţii. E un pas important pentru dezvoltarea Staţiunii Straja. Mie mi-e foarte greu să vorbesc despre o staţiune montană modernă fără canal colector, fără canalizare. Sperăm ca în acest an sau cel mai târziu anul viitor această lucrare să se finalizeze şi să nu mai avem problemele cu care, din păcate, cei ce vizitează staţiunea Straja sunt familiarizaţi, legate de lipsa acestui canal colector”, a declarat Adrian David, preşedintele CJ Hunedoara.

Comentarii articol (1 )

#1 gheorghita25.04.2016,  07:21:24
Este o lucrare absolut necesara dar nu este o dezvoltare a statiunii Straja. Din pacate Statiunea Straja s-a dezvoltat haotic, fara un PUZ, fara respectarea unui plan de urbanism si arata cum arata. E foarte necesara implicarea unor autoritati in dezvoltarea statiunii dar nu in detrimentul cabanerilor. E necesara o implicare a politicului doar in adoptarea unor legi si modificarea altora care sa ajute turismul nu ANAF-ul. Ar trebui inceput de acum cu cuatarea pietrelor, tevilor, chioscurilor , astuparea canalelor si a altor gropi de pe partii. Sper ca in urma santului colector pamantul sa ramana descoperit si denivelat pe partii. Dezvolarea Statiunii Straja ar insemna amenajarea unor PARCARI. Ceea ce a facut PML cu amenajarea cica a unei parcari in zona Plecare Telegondola e bataie de joc. Singurul lucru care e dezvoltare la Staja in ultimul timp este largirea partiei de pe CANAL. Mai am o intrebare : ESTE APA DESTULA PENTRU ACEST COLECTOR MENAJER ?


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 5 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter