17.05.2016,  20:03:19 | 0 comentarii | 676 vizualizari GALERIE:     FOTO    
În Pasul Vâlcan, mai ales după emisiunea televizată în care primarul a apărut, / Sandu Kantor crede sincer în materializarea promisiunii făcute de Gheorghe Ile
de Gheorghe OLTEANU
Problema rezolvării alimentării cu energie electrică a cabanelor din Pasul Vâlcan e cam la o zi distanţă. Nu zi lumină, ci una pământeană de 24 de ore.
 
Am constatat că
prietenul meu de pe Fb avea dreptate când spunea, şi în comentariul făcut pe site-ul ziarului, că au fost şi alţi membri ai Asociaţiei Pasul Vâlcan interesaţi de soluţionarea chestiunii amintite. La îndemnul lui Sandu Kantor s-au dus şi ei la Gheorghe Ile, ca să se convingă că primarul este dispus să-i ajute, atât cât îi permite legea, să se aducă din nou lumină electrică în Pas.
 
Ieri dimineaţă,
după ora 10:00, am urcat în Pasul Vâlcan la invitaţia şi cu Land Rover-ul personal al preşedintelui pe viaţă al acestei asociaţii montane. Aşa am putut vedea cu ochii mei şi fotografia cu aparatul propriu transformatorul electric ars din cauza unui fulger abătut pe reţeaua de alimentare electrică a Pasului Vâlcan. Trafo-ul este adăpostit în extremitatea nordică a imobilului în care se află cabanele a trei persoane. Transformatorul este de 400 kVA, iar lângă el este separatorul aflat încă sub tensiune. Tot în aceeaşi incintă sunt şi cele 63 de contoare electrice aparţinând proprietarilor de cabane.
 
Orice s-ar spune,
Sandu Kantor e un bun gospodar. Altfel, ceilalţi membri ai asociaţiei nu l-ar fi reales preşedinte după ce alţi pretendenţi, mai mult vizibili din punct de vedere vocal, nu s-ar fi tras pe cur şi s-ar fi dat deoparte. Eu unul, vulcăneni fiind amândoi, îl ştiu de când eram atâtica, şi nu-mi amintesc ca să-i fi pus careva cinstea la îndoială. De aceea mă şi mir că, acum, după ce pare-se, nu sunt încă sigur de asta, ombilicul lui financiar cu Primăria Vulcan ar fi fost extirpat, bărbosul conte, pretendent al unui nu ştiu cărui fantomatic castel carpatin, ar vrea să fie băgat în seamă cu o problemă.
 
Respectivul ar fi lăsat
să se înţeleagă că telegondola din Vulcan ar fi trebuit, conform proiectului, să aibă şi a  doua linie de alimentare cu energie electric. Una de rezervă, cum ar veni. Care ar exista pe proiect, dar deloc în realitate. Iar pentru lipsa acesteia, respectivul l-ar arăta, fără menajamente, ca fiind vinovat pe primarul Gheorghe Ile. Nu ştiu, dar voi afla, dacă asta o spune doar pe la colţuri sau dacă i-a zis-o în faţă şi lui Ile. În tot cazul bârfa, aruncată, deloc întâmplător, exact într-un moment electoral ca acesta, pare să fie un mare fâs în lipsa unor dovezi concrete. 
 
În plus, 
nici telegondola din Lupeni nu ar deţine, conform spuselor lui Sandu Kantor, o a doua linie de alimentare. Sandu s-a dus el însuşi în Straja, ca să se documenteze, dar, pe moment, nu vrea să facă alte comentarii pe tema asta. Speranţa lui  şi a colegilor din Pasul Vâlcan, inclusiv a membrilor delegaţiei care, după el, s-a dus la primărie, este, acum, în răspunsul pe care mâine îl aşteaptă de la Gheorghe Ile. Asociaţia s-a interesat de unde poate cumpăra cablul electric necesar, lung în jur de 500 de metri, pe care să-l pozeze, sub pământ, de la staţia de întoarcere a telegondolei până la cabane, şi de cât ar costa tot ce ţine de montarea lui, dar important în clipa asta este ce va zice Gheorghe Ile. 
“Şi – a vrut neapărat să adauge inginerul pensionar Sandu Kantor – dacă e aşa cum a promis, deunăzi, la un post local de televiziune, în privinţa viitorului Pasului Vâlcan, sunt convins că răspun­sul fostului meu coleg de la mina Vulcan va fi unul favorabil!”.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter