08.06.2016,  20:31:01 | 0 comentarii | 687 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Înotând 12 ore, Avram Iancu a reuşit: A trecut înot bazinul didactic, în folos caritabil
de Corneliu BRAN
Miercuri, 8 iunie 2016, în bazinul didactic din Aeroport-Petroşani, Iancu a înotat 12 ore fără întrerupere pentru bunicii Văii Jiului şi pentru copiii abandonaţi de la Centrul de Îngrijire Persoane Vârstnice şi grădiniţa din Dărăneşti.
 
Gest creştinesc pentru bătrânii fără familii şi copiii abandonaţi
Miercuri dimineaţa, cu 5 minute înainte de a porni în „şedinţa” prelungită de înot, de la orele 9:00, Avram Iancu ne-a menţionat, chiar lângă bazinul cu apă ce depăşea 25 de grade (cam mult pentru Iancu, dar astea au fost condiţiile), câteva impresii legate de această ideea a sa pusă în practică: 
„M-am hotărât să fac lucrul acesta pentru că, în mod teoretic, sunt undeva la aproximativ jumătatea vârstei, o vârstă la care privesc cu aceeaşi distanţă atât în urmă, cât şi înainte, privesc atât la copiii părăsiţi, care sunt atât de drăgălaşi şi au nevoie de îngrijire şi căldură, cât şi la persoanele vârstnice care poate nu au pe nimeni şi au nevoie de sprijinul nostru, al comunităţii. Am vizitat centrul de îngrijire de la Dărăneşti, unde am văzut suflete de oameni care au nevoie de noi toţi. M-a impresionat ce am văzut acolo. De aceea m-am decis să dau şi eu o mână de ajutor prin acest mod, totodată şi un bun antrenament pentru mine. Este ceea ce ştiu să fac eu cel mai bine, să înot, de aceea iată-mă aici, pregătit să înot fără întrerupere 12 ore. Cei care ştiu de acţiune pot azi să doneze bani direct aici, la bazin, unde există persoane autorizate care se ocupă de asta, iar dacă nu, în contul asociaţiei. Rugămintea mea este ca oamenii cu dare de mână să se sensibilizeze şi să facă ce trebuie, iar cine încă nu ştie situaţia, îl rog să meargă la acest centru şi va rămâne impresionat! De piatră să ai inima şi buzunarele toate cusute, că tot nu poţi să nu fi impresionat şi să vrei să ajuţi. Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toţi cei care vor spriji de-acum înainte acest centru, cum şi pe toţi care deja au făcut-o!”. 
 
Preotul Gabriel Bulf,
cel ce se ocupă de Asociaţia „Bunicii Văii Jiului”, care are printre altele în activitate şi Centrul de Îngrijire pentru Vârstnici din Dărăneşti, a fost plăcut impresionat de iniţiativa sportivului-bibliotecar Avram Iancu: „Este un gest frumos, un gest înălţător, mai mult decât creştinesc, întrucât acest om face ceea ce parohia noastră face din punct de vedere social. A fost la centrul nostru din Dărăneşti, a fost plăcut impresionat de ce a văzut acolo şi din ce a aflat stând de vorbă cu oamenii de-acolo şi auzind că dorim să deschidem un nou astfel de centru de îngrijire în zona Aeroportului, unde să avem grijă de alţi 40 de vârstnici şi 80 de copii, cărora să le oferim pe lângă îngrijire şi masă caldă, începând cu luna septembrie a acestui an, el a dorit să vină în sprijinul nostru şi să atragă oarecum atenţia opiniei publice prin faptul că va înota 12 ore încontinuu în bazinul didactic din municipiul Petroşani. Aşa vor auzi mai mulţi de centrul nostru din Dărăneşti, de ceea ce avem noi ca misiune şi de ceea ce vrem să facem în viitor şi poate, cine ştie, mai mulţi oameni vor veni spre noi să ne ajute, astfel încât proiectele noastre să reuşească şi să putem astfel să-i ajutăm pe cei care au atâta nevoie de sprijinul nostru. Este un gest frumos, este un gest pe care nu pot decât să-l rog pe bunul Dumnezeu să-l răsplătească, să-l călăuzească în planurile sale şi să-i dea sănătate şi putere în ceea ce face”, ne-a declarat părintele Gabriel chiar înainte ca Iancu să înceapă acţiunea.
Pentru cei care încă nu ştiu, reamintim că la Centrul de Îngrijire de la Dărăneşti preotul Gabriel Bulf şi voluntarii din asociaţie au în îngrijire 28 de vârstnici şi 20 de copii la grădiniţă. La noul centru, care se va înfiinţa în Aeroport, pe strada Aviatorilor, la nr. 30 A, la parterul grădiniţei din zonă, vor fi amenajate 20 de camere care vor găzdui 20 de vârstnici, plus patru grupe de grădiniţă, ceea ce înseamnă circa 80 de copii. Fiecare dintre dumneavoastră puteţi face donaţii de sprijin la contul bancar RO65 BRDE 220S V680 6974 2200 deschis la BRD Petroşani, sau direct la Paraclisul unde slujeşte preotul Gabriel Bulf, pe locul unde se construieşte Catedrala Sf. Ilie Tesviteanul, de pe strada Avram Iancu, lângă Parcul Central Carol Schreter. Mai există şi varianta de donaţii de alimente, haine şi alte produse, care pot fi duse fie direct pe strada Dărăneşti, la sediul centrului de îngrijire situat la nr. 9, fie la paraclisul amintit de lângă parc.
 
Crucea Roşie 
Mai trebuie subliniat faptul că cei de la Crucea Roşie Petroşani, în frunte cu Felicia Vitan, directorul subfilialei petroşenene, au asigurat pe tot parcursul zilei de miercuri asistenţa medicală de urgenţă în caz de nevoie.
 
Dificultatea bazinului închis 
La bazin apa era foarte caldă, iar în interiorul clădirii la fel. După mai multe ore de înot, din cauza oxigenării creierului destul de redusă, oricât de antrenat ai fi, simţi o stare de disconfort, de oboseală, de somnolenţă. Este mult mai greu să înoţi perioade lungi într-un bazin acoperit, decât într-un bazin în aer liber. Iancu a simţit aceasta pe pielea lui. Dar a reuşit.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter