23.06.2016,  22:34:46 | 1 comentariu | 1597 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Petrila / Ilie Păducel a intrat în pita de… venerabil consilier
de Corneliu BRAN
Prima şedinţă de Consiliu Local Petrila în mandatul 2016-2020 s-a desfăşurat joi, 23 iunie 2016, în locul obişnuit şedinţelor, în sala de protocol a Casei de Cultură „Ladislau Schmidt” din localitate, în prezenţa a peste 100 de invitaţi. De altfel din această cauză sala a devenit la un moment dat aproape neîncăpătoare, temperatura din sală încinsă la maxim făcând şedinţa aproape insuportabilă. 
 
Anunţată pentru orele 11:30,
şedinţa a început efectiv abia după orele 12:15 minute. Întârzierea s-a datorat reprezentantului prefecturii, doamna Dorina Milian, consilier al prefectului. Care, ulterior şi-a cerut scuze. 
Totuşi, parcă să aştepte 150 de oameni după unul singur, preţ de 45 de minute, parcă nu-i în regulă...
Pe lângă consilierii locali care şi-au câştigat prezenţa în noul consiliu în urma alegerilor locale recente, aflaţi în sală (cu excepţia a doi consilieri care au lipsit), în plen au mai fost prezenţi primarul nou ales, Vasile Jurca, un judecător de la 
Judecătoria Petroşani, precum şi reprezentantul prefecturii mai sus amintit.
În asistenţă, printre mulţi alţii am putut distinge marea majoritate a funcţionarilor din cadrul primăriei, cam din toate compartimentele, precum şi pe preşedintele PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, alături de directorul SC Apa Serv Valea Jiului SA, Costel Avram, de fostul prefect de tristă amintire pentru Valea Jiului, Sorin Vasilescu. În sală s-au aflat toţi preoţii ortodocşi de la lăcaşurile sfinte de pe raza localităţii sau care locuiesc în Petrila chiar dacă au parohii în alte părţi, sosiţi la ora stabilită împreună cu protopopul de Petroşani, Petrache Creţu. 
 
Păducel - cel mai în vârstă consilier local
Fireşte că şedinţa s-a dorit a fi una festivă. Şi a fost, începând cu rugăciunea „Tatăl Nostru”, continuând apoi cu intonarea Imnului de Stat. Au urmat apoi toţi paşii care există la astfel de şedinţe de constituire a noilor consilii locale, după cum cere legislaţia, iar până după depunerea jurământului de către consilieri cel care a prezidat şedinţa a fost fostul primar Ilie Păducel, actualmente consilier local PNL, stabilindu-se dinainte faptul că în prezidiu trebuie să stea cel mai în vârstă consilier local şi cel mai tânăr, Lucian Brîndău, de la PSD.
Chemaţi să depună jurământul cu mâna pe Biblie şi să semneze, au ajuns, rând pe rând, în faţă la prezidiu, următorii consilieri, care vor avea mandat patru ani de-acum înainte (îi includem aici şi pe cei doi consilieri locali absenţi): Gheorghe Bobar, Nicolae Marius Heljiu, Doru-Daniel Boantă, Radu Răscolean, Adrian Preda, Doru Ghiura, Lucian Brîndău, Nicolae Dorin Curtean, Daniela Vişănescu, Marius Stoica, G. Duma şi Anca Ţurcaş (absentă la prima şedinţă) – consilieri PSD; Ilie Păducel, Constantin Ramaşcanu, Gheorghe Boantă, Cornel Preda, Adrian Burdea, Ion Temneanu (absent la prima şedinţă) – consilieri PNL; Cristian Orosz – consilier independent (şi care a venit cu „lecţia” învăţată, fiind singurul consilier care a spus pe de rost întreg jurământul, tare şi clar şi chiar dacă Dorin Curtean l-a luat puţin la mişto pe acest fapt, spunând ironic „vezi ce înseamnă să fii consilier independent...”, gestul consilierului este de apreciat şi onorant).
După acest moment solemn,a urmat alegerea preşedintelui de şedinţă pe o durată de trei luni. Daniela Vişănescu, fostă liberală, acum… pesedistă, va fi, începând de ieri, primul preşedinte de şedinţă al noului consiliu local.
A urmat alegerea viceprimarului oraşului. Toată lumea ştia propunerea celor din PSD, dacă câştigă alegerile, încă din campania electorală. Aşa că n-a fost o surpriză propunerea pentru această funcţie, făcută de pesedişti, în persoana lui Dorin Curtean, fostul administrator public al oraşului în perioada 2008-2012. Pentru prima dată voturile n-au mai fost în unanimitate, scorul fiind de 11-5 în favoarea propunerii PSD (doi consilieri fiind absenţi, iar Curtean, fireşte, n-a votat).
După ce a fost stabilită componenţa comisiilor de specialitate – absolut aiurea în unele cazuri dar din moment ce majoritatea o deţine PSD, practic aproape că nu mai contează nemulţumirile unora sau altora (Gheorghe Boantă, de exemplu, care a dorit comisia de cultură, unde a mai fost şi în mandatele trecute, s-a trezit la comisia… economică).
Fiind început de drum nu ne rămâne decât să-i urăm succes noului consiliu local, iar petrilenii să aibă parte de proiecte inspirate. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (1 )

#1 Jecky24.06.2016,  20:47:05
Toate bune si frumoase dar eu cel putin nu pot intelege cum o nulitate din toate punctele de vedere precum Doru Daniel Boanta a ajuns consilier PSD ,dupa ce ani de zile a fost un acerb sustinator a PDL-ului care a nenorocit Romania.Ce la recomandat celor din conducerea PSD Petrila ?????Este zero barat ca profesionist,nu are priza la oameni,nu conduce nimic, doar autoturismul,cultura generala mediocra.O fi avad el ceva:bani ,limba de pupincurist dar minte ioc.Sa ia hotarari in consiliul local unul precum el te face sa gasesti raspunsul la multele nemultumiri ale romanilor la adresa politicienilor.Atentie Bobar si Jurca cine tradeaza odata va trada si a doua oara.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter