30.06.2016,  14:17:15 | 0 comentarii | 930 vizualizari
Hunedorenii / Beau de sting. Sau beau până se sting?
de Alina PIPAN
Direcția de Sănătate Publică Hunedoara avertizează asupra consumului excesiv de alcool în rândul populației, mai ales în rândul tinerilor.
 
Direcția organizează campania de informare-educare-comunicare despre efectele alcoolului având sloganul: „Alcoolul îţi poate schimba viaţa... în rău!”. În data de 4 iulie, orele 10.00 -11.00, va fi  amplasat în faţa instituției (zona pietonală) un cort, în care se vor împărţi materiale informative. Consumul de alcool în rândul adolescenţilor are consecinţe grave asupra dezvoltării creierului şi este corelat cu o rată crescută a sinuciderilor, violenţei, accidentelor şi bolilor fatale. Nu există o cantitate „sigură” de alcool care poate fi consumată de către adolescenţi. 6 din 10 adolescenţi au consumat mai mult sau cel puţin un pahar de băutură alcoolică la vârsta de 13 ani (sau mai devreme) şi 12 % au avut primul episod de ebrietate la această vârstă. Decesele care au legătură cu alcoolul reprezintă 25 % din totalul deceselor în rândul tinerilor 15-29 de ani, reprezentând 1 din 4 decese în rândul populaţiei de sex masculin și 1 din 10 decese în rândul populației feminine. Consumul de alcool în România este de 14,4 l alcool pur/ locuitor ≥15 ani/ an, din care 4 litri de alcool pur/ an consum neînregistrat. În ordinea preferinţelor sunt consumate: bere (50%), vin (29%), băuturi spirtoase (21%). 50% dintre adolescenţi au început să consume alcool înainte de vârsta de 13 ani.  40% dintre adolescenţi consumă alcool pentru că este „distractiv”, iar 50% cred că astfel „uită de probleme”.
Datele statistice privind tulburările mentale şi de comportament legate de consumul de alcool în judeţul Hunedoara ne arată o scădere a numărului de internări în secțiile de psihiatrie din spitalele din judeţul Hunedoara (inclusiv Spitalul Zam) de la 443 (în 2013) la 412 (în 2015). Numărul de cazuri noi a bolilor alcoolice ale ficatului se menține în ultimii 3 ani la peste 50 de cazuri noi. Iar bolnavii rămaşi în evidenţă cu ciroză hepatică au scăzut de la 7045 (în 2013) la 6962 (în 2015), dar cei care nu se mai regăsesc în evidența spitalelor nu s-au vindecat neapărat, unii dinte ei decedând.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal




- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!




_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter