30.06.2016,  14:57:40 | 1 comentariu | 1141 vizualizari
Debirocratizarea- 6 măsuri aplicabile imediat
de Alina PIPAN

Guvernul a adoptat un pachet de măsuri care vizează reducerea birocrațieie. Cea mai mare parte a măsurilor incluse în acest pachet răspunde sugestiilor primite din partea cetățenilor , fiind livrate on-line  3.300 de propuneri și aproximativ 32.000 de persoane care au susținut propunerile deja postate.

Dintre măsurile menționate în pachetul guvernamental, pe care le puteți citi aici ( www. gov.ro)  vor intra în vigoare imediat: eliminarea copiei legalizate, posibilitatea de a trimite dovada plății amenzii rutiere prin e-mail, comasarea taxelor pentru înmatricularea unui vehicul, comasarea taxelor pentru pașaport, eliminarea taxei de timbru de 2 lei se vor face imediat după intrarea în vigoare a actului normativ, la fel și comunicarea între instituții în ceea ce privește cazierul judiciar. Aceste măsuri vor putea fi aplicate imediat după publicarea pachetului normativ în Monitorul Oficial. După dotarea instituțiilor pentru a putea face față normative se vor putea aplica și celelalte. ANAF a început deja procedurile pentru instalarea POS în toate județele și pentru a-și stabili toate pârghiile posibile ca plățile să se poată face online, dar procedurile se află în fază de licitație.  Platforma ghiseul.ro va fi îmbunătățită astfel încât plata taxelor să se facă la pentru toate administrațiile publice locale. Cele 


Comentarii articol (1 )

#1 Gogu Demagogu05.08.2016,  22:42:54
Guvernul debirocratizează? Păi el este un monument al birocraţiei. La Bucureşti nu poţi face pipi de atâţia secretari de stat. Debirocratizarea va însemna aruncarea în şomaj a mii de amărâţi din instituţiile statului. Că şefimea, bine colorată politic, va rezista fără probleme.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter