04.11.2011,  09:55:58 | 0 comentarii | 530 vizualizari
Un nou program necesar pentru completarea formularelor fiscale
de Ziarul Vaii Jiului

Pentru cei care au nevoie, a fost elaborat un nou program informatic de declarare a obli­gaţiilor şi de completare a formularului 100. Acest program, care se livrează gratuit, este absolut necesar având în vedere ultimele modificări din domeniu.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Hunedoara informează că, potrivit prevederilor Ordinului preşedintelui ANAF nr. 1.290/2009, care a modificat Ordinul preşedintelui ANAF nr. 101/2008 privind aprobarea modelului şi conţinutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor, taxelor şi contribuţiilor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reţinere la sursă,  începând cu obligaţiile afe­rente trimestrului II 2009, respectiv ale lunii iunie 2009, va fi utilizat un nou program informatic de declarare a obligaţiilor şi de completare a formularului 100, care conţine şi informaţiile referitoare la declararea impozitului minim instituit prin OUG nr. 34/2009. Microîntreprinderile care realizează în cursul anului venituri mai mari decât plafonul prevăzut de lege, sau ponderea veniturilor reali­zate din consultanţă şi ma­na­gement în veniturile totale este de peste 50% inclusiv, au obligaţia declarării impo­zi­tului pe profit, începând cu trimestrul în care s-a depăşit oricare dintre limitele prevăzute de lege. Contribuabilii care desfăşoară activităţi de natura barurilor de noapte, cluburilor de noapte, discotecilor, cazinourilor sau pariurilor sportive, inclusiv persoanele juridice care realizează aceste venituri în baza unui contract de asociere sunt obligaţi la plata unui impozit de 5% aplicat veniturilor înregistrate din aceste activităţi, conform prevederilor art. 18 alin. (1) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, în cazul în care impozitul pe profit este mai mic decât această sumă. Programul de asistenţă poate fi procurat gratuit de la sediile unităţilor fiscale teritoriale ale DGFP Hunedoara  sau poate fi descărcat de la adresa www.anaf.mfinante.ro, portalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter