04.07.2016,  09:52:44 | 1 comentariu | 644 vizualizari
Gata. A început deranjul! Se reabilitează o parte a centurii Petroșaniului
de Ziarul Vaii Jiului

Astăzi au început lucrările de reabilitare a centurii Petroșaniului, adică, strada 1 Decembrie 1918, între km 128+390 - km 130+290 (DN66), în lungime de 1900 metri. Vorbim de tronsonul de centură de la giratoriul cu avionul până în zona „Kaufland”.  Acest sector este și cel mai traversat și aglomerat. Șoferii pretind că era mai bine ca lucrările să înceapă cu tronsonul centurii de la intrarea în Petroșani dinspre Hațeg și să se finalizeze la giratoriul cu avionul, pentru că acest tronson are gropi și denivelări atât de mari că-ți sare volanul din mână, dacă nu îl ți bine. Însă logica este alta, continuitatea lucrărilor cu cele de pe Defileul Jiului. Important de menționat este că, în timp, toată centura va fi reabilitată.

Timp de 4 luni de acum înainte se va lucra la foc continuu pe centură

Lurările au început în zona Parâng, cu depăratrea bordurilor. Pe o porțiune mică, un sens de mers, cel de la giratoriu spre benzinării, a fost închis. Se circulă pe un singur sens, dar în ambele direcții.

 Iată ce înseamnă de fapt aceste lucrări: îndepărtarea prin frezare a stratului de uzură existent; încadrarea sistemului rutier cu borduri în porţiunile de drum unde lipsesc sau sunt degradate; realizarea amorsajului; realizarea îmbrăcăminţii bituminoase în două straturi.

Reabilitarea străzii are ca scop: îmbunătăţirea stării tehnice a drumului, îmbunătăţirea confortului şi siguranţei circulaţiei; reducerea noxelor, diminuarea zgomotului, reducerea cheltuielilor de exploatare suportate de şoferi;  semnalizarea rutieră conformă. Se recomandă ca bordurile prefabricate din beton de încadrare a părţii carosabile să fie înlocuite şi să se monteze la noile cote proiectate.

Luând în considerare starea tehnică a structurii rutiere existente şi capacitatea portantă a complexului rutier, studiul de fezabilitate precizează câteva soluţii tehnice şi recomandă una anume.

Partea carosabilă va avea patru benzi de circulaţie. Încadrarea părţii carosabile se va realiza cu borduri din beton de ciment 20x25 cm, doar în părţile unde lipsesc sau sunt degradate.

În profil transversal strada proiectată se încadrează ca stradă de categoria a II-a şi va avea următoarele elemente geometrice: o lăţime de 18 m, parte carosabilă de 15 m, parte transversală de 2,50%, nu sunt prevăzute trotuare şi rigole noi.

Reabilitarea străzii va cuprinde următoarele tipuri de lucrări

 Partea carosabila se va realiza prin frezarea îmbrăcăminţii existente în adâncime de 10 cm, două amorsări cu EBC, beton asfaltic deschis B.A.D.20- de 6cm; beton asfaltic B.A. 16 de 4 cm; tronsonul de drum ce intră în lucru se intersectează cu 8 străzi laterale, care vor fi amenajate pe o lungime de 10 m de la drum însumând o suprafaţă de 910,5 mp, cu structura rutieră similară; se vor ridica la nivelul cotei părţii carosabile toate capacele de cămine şi gurile de scurgere din amplasament, este vorba de 38 de canale, urmărindu-se realizarea unor declivităţi în profil longitudinal şi transversal care să asigure scurgerea apelor; aapele meteorice se vor descărca transversal şi longitudinal prin pante transversale şi declivităţi în gurile de scurgere existente.

Pe tronsonul de drum nu este necesară montarea de indicatoare rutiere deoarece acestea există. Se vor executa marcaje rutiere longitudinale şi transversale.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (1 )

#1 Mihaiu60008.07.2016,  22:59:51
De apreciat,dar partea de la avion spre Hațeg era mai urgentă...măcar vedem ca se mai misca ceva.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.2

Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.4

Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter