04.07.2016,  19:14:29 | 1 comentariu | 6626 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Chiar nu există ac de cojocul executoarei Răducanu? Şefa banilor a comis abuzuri peste abuzuri. Sute de păgubiţi şi datorii colosale către stat! Până când?
de Cătălin DOCEA
Pe zi ce trece, executoarea Răducanu Cecilia Camelia ne demonstrează că e stat în stat, nimeni şi nimic neputând să o atingă. Spre exemplu, în lista datornicilor către stat, recent publicată, executoarea apare cu o datorie de 5.322.935 de lei către bugetul de stat (din care 1.432.500 de lei obligaţii fiscale accesorii), şi 1.144.211 către bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate (din care 433.312 de lei obligaţii fiscale accesorii). Deşi execută datornici chiar şi pentru sume ridicole (pe baza unor onorarii grase, intenţionat încărcate), numita Răducanu Cecilia Camelia nu este, la rândul său, executată silit pentru o datorie ce se aproape vertiginos de suma de 65 de miliarde de lei vechi!
Executoarea Răducanu e bine merci cu toate că, în repetate rânduri, abaterile sale s-au aflat atât în atenţia Camerei Executorilor Judecătoreşti de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, cât şi pe masa Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti. Ba chiar, unele dosare deja s-au prăfuit prin birourile anchetatorilor. Felul în care acest executor înţelege să îşi desfăşoare activitatea nu are, în marea majoritate a cazurilor, nici în clin, nici în mânecă cu reglementările legale în domeniu. 
În foarte multe cazuri s-au perceput cheltuieli de executare silită mult mai mari decât cele admise ori li s-au luat debitorilor, în mod nelegal, bani pentru tehnoredactare, tipar, copiere acte, consumabile şi birotică. S-au stabilit cheltuieli de executare pentru activităţi neîndeplinite de către executor (cum ar fi afişarea publicaţiei de vânzare la locul desfăşurării licitaţiei publice ori la sediul biroului executorului judecătoresc). 
Printre deficienţele constatate se mai numără şi perceperea de onorarii pentru inventarierea unor bunuri găsite în imobile evacuate. Deşi executoarea a precizat, cu ocazia controalelor, că nu deţine conturi bancare, somaţiile emise menţionau existenţa unui cont de consemnare la Raiffeisen Bank. Un cont care, pentru că executoarea şi avocatul său cunosc toate tertipurile legale, Administraţia Finanţelor Publice nu îl poate executa pentru recuperarea datoriilor enorme.
Au existat cazuri în care s-au făcut forme de executare (înfiinţare a popririi) deşi creditorul a renunţat la urmărirea imobiliară ori dosare lăsate în nelucrare (executorul nu a făcut demersurile la care s-a angajat, afectând astfel interesele creditorilor).
Doar între 2009 şi 2012, executorului i-a fost aplicat un număr de 78 de sancţiuni judiciare de către Judecătoria Petroşani, dar – după cum reiese din nivelul incredibil al datoriilor BEJ Răducanu către stat, datorii menţionate în introducerea acestui articol – statul nu a încasat niciun leuţ! Cum ar veni, executoarea a acceptat sancţiunile primite pentru că oricum nu le-a plătit. 
Printr-o sesizare depusă la nivelul lunii ianuarie 2014, un număr de 77 de petenţi au cerut Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti excluderea din profesie a numitei Răducanu Cecilia Camelia pentru că, în mod abuziv, fără a avea solicitări din partea acestora, a executat silit OMV Petrom SA cu suma de 2.059.327 de lei. Conturile bancare ale debitoarei au fost executate, dar executoarea nu a mai distribuit sumele recuperate. Cu alte cuvinte, şi-a păstrat cei peste 20 de miliarde de lei vechi!
Ba chiar, pentru a-i încărca la maxim pe debitori, executoarea a colaborat cu o firmă de curierat ale cărei tarife au fost de 6 (şase) ori mai mari decât cele practicate de către Poşta Română. Sute de păgubiţi, venituri nejustificate de multe miliarde şi miliarde de lei vechi, amenzi neplătite cu nemiluita şi legi încălcate, în mod repetat, în picioare. Incredibil, dar adevărat: executoarea Răducanu, şefa banilor, e mai presus de toate legile în vigoare!


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (1 )

#1 cetatean05.07.2016,  08:58:27
Bine ca poate.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter