07.07.2016,  13:48:22 | 0 comentarii | 430 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Facultatea de Agricultură este pentru cei care gândesc macro, cercetează lumea micro și lucrează inginerește. Este pentru generația pro-dezvoltare!
de Ziarul Vaii Jiului

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului ”Regele Mihai I al României” din Timișoara cheamă viitori studenți la înscriere. Facultatea de Agricultură este una dintre oportunități. Acest program amplu de studii nu este în niciun caz pentru cei care atunci când spun agricultură se gândesc la sapă. Această facultate este pentru cei care înțeleg că agricultura este o putere în lume, că jubilează cu tehnologii impresionante și vor să descopere legile pământului, astfel încât să devină parte din industria agricolă, tocmai când ea își recapătă locul prioritar la noi în țară.

Studiile universitare de licență se desfășoară în cadrul a cinci domenii și șapte programe de studiu, practic sunt oportunități pentru oricine, important este să își dorească să cunoască această lume.

Domeniul Agronomie este reprezentat de cursurile Agricultură, cursuri de zi și IFR, predare în limba română și engleză. Practic vă puteți pregăti pentru a lucra în domeniu agricol în țară și străinătate, sau în companiile multinaționale care vin să investească în România. Viitorii fermieri, care au înțeles că pot să-și clădească un viitor din agricultură, și să trăiască mai bine și mai liber decât un angajat a cărui lume profesională este delimitată de un birou, o tastatură și un monitor. Guvernul a lansat un program de protecție fiscală pentru cei care lucrează în cercetare, iar din toamnă va prezenta un amplu program de protecție și susținere a fermierilor români. Guvernanții, indiferent de culoarea lor politică, au înțeles, în sfârșit, resursa inepuizabilă a acestui domeniu, dacă se investește corect în el. Practic, investind în aceste cursuri, investești direct în viitorul tău profesional.

La Agronomie vă mai puteți specializa în Protecția plantelor și Exploatarea Maşinilor şi Instalaţiilor pentru Agricultură şi Industria Alimentară. Când vorbim despre aceste specializări vorbim despre cunoașterea noilor tehnologii în acest domeniu, despre programe de cercetare, despre expoziții și simpozioane. Protecția plantelor nu este doar un domeniu de cercetare, este deja o industrie care militează pentru agricultura durabilă, protecția mediului, omologarea produselor, calitatea produselor și protecția consumatorului. Despre tehnologia agricolă cel mai bine vorbesc expozițiile internaționale și vizitele în halele de producție. În decembrie 2015, la Hanovra, unii dintre studenții Facultății de Agricultură au înțeles, privind utilajele folosite în domeniu, care este de fapt nivelul la care a ajuns producția alimentelor prime de consum, și cum vor putea face parte din această lume a giganților agricoli.

Domeniul Biologie pregăteşte absolvenţi care se pot angaja pe posturi de profesor în învăţământul liceal și gimnazial, biolog industria alimentară, consilier, expert, referent, inspector de specialitate biolog, botanist, zoolog, bacteriolog, microbiolog, microbiologie-bacteriologie, protecția plantelor, cercetător.

Pentru domeniul Ingineria și Protecția Mediului în Agricultură, ca și la majoritatea specializărilor acestei facultăți, de altfel, sunt prevăzute 270 ore de practică pentru dobândirea experienţei necesare specialistului de mediu. Orele de practică sunt corelate cu disciplinele în domeniu şi de specialitate prevăzute în planul de învăţământ la fiecare an de studiu, fiind coordonate şi îndrumate de către cadrele didactice responsabile cu buna desfăşurare a activităţilor practice. Oricine dorește să ajungă inspector de mediu aici trebuie să se înscrie pentru specializare.

Domeniul Inginerie geodezică - Măsurători Terestre și Cadastru este un domeniu în plin avânt în România. Misiunea principală a specializării de Măsurători Terestre şi Cadastru este de a pregăti specialişti în domeniul cadastrului naţional, conceput ca un sistem informaţional al tuturor terenurilor şi al bunurilor imobiliare, indiferent de destinaţia lor şi de proprietar. Anul trecut guvernul a lansat Programul Național de Cadastru și Carte Funciară. 600 de posturi vor fi scoase la concurs doar în cadrul programului. Marea problemă a României este lipsa documentației cadastrale, a PUD-urilor și PUZ-urilor, care să permită atât accesarea finanțărilor de către fermieri, sau vânzări, concesionări de terenuri. Domeniul este unul ofertant, care oferă siguranță pe piața muncii și oportunitatea dezvoltării propriilor afaceri.

Domeniul Inginerie mecanică - Mașini și Instalații pentru Agricultură și Industria Alimentară este un program de studii de licenţă în domeniul ingineriei mecanice. Această specializare a fost acreditată ca urmare a evaluării programului de studii din decembrie 2012 de către comisia ARACIS. Facultatea formează ingineri mecanici capabili să conceapă, să îndrume şi să conducă procese tehnologice specifice maşinilor şi instalaţiilor pentru agricultură şi industria alimentară, atât în industrie, cât şi în agricultură. Domeniul este extrem de ofertant pentru că tehnologiile nu încetează să uimească lumea în acest domeniu. Viitorii studenți pasionați de mecanică și instalații au oportunitatea să se specializeze profitând de dotările și cursurile excelente ale acestui domeniu de studiu. De asemenea, oportunitățile profesionale sunt excelente, mai ales în domeniul privat.

Absolvenţilor li se oferă posibilitatea de a-şi continua studiile la ciclul de master, în cadrul a șapte programe de studiu: Agricultură ecologică, Tehnologii sustenabile pentru culturi de câmp, Sisteme de producere a furajelor, Utilizarea durabilă a terenurilor agricole, Biologie aplicată în agricultură, Gestiunea mediului și a resurselor naturale, Protecție și expertizare fitosanitară. Studiile se pot aprofunda cu ciclul de pregătire prin doctorat, având o durată de 3 ani şi finalizându-se cu obţinerea titlului ştiinţific de „Doctor în Agronomie”.

Ciclul universitar de licență și ciclul universitar de master - sesiunea 2016:

Sesiunea de vară:

13.07.2016 – 27.07.2016 – Înscrieri (luni-vineri, între orele 8:00-15:00, sâmbătă între orele 8:00-12:00)

27.07.2016 – după ora 16:00 – Afișarea rezultatelor

28.07.2016 – Confirmarea locurilor bugetate

29.07.2016 – Confirmarea locurilor cu taxă

Sesiunea de toamnă:

05.09.2016 – 22.09.2016 – Înscrieri (luni-vineri între orele 8:00-15:00, sâmbătă între orele 8:00-12:00)

22.09.2016 – după ora 16:00 – Afișarea rezultatelor

23.09.2016 – Confirmarea locurilor

locuri disponibile la facultatea de agriculturaInformatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter