01.08.2016,  20:27:50 | 1 comentariu | 1139 vizualizari
S-au pus pe treabă. / Recent cocoţaţi în funcţii, pesediştii au început distribuirea de fonduri publice. Spre firme prietene ori pe achiziţii inoportune, desigur
de Cătălin DOCEA
La Petrila, noua echipă ce conducere aflată în fruntea administraţiei publice locale derulează transparent achiziţiile publice. Atât de transparent încât, în numai două săptămâni de zile, între 11 şi 27 iulie 2016, absolut toate cumpărările directe (27 la număr) au fost făcute de la un singur furnizor, Andadi Company SRL, cu sediul în Petrila.
 
Potrivit surselor noastre, Andadi Company SRL s-a mai aflat în relaţii comerciale, contractuale chiar, cu Primăria oraşului Petrila. Colaborarea s-a terminat prost după ce societatea amintită nu şi-ar fi dus la bun sfârşit contractul pentru execuţia de lucrări la un bloc situat pe raza oraşului. Chiar dacă episodul colaborării încheiate prost între administraţia locală şi Andadi Company SRL (deţinută de Dan şi Mihaela Macariu) a produs un disconfort cetăţenilor oraşului Petrila, actualul primar Jurca pare să fi uitat. În caz contrar, în mod cert Jurca ar fi descoperit că pe raza oraşului Petrila există şi alţi potenţiali furnizori de încredere pentru administraţia locală. Cuantificată în bani, colaborarea dintre Primăria oraşului Petrila şi Andadi Company SRL începe deja să sune frumos. 
Pentru ca lucrurile să sune şi mai frumos, în urma unor achiziţii directe încheiate între 8 iulie şi 1 august a.c., Andadi Company livrează/ prestează la greu şi pentru Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi”. În perioada menţionată, colegiul a făcut 17 achiziţii directe de la societatea menţionată, cireaşa de pe tort fiind lucrarea de aproape 54.000 de lei pentru repararea gardului instituţiei de învăţământ. 
Nu punem în discuţie, în ciuda episodului amintit la începutul acestor rânduri, seriozitatea ori bunele intenţii ale reprezentanţilor societăţii menţionate. În mod cert însă, direcţionând toate achiziţiile spre o singură societate comercială, tandemul Jurca – Curtean nu face decât să dezavantajeze alte societăţi petrilene, la fel de capabile să livreze ori să presteze către cele două entităţi menţionate.
Cum singura entitate de stat din Vale cu care Andadi Company SRL a mai derulat relaţii comerciale prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice este Apa Serv Valea Jiului SA, orice cititor avizat pricepe că, de fapt, nimic din ceea ce se întâmplă în această perioadă la Primăria oraşului Petrila, cu banii petrilenilor, nu este întâmplător.
Nici Laurenţiu Nistor, noul preşedinte al CJ Hunedoara, nu se lasă. În urma unei achiziţii perfectate în 14 iulie a.c., administraţia judeţeană va plăti 24.996 de lei, adică un sfert de miliard de lei vechi, pentru – cităm – „Redactarea şi furnizarea a 50 bucăţi Catalogul Judeţului Hunedoara conform catalogului conceput în anul 2009 care are toate drepturile rezervate, conform legii privind protejarea drepturilor de autor. Textul catalogului va fi în limba engleză, maghiară, germană, franceză, italiană”.
Deşi utilă, achiziţia nu este oportună în condiţiile în care, la ora care vorbim, judeţul Hunedoara nu are o bază de date (ori, dacă doriţi, măcar un catalog) cu terenurile şi clădirile care pot fi puse la dispoziţia investitorilor. Ca să nu mai vorbim despre un profil al forţei de muncă disponibile.
Putem prezenta oaspeţilor judeţului Hunedoara varianta, fie şi ea actualizată, a unui catalog de la nivelul anului 2009. N-ar fi însă mult mai util ca, în locul a 50 de exemplare ale unui album, fie el şi redactat în 6 limbi, să le punem pe masă lista concretă a oportunităţilor de investiţii? Vom reveni.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (1 )Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter