03.08.2016,  15:59:09 | 1 comentariu | 1043 vizualizari
Unii mai mult, alţii deloc / Sumele alocate pentru primării, motiv de dispută politică
de Mihaela PETROŞAN
Liberalii hunedoreni condamnă modul arbitrar în care au fost repartizate fondurile către unităţile administrativ-teritoriale afectate de calamităţile naturale produse de inundaţii, se arată într-un comunicat de presă al PNL Hunedoara.
 
Potrivit liderilor liberali hunedoreni, PSD împarte banii pentru sprijinirea localităţilor afectate de calamităţi în funcţie de culoarea politică a primarilor. Conform unei hotărâri de Guvern, judeţul Hunedoara a primit 18.491.000 de lei cu titlu de sprijin pentru refacerea infrastructurii afectate de calami­tă­ţile naturale din ultima perioadă. Din această sumă, 1.202.000 lei a fost alocată Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara iar restul de 17.289.000 lei a fost repartizată câtorva dintre primăriile afectate. 
„Alocarea sumelor de către guvern către primăriile din judeţul Hunedoara s-a făcut în baza unei Note de fundamentare întocmită de Consiliul Judeţean şi avizată de Instituţia Prefectului. 
Conduce­rea PSD a Consiliului Judeţean a înţeles să împartă zonele calamitate şi implicit fondurile alocate pe criterii politice, interpretând legea şi fără să ţină cont de realitatea din teren şi de constatările comitetelor locale de apărare împotriva dezastrelor. Astfel, comune afectate grav de viituri cum ar fi Ilia şi Şoimuş au fost scoase de pe lista localităţilor afectate şi nu au primit niciun leu pentru refacerea infrastructurii afectate. În schimb, şefii Consiliului Judeţean au fost foarte darnici cu primarii colegi de partid. Localităţile cu primari PSD au primit în total 13.901.000 lei în timp ce comunelor conduse de primari PNL, la fel de grav afectate de viituri, le-au fost alocate doar 3.388.000 de lei”, se menţionează în comunicat.
Printre localităţile care au primit sume nesemnificative la propu­nerea conducerii PSD a CJ Hunedoara se numără şi comuna Pui cu 27.000 lei pentru reface­rea a două poduri rupte şi şase podeţe distruse sau rupte aflate în patrimoniul Consiliului Judeţean care nu pot fi reparate de administraţia locală. Comuna Romos a primit 50.000 lei, comuna Zam - 55.000 lei şi comuna Vălişoara - 2.000 lei. 
„Partidul Naţional Liberal este alături de comunităţile afectate de fenomenele naturale extreme şi susţine necesitatea alocării de ajutoare în vederea refacerii infrastructurii afectate, dar pe criterii care ţin strict de evaluarea corectă a pagubelor. În acest sens am înaintat luni un memoriu către Cancelaria Primului-Ministru pentru efectuarea de verificări la Prefectura Judeţului Hunedoara şi în teren, solicitând motivarea în baza documentelor a sumelor alocate. (...) În acest sens solicităm numirea urgentă a unui prefect care să urmărească rigu­ros legalitatea actelor administrative şi să ofere garanţia că sumele de bani vor fi alocate după nevoile cetăţenilor şi nu în funcţie de culoarea politică a primarilor”, precizează liderii PNL Hunedoara.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (1 )Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter