03.08.2016,  16:04:48 | 0 comentarii | 978 vizualizari
Dunca în Consiliul Director AOR
de Corneliu BRAN
Primarii din cadrul Asociaţiei Oraşelor din România şi-au stabilit într-o şedinţă a Adunării Generale, desfăşurată miercuri, 3 august, la Bucureşti, începând cu orele 15,00, în sala de conferinţe a „Phoenicia Grand Hotel”, preşedintele, prim-vicepreşedintele, secretarul  şi consiliul director. Din Valea Jiului au fost prezenţi primarii Dănuţ Buhăescu (Uricani) şi Nicolae Dunca (Aninoasa).
 
Noul preşedinte e din Balş
În urma votului exprimat de primarii prezenţi, preşedinte AOR a fost desemnat primarul localităţii Balş-Olt, Mădălin Teodosescu, prim-vicepreşedinte - primarul oraşului Seini, Maramureş, Violeta Tulbure, şi secretar al asociaţiei a fost ales primarul oraşului Borsec.
Demn de menţionat că din Consiliul Director, unde există câte un primar care reprezintă fiecare regiune a ţării, pentru judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara a fost ales primarul aninosean Nicolae Dunca.
„Este o onoare pentru mine şi sper să avem o activitate cât mai bună, astfel încât să reuşim să rezolvăm împreună o parte dintre problemele cu care se confruntă administraţiile locale din oraşele ţării. AOR este o asociaţie foarte importantă pentru administraţiile publice locale, multe chestiuni se discută aici şi multe probleme sunt dezcâlcite, mai cu seamă că la fiecare şedinţă avem întâlniri cu reprezentanţi ai Guvernului României. Mâine, de exemplu, vom avea tot în aceeaşi sală întâlniri şi discuţii cu ministrul Vasile Dâncu, dar şi cu miniştrii Muncii şi Finanţelor. Vom discuta despre proiecte europene şi acce­sări de fonduri de la Bruxelles legate de acestea, despre probleme cu care primăriile se confruntă, despre iniţierea de legi noi care să ajute primăriile şi cetăţenii ori despre amendamente noi care trebuie introduse în legi, astfel încât cele care există să nu mai prezinte confuzii sau chestiuni care nu sunt normale sau care sunt greşit aplicate”, a declarat primarul Nicolae Dunca. 
 
Petrileanul Jurca a lipsit, că n-a plătit cotizaţia!
După cum observaţi probabil, Vasile Jurca, primarul Petrilei, a lipsit. Acum să nu credeţi că din cauza treburilor importante pentru urbe n-a participat sau pentru că şi-a luat cumva concediul... Nu. Absenţa este legată de faptul că în consiliul local, la finalul mandatului trecut, la vreo două-trei şedinţe – nici nu mai ştim exact numărul lor, consilierii PSD, în frunte cu viceprimarul de-atunci, Vasile Jurca, au respins în bloc proiectul de hotărâre iniţiat de fostul primar, Ilie Păducel, un proiect simplu ce viza plata la zi a cotizaţiei (o sumă modică), pe motiv că AOR nu e o „treabă importantă”. Oare chiar aşa o fi? Vedem că ceilalţi doi primari, colegi de partid cu Vasile Jurca, au o cu totul altă părere, şi n-o spunem noi, o spun chiar ei! Oare chiar aşa dă pe dinafară Petrila de întâlniri cu miniştri şi încât să-i nu-i intereseze pe aleşii locali aceste „treburi”? Oare chiar ştiu primarul şi viceprimarul tot ce mişcă în domeniul legislaţiei, a legislaţiei europene, a proiectelor europene şi aşa mai departe, încât să dispreţuiască această „treabă”? Oare cetăţenii care i-au votat ce cred? De fapt, petrilenii au parte de ce au votat.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 5 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter