10.08.2016,  09:52:37 | 3 comentarii | 961 vizualizari
La Vulcan, anul acesta vor fi demarate și lucrările de modernizare a zonei Liceu- Centru Vechi. Firele electrice vor fi îngropate
de Alina PIPAN

Votat anul trecut de consilierii locali vulcăneni, proiectul lucrărilor  „Modernizare trotuare și alei rutiere în zona Liceu - Centru Vechi” a intrat în procedură de licitație la începutul lunii august. Primarul Gheorghe Ile vrea să dea acestei zone un aer rustic, vechi, elegant, de aceea în studiile de fezabilitate au fost stabilite pentru a fi folosite pavele de culoare roșu- brun, mici,  pătrate. Reabilitarea trotuarelor și aleilor rutiere din această zonă va dura 5 luni, bineînțeles, după stabilirea constructorului și emiterea ordinelor de începere a lucrărilor. Constructorul va fi stabilit după data de 23 august.  Valoarea estimata a contractului este de 2.542.405 lei.

 Lucrările din zona Liceu- Centru Vechi  sunt parte integrantă a modernizării unei părți a orașului  aflată în proces avansat de deteriorare,  ce include modernizare trotuare şi alei rutiere în zona Mercur – Liceu, amenajarea de alei pietonale – trepte din zona Şcolii Gimnaziale nr.6 şi  amenjare alee, trotuar şi, scări în cartierul Traian. O parte din aceste lucrări au fost deja realizate, altele sunt în curs de desfășurare.

Conform expertizei tehnice străzile sunt descrise în studiul de fezabilitate în categoria de importanță „C”. Trotuarele și aleile care fac obiectul proiectului sunt amplasate între pichetul A, zona Liceu și pichetul B, zona Centru vechi, având o lungime de 808,50 m, împărțite pe patru tronsoane.

Trotuarele  se află într-o stare de degradare avansată. Bordurile atât cele dinspre partea carosabilă, cât și cele dinspre partea spațului verde sunt deteriorate sau inexistente. Între partea carosabilă și trotuar există spațiu verde. Suprastructura se află într-un grad avansat de deteriorare.

Se propune desfacerea trotuarelor în totalitate, realizarea de săpături, desfacerea bordurilor  în întregime, montarea de borduri noi, amenajarea de piste de biciclete și spații verzi, dar și a zonelor de acces pentru persoanele cu handicap. Se vor monta canale de tragere cu fascicule de tuburi din PVC sub trotuare și PVC gofrat sub partea carosabilă, având ca scop îngroparea instalațiilor electrice, telefonie, internet, fibră optică.

Având în vedere că pe strada N. Titulescu, în dreptul Liceului, nu există spațiu verde între partea carosabila și trotuar, se impune montarea unui gard de protecție din lemn de rășinoase, având o înălțime de 1 m, pe fundație din beton. La trotuare se va realiza următorul pachet rutier: pavele din beton dimensiuni 10x10x6 cm, nuanțe cărămiziu – caramel, clase beton C35/45 model rustic, ținând cont de aspectul architectural al străzii.  Pistele de bicicleta vor avea o latime minima de 1 m.

Lucrările sunt similare și pe străzile Vasile Alexandri, Preparației și zonei de legătură.  Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (3 )

#1 vulcanean10.08.2016,  13:08:15
si cu parcul Avram Iancu cum ramane? ca arata jalnic
#2 vasile10.08.2016,  13:38:42
dupa ce sa rupt tocurile la pantofi ,in sfarsit vine o zi buna in care trotuarele vor fi drepte si vom putea merge perfect pe trotuar fara sa ne mai dezchilibram , si sa cadem jos ,,, numai la f4 ,f5 ,str preparatie nu se repara aleiele, si cand ploua se fac balti de apa , si cand ducem gunoiul se inunda picioarele , dupa ce cei de la edil terma au departat asfaltul in primavara si sa creat gropi cu ruperea arcurilor la masini ,,, doamne dai mintea cea buna la primar sa ne ajute si pe noi cei de pe str preparatie
#3 Elena10.08.2016,  19:43:51
CARE lucrari sint in desfasurare , pe str . Traian ? Au facut trepte , de fapt le-au reasezat pe cele vechi , care urca din Traian catre dalas si .....ATIT . A trecut merisanu cu desene , pardon proiecte , aratindu-le celor care l-au scultat , si promitind ca ...." vor face ...." A ZIS . Nu i-a mai vazut nimeni , dupa ," moaste si primele date la Pregoterm " ,adica de la " alegeri ....Verifica cineva inainte de a publica " maretele realizari " ale puscariabilului ile-gal ? Nu a miscat o piatra ,pe str . Traian , pe aleile dintre blocuri , pe unde se scurg zoaiele din dalas ....


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 6 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter