10.08.2016,  16:12:38 | 2 comentarii | 1181 vizualizari
Filozofia lui Nistor: Cetăţenii Văii Jiului să voteze PSD-ul, iar problemele lor să le rezolve… PNL-ul
de Corneliu BRAN
Drumul spre staţiunea turistică Parâng, ce se află în ograda consiliului judeţean, mai aşteaptă cu modernizarea şi cu asfaltul... Preşedintele Laurenţiu Nistor ne transmite în mod continuu, pe toate căile, că nu sunt bani pentru lucrări şi că, eventual, să ceară primarul Iacob-Ridzi fonduri de la guvern pentru acest drum. Că de aia a pus Valea Jiului ştampila pe PSD, ca să rezolve PNL-ul problemele. 
 
Tema drumului din Parâng nu e rezolvată nici acum. Incertitudi­nea porneşte de la mai marele Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor. Acesta o tot dă una-ntruna, pe la conferinţele de presă şi pe unde e invitat şi întrebat, că nu sunt bani pentru acest drum turistic şi că prima­rul Petroşaniului trebuie să cea­ră bani pentru reabilitare şi moder­nizare de la guvern, că bugetul consiliului judeţean „e atâta cât e... şi nu ne permite” şi că dacă se alocă bani cât s-au alocat anul acesta de la bugetul consiliului judeţean, lucrarea ar dura mult, circa 5-6 ani. Fostul preşedinte al consiliului jude­ţean, Adrian David, ne spunea cu totul altceva şi faptul că, dacă ar fi rămas preşedinte anul acesta, lucrările ar fi început, iar anul viitor, în mare parte, ar fi fost finalizate! Pe cine oare să crezi?
În ceea ce priveşte acel drum, „stăpân” pe el nu e nimeni altcineva decât consiliul judeţean. Atunci de ce Laurenţiu Nistor aruncă şopârla în ograda lui Tiberiu Iacob-Ridzi? 
Ce treabă are primarul Petroşaniului să ceară fonduri de la guvern pentru modernizarea acestei bucăţi de drum  din moment ce şoseaua de munte nu aparţine de primărie? E ca şi cum primarul Iacob-Ridzi i-ar spune lui Laurenţiu Nistor să ceară consi­liul judeţean bani pentru domeniul schiabil din Parâng, investiţie pe care guvernul Ponta a oprit-o imediat după ce s-a instalat în acel an, lucru continuat şi de actualul guvern. Ar cere Nistor bani pentru aşa ceva? „Nu, că nu-i atributul de competenţă al consiliului jude­ţean...”, ar veni răspunsul în mod sigur.
Chestiunea aceasta a lămurit-o şi primarul Tiberiu Iacob-Ridzi în conferinţa de presă de marţi. Când, întrebat de o colegă de la una dintre televi­ziunile locale dacă va cere bani pentru acest drum de la guvern, că Laurenţiu Nistor aşa a susţinut la „ultima confe­rinţă de presă”, primarul a răspuns: „Nu ştiu. Probabil a zis. Eu n-am discutat cu domnul preşedinte. Însă din ce am văzut eu şi din ce am mai discutat, dânşii vor să prindă lucrările la acest drum pe PNDD, ca intenţie de finanţare a unei părţi din acest drum... Da, sigur, dacă dumnealui consideră că nu sunt bani pentru anul acesta, probabil vor aloca bani pentru anul viitor. Însă, vă spun, drumul respectiv ESTE DRUM JUDEŢEAN... Să mă duc eu să obţin finanţare nu se poate... Nu ştiu detalii, dar o să mă interesez şi o să vă spun mai multe. Dar, repet, drumul respectiv este al consiliului judeţean...”.
 
Nici pentru centură nu se mai găsesc bani
Veşti deloc bune vin şi dinspre cealaltă parte a centurii Petroşaniului, rămasă momentan la stadiul actual, în timp ce prima jumătate e aproape gata, aşa cum s-a şi spus de altfel în momentul când s-a dat start la lucrări (din zona benzi­năriilor din Aeroport şi până la avion). „Cealaltă bucată o avem în vedere anul viitor. Însă din bugetul local n-o să putem face această chestiune, dar am făcut adrese către Ministerul Transporturilor, către Ministerul Dezvoltării Regionale şi către consiliul judeţean. Aşteptăm să vedem ce răspunsuri primim”. După cum ştiţi, tot în primăvară primarul Petroşaniului şi preşe­dintele consiliului judeţean de atunci căzuseră la o înţelegere că jumătate din această centură se va face cu bani de la bugetul local şi cealaltă jumătate cu bani de la consiliul judeţean, astfel încât în 2017 să fie gata şi acest drum pe care tranzitează toate maşinile care trec din Oltenia, pe Defileu, spre Transilvania şi retur. Acum datele s-au schimbat... O fi sau n-o mai fi? Asta-i întrebarea... „made in Romania” toată situa­ţia, ca şi drumul din Parâng, ca şi drumul spre Herculane, ca şi mineritul şi toate celelalte ce se întâmplă evident, populaţia fiind minţită sistematic mai ales în ani electorali, după care Dumnezeu cu mila.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (2 )

#1 Momo Barabas10.08.2016,  20:38:40
No, acum poate vor pricepe mai bine nemurile mele jiene (momorlanii şi bărabele) ce bine e să dai votul Văii Jiului unui tractorist dă pe Valea Mureşului, doar pe motivul că-i pesedist de al nost. Câtă vreme a fost la botoanele Consiliului Judeţean un momo din Aninoasa (Adrian alu David) s-au găsit parale la Deva, şi pentru drumul din Parâng şi pentru cel de centură. Dar la ultimele alegeri momorlanii mei s-or supărat. L-or trântit pe Păducel, ascultând cântările pocăitului Curtean, şi l-or adus primar pe Vasilică alu Jurca, om deştept, cu oi multe şi minte şi mai multă. Iar la judeţ l-or adus pe unu Nistor, de prin Şoimuş. Care Nistor, drept mulţămire, le-a tăiat momorlanilor bugetul pentru drumuri. Aşa că fraţii mei momorlanii, ca să urce la munte îşi vor pune cizme de cauciuc (au tot strâns de la mină) şi vor scoate iar măgarii din garaje. Iar pe măgari vor scrie cu vopsea roşie pesede, pesede, viitorul nostru e. Hehehe
#2 jecky12.08.2016,  13:23:14
Jigodie mai mare ca Laurentiu Nistor nici ca sa mai pomenit.Ar trebui luat la oua stricate in *** .Acest individ uraste din toata inima(daca o are) oamenii din Valea jiului.Sa-mi spuna cineva ce a facut bun pentru Vale MUJICUL.NIMIC a distrus tot;Minerit ,industrie ,cultura,turism,sport,invatamant superior.HUOOOO JIGODIE.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter