11.08.2016,  09:38:12 | 0 comentarii | 885 vizualizari
În acest mandat, primarul din Uricani vrea să lupte și împotriva sărăciei comunităților marginalizate
de Alina PIPAN

Toate serviciile de asistență socială ale administrațiilor locale din țară au un singur scop, acela de a reuși să controleze biroctratic problemele sociale ale comunității, prin implementarea programelor guvernamentale.Dar efectiv programe de protecție socială și de diminuare a marginalizării, a lipsei educației și a sărăciei nu se implementează de aceste servicii ale statului. Mulți dintre funcționarii acestor servicii nici măcar nu înțeleg noțiunea de protecție socială, crezând că ea se rezumă la alocarea drepturilor materiale precizate în lege. Pentru a manageria situațiile comunităților sărace din oraș este absolută nevoie de colaborarea administrației locale cu organizațiile nonguvernamentale care desfășoară proiecte de acest fel, cum se întâmplă și la Petroșani.

Anul acesta Uricaniul, Aninoasa și Petrila au făcut pasul spre această schimbare. Uniunea Europeană investește mult în programele de protecție socială. La Uricani, primarul Dănuț Buhăescu a înțeles că este timpul unor intervenții în sensul oferiri protecției sociale pentru comunitățile sărace. A încheiat un parteneriat cu o asociație pentru implementarea unui program de combatere a sărăciei. În plus, a comandat elaborarea unei analize a comunităților marginalizate, pentru a stabili situația reală din teren și pentru a putea aplica pentru atragerea finanțării europene.

Analiza va îngloba descrierea narativă a comunității marginalizate vizate de proiect, prin raportare în mod obligatoriu la criteriile prestabilite. Se vor stabili indicatori cheie și praguri minimale pentru validarea comunităților ca fiind marginalizate, respectiv capital uman, ocuparea forței de muncă, locuire. Se va realiza identificarea și analiza grupurilor aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, precum și a nevoilor locale ale persoanelor care vor constitui grupul țintă vizat prin proiect, din perspectiva educației, ocupare, servicii sociale/ medicale/ medico-sociale, îmbunătățirea condițiilor de locuit, asistență pentru reglementarea actelor de identitate, evidențierea condiției femeii și a copilului în zona de intervenție, potențialul de dezvoltare a comunității marginalizate, inclusiv a mediului de afaceri local, profilul de resurse umane și competențe, cererea locală/ proximă de pe piața forței de muncă, identificarea unor soluții viabile care să urmarească incluziunea socială a comunității marginalizate, precum și implementarea planurilor de acțiune pentru soluționarea problemelor identificate.  


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 6 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter